reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Marcóweczki 2011

Wróciliśmy, byliśmy nawet w Macu, zjadłam zestawik :/ Przyznaję się do tego bez bicia i czekam na konsekwencje w postaci mega stóp :/

Vetka, Ewe dzięki, bo już miałam wyrzuty sumienia, że dziecko podtrułam, bo przecież opróżniłam cały z małą pomocą eMka ;)

Masalka może zareklamuj ten termometr, że pokazuje takie cuda..

Papcia ja juz po prostu ledwie się turlam ;p

Bosa słuchaj męża i odpocznij troszkę ;*

Migocia dzielna mama z Ciebie :) A kolka czasem ze 3 miesiące chyba trwa.. Masuj brzunio :)

A ja zmykam na film, 5 godzin ma trwać masakra ;p Zobaczymy kto pierwszy odpadnie ;)

reklama
Katjusza, też mnie ta suszarka intryguje. Bo ze szkoły rodzenia wiem, czego w przypadku kolki ABSOLUTNIE ROBIĆ NIE WOLNO Z SUSZARKĄ - czyli podgrzewać nią brzuszka dziecka. Bo raz, że można poparzyć delikatną skórkę, a dwa - następuje poszerzenie powierzchownych naczyń krwionośnych, a odpłynięcie krwi z głębszych -gdzie w przypadku problemów trawiennych jest bardziej potrzebna.

Może, że dźwięk uspokaja?

tez mi sie wydaje ze z ta suszarka to o dzwiek chodzi ( podobno odkurzacz dziala podobnie)

A ja z innej beczki- czy planujecie zrobic dziecku " skrzynke skarbow"
moj kochany mial cos takiego- a w tym trzymal gazete ( dziennik) z dnia urodzin, jakies kaftaniki, czapeczki- dyplomy zabawke z lozeczka..i inne takie wazne w jego zyciu duperelki) a moze macie inne pomysly?- jak tak to zucac mi je tu na stol :)
Ja tylko mysle gdzie tu by kupic taka skrzyneczke- tudziez eleganckie pudelko..chyba fajna pamiatka dla dziecka by byla na 18 te urodziny.

Slyszalam tez ze niektorzy kupuja butelke whisky- czy wina ktore sie moze starzec..rocznikowo z dzidzia :)

Harsz-mój syn ma 8,5 roku; urodzony w 37 tyg
Migotko- dzwiek suszarki uspokaja i ciepło przynosi ukojenie. My "suszyliśmy" brzuszek przez ubranko w ustawieniu suszarki na 1. A kolka potrafi trwać nawet i 5-6h:no:.

tez mi sie wydaje ze z ta suszarka to o dzwiek chodzi ( podobno odkurzacz dziala podobnie)

tak, zdecydowanie tak - pierwszą rzecz już do skrzyneczki mam - pamiętnik z ciąży, który prowadzę od pierwszego tygodnia. Będzie i opaska z rączki i pierwsze niedrapki i zdjęcie Taty całującego brzuszek i pierwszy ząbek, pierwszy pukiel włosków, pierwszy wiosenny kwiatuszek zerwany na spacerku itd.. :-)

vetka to co ja mam ta suszarka dmuchac na maluszka?? a nic mu nie zrobie tym cieplym podmuchem?? jak to wyglada takie suszenie kolki???:eek:

a co do pamiatek to ja mam album dla syneczka i tam sa miejsca na wklejanie najciekawszych rzeczy i chwil z zycia malego ale tylko do roczku a potem to zobacze cos tam pewnie znajde mam na to roczek:)

tak, zdecydowanie tak - pierwszą rzecz już do skrzyneczki mam - pamiętnik z ciąży, który prowadzę od pierwszego tygodnia. Będzie i opaska z rączki i pierwsze niedrapki i zdjęcie Taty całującego brzuszek i pierwszy ząbek, pierwszy pukiel włosków, pierwszy wiosenny kwiatuszek zerwany na spacerku itd.. :-)

moj kochany mial cos takiego- a w tym trzymal gazete ( dziennik) z dnia urodzin, jakies kaftaniki, czapeczki- dyplomy zabawke z lozeczka..i inne takie wazne w jego zyciu duperelki) a moze macie inne pomysly?- jak tak to zucac mi je tu na stol :)
Ja tylko mysle gdzie tu by kupic taka skrzyneczke- tudziez eleganckie pudelko..chyba fajna pamiatka dla dziecka by byla na 18 te urodziny.

Slyszalam tez ze niektorzy kupuja butelke whisky- czy wina ktore sie moze starzec..rocznikowo z dzidzia :)

O kurcze! jakie fajne pomysly!
Ja planowalam tylko taka ksiazeczke ze zdjeciem usg, wycinkiem z gazety i wpisami kiedy pierwszy zabek itp. No i oczywiscie kupie taki gips do odcisniecia raczki i stopki :-)

reklama
a ja sie właśnie pobeczałam jak głupia jednak hormony mi buzują
bo popołudniu powiedziałam m że ma odmówic ten pierścionek co mi zamówił bo i tak bedzie mi za mały i nie powiem bo widać było że mu sie przykro zrobiło no i później grzebał w kompie i powiedział że mam poczte sprawdzić i wysłał mi mejlem kartke i tam napisał miłe rzeczy a na końcu dopisał że NAS kocha no i siedze głupia i becze dobrze że on poszedł sie kąpać

Do góry