reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

pospalam ze 2h i na szczescie nie naskorbalyscie duzo :-)

juz nie moge sie doczekacz zdjec dzidziusia migotki i malej Stellii

reklama
Bosa- ty szczęsciaro!!!!!!!!!!!!

a mnie sie zrobiła strasznie niedobrze i okropnie sie czuje bleeeeeeeeeeeeeeee okropienstwo a rano tak dobrze sie czułam.............

Ruda- to przeslij jakiegos kopa co?????? moze w koncu wylonduje na porodówce

pinka moze twoj synus jest bardzo punktualny i czeka na termin :-D

bosa gratulacje :)

a powiedzcie mi, czy te herbatki z lisci to wszystkie sa niedobre??
bo ja w ciazy z B. mialam w tabletkach. A teraz kupilam liscie i parze herbatke (z jednej lyzeczki) i wcale niedobra nie jest, wrecz prawie smaku nie czuje.
Moze nie taka jak trzeba kupilam ??:confused:

Vetka ulozenie posladkowe nie chciala sie drannica przekrecic a dlaczego nie chce mi dac ja nie wiem za tydzien mam termin a on mi nawet w piatek kazal przyjsc na wizyte:(ale w srode go skatuje bo jak sie zacznie to wtedy bedzie ciekawie

Cornellkia, przy ułożeniu pośladkowym nie musisz mieć skierownia na cc, w takim przypadku najczęściej czeka sie do akcji porodowej, na jej początku ocenia sie powtórnie ułożenie dziecka i gdy jest pośladkowe robi sie cc u pierwiastki

No i witamy STELLĘ!

Ostatnia edycja:
Ruda- ja z jednej łyzeczki to smak ma normalny ze tak powiem ale jak zrobisz taka kose ja papcia pisała z 50 gr to jest okropna:-p ja sobie dosładzam bo w zyciu bym tego nie upiła:-D:-D

Vetka czyli co moge czekac do konca albo i jeszcze dluzej?jak wychodzilam ze szpitala w 36tyg to lekarz powiedzial zebym wrocila za 2tyg na cc ale ten moj mi nie dal skierowania i tak 3ma mnie dalej myslalam ze powinnien mi dac to mnie zalamalas tym:(

Pinka, Ruda.... a mi tam smakuje ta herbatka nawet:pP Pierwszy lyk byl okropny ale teraz.... moze to dlaetgo, ze ja wszystkie herbatki kocham... mi nawet Figura smakowala:tak::-D

Ale zazdroszcze Bosej!! Ja tez juz chce mala... a ona nawet glowka w kanale rodnym nie jest:(( To pewnie sobie jeszcze poczekam... Czy moze to nie ma znaczenia i jak sie zacznie akcja to mala wtedy szybko zejdzie?? Jak myslicie??

Chyba skocze przeleciec sie po pietrach:tak: A potem okna umyje:tak::-D
Kurcze musze szybko urodzic, bo rodzice nie wiedza na kiedy bookowac bilety do nas, a z kazdym dniem sa drozsze:(( Do tego tata wyjezdza na dwa miesiace 4 kwietnia... Szczerze mowiac licze, ze do marca nie wytrzymam... ale jak czytam o Waszych bolach i Waszych objawach to chyba w kwietniowkach wyladuje:((

masala, Ty masz 3 tygodnie do porodu, wiec siedz i nie kombinuj, bo mozesz skurcze tylko wywolac i bedziesz potem panikowala a i tak nie urodzisz. Jeszcze masz duuuzo czasu :-)

Ale fajnie, Bosa ma to juz za soba :-) a jaka spokojna byla, dzielna dziewczynka :-) i 2 tygodnie wczesniej hi

Ogladalam program o odchudzaniu mega grubej rodziny w Uk, ktora zywila sie samymi mrozonkami i gotowym zarciem. bleee. Ide wywale te paczki co M. kupil, on i tak ich jesc nie bedzie, a potem bedzie zadowolony, ze ja jestem grubsza od niego. Utuczyc mnie chce.

Znalazlam jakas odmozdzajaca gierke na fb i ponad 2 godziny w nia klikam :szok:

Bede dzis robic piersi z kurczaka z serkiem philadelphia i beconem z przepisu rudej :-)

reklama
Vetka czyli co moge czekac do konca albo i jeszcze dluzej?jak wychodzilam ze szpitala w 36tyg to lekarz powiedzial zebym wrocila za 2tyg na cc ale ten moj mi nie dal skierowania i tak 3ma mnie dalej myslalam ze powinnien mi dac to mnie zalamalas tym:(
Niestety, nie ma konieczności ani wymogu dawania ci skierowania na cc, jesli wskazaniem do niego jest ułożenie posladkowe. Zawsze jest niewielka szansa, że dziecko sie odwróci, a w takim przypadku często czeka sie na naturalny poczatek porodu. Oczywiście niek nie każe ci rodzić sn jesli mała bedzie ulozona posladkowo, ale wielu lekarzy nie widzi w takim przypadku potrzeby wczesniejszego, planowego cc. I jest to zgodne z zaleceniami. Byc może że twój lekarz da ci to skierowanie ale wcele nie musi.

Do góry