reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Marcóweczki 2011

papcia-mmm skad ja to tu dostane......mamkrem wiec cos tam mniej boli.
koncia- no to wlasnie rodzinny lekarz nie ma czasu. tu trzeba sie najpierw z nim umawiac a potem on moze wyslac dalej albo i nie. Jak dzwonilam swojego czasu do poloznej to ona powiedziala ze jak mnie swedzi to nie do niej tylko do rodzinnego. Bo ginekologow to tak nie mamy jak w pl.

Chodzilo mi tez o ta wizyte by chociaz posprawdzal mocz, zmiezyl cisnienie i pomacal brzuszek.

Co do walentynek to my nie obchodzimy wiec dzien jak co dzien :)

reklama
Ewi ale to było7dni po terminie pytałam sąsiadki to żadna z nich nie ma tego rachunku zapłaconego a ja płaciłam go juz w środe wieć w piatek napewno mieli wpłate na koncie tylko im sie sprawdzić niechciało z resztą jak widać po tym co pisał m to takie matoły tam siedzą że zadna tego sprawdzić nie umie

Delicol-Wskazania
Przeznaczony dla niemowląt do postępowania dietetycznego w stanach przejściowych dolegliwości trawiennych spowodowanych nietolerancją laktozy w pożywieniu
Co do zaparć picie dużych ilości na pewno pomaga, ma znaczenie rodzaj przyjmowanego preparatu, choc ogólnie żelazo powoduje zaparcia, u mnie bardzo dobrze na zaparcia robi kawa, ale nie rozpuszczalna, ale prawdziwa zaparzona z ekspresu lub po turecku.
malinko-4kg dzidziusia to się sa jeszcze wskazania do cc, no chyba że jestes bardzo drobnej budowy. Zreszta przy duzym płodzie mierzy się rozstaw kości miednicy i na tej podstawie ustala sie czy istnieje tzw. niestosunek matczyno-płodowy czyli czy dziecko ma szanse przejść przez kanał rodny

Vetka a kiedy sie miezy to rozstawienie, tak przy porodzie?
A jeszcze sie zapytam jak moge;-):-) bo wszedzie szukam informacji na ten temat to: pyzt pierwszym porodzie szyjka mi sie nie rozwierala. Po kremie doszla do 3 cm ale juz potem nic. Skurcze byly wody plodowe tez przebite i nic. Potem dostalam kroplowke i nastepna ale szyjka sie cofnela do 2 cm. Szukam jakis info dlaczego i co moglo byc przyczyna tego ze nic nie dalo wywolywanie i dlaczego szyjka tak sie zachowala.

hej witam sie i chyba zaraz kimne sie na chwie bo mi tak niedobrze i mnie mdli i kreci mi sie w glowie...

moze to przez sasiadow bo tacy hindusi obok nas maja mieszkanie i o 1.30 w nocy laska sie darla w nieboglosy ze nas obudzili:wściekła/y:...kamasutre cwiczyli czy co:wściekła/y::wściekła/y:

...
malinko-4kg dzidziusia to się sa jeszcze wskazania do cc, no chyba że jestes bardzo drobnej budowy. Zreszta przy duzym płodzie mierzy się rozstaw kości miednicy i na tej podstawie ustala sie czy istnieje tzw. niestosunek matczyno-płodowy czyli czy dziecko ma szanse przejść przez kanał rodny
Wiktor miał prawie 4kg :tak: i tragedii nie było, ostatnio gin mówiła, że coraz wieksze się dzieciaczki rodzą i to naturalnie.
idę obiadek szykowac bom głodna - chyba placki ziemniaczane :-p

Harsh - jestem, jestem, nie rodzę heh jeszcze nie mam pisemnego skierowania to nikt mnie z domu nie wykurzy ;p

Ostatnia edycja:
Wy tak o tych kolo zawsze piszecie i poprostu jak mowicie ze wasze malenstwo ma ok 3,500 czy wyzej sobie mysle - o jejku..... i zastanawiam sie ile mial by Barnim jakby urodzil sie w terminie lub przed skoro byl spozniony 15 dni a wazyl tylko 3100kg????

Dove-sprzężne czyli 3 parametry opisujace wielość miednicy mierzy sie przy przyjęcu położnicy do porodu. Co do pytania o szyjkę to mało prowdopodobne by rozwarcie się cofneło (pomiar rozwarcia jest dość subiektywny, stąd moga byc rozbierzności) ale czasem jest tak że szyjka nie odpowiada na oksytocynę - niestety nie wiadomo dlaczego. Brak postepów porodu czyli m.in. brak postepującego rozwarcia jest wskazaniem do rozwiązania porodu cc

Vetka- No jak mi badali to przy tych 3 cm przebili wody plodowe a potem nastenego dnia przyszedl ktos tam juz widac ze bylo wyzszej rangi i jak zmiezyl to powiedzial 2 cm i ze se cofnelo.- ja tam nie wiem bo nie widzialam ile tam jest :-D
Wlasnie ciekawe dla czego.... szkoda ze nie wiadomo co to powoduje

Kroplowke tez dostawalam najpierw 4 mg a potem przy 2-giej polozna chyba chciala przyspieszyc i podkrecila do 12mg - oj wtedy to tanczylam na luzku i jeszcze ruszac mi sie nie kazali :-(

reklama
Do góry