reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Mami ale ja nie twierdze że wcale nie czuć kopniaków i że w każym wypadku tak jest, pozatym wszystko jest też zależne od tego jak jest umiejscowione łożysko jednak dużo dziewczyn ma z przodu i to bardzo wiele amortyzuje

markula wszystko zalezy co masz napisane na pościeli moją można prac w pralce myśle że od 1wyprania ochraniacz sie zaraz nie zbije chociaż sie zastanawiam czy jest sens go wogóle prac czy tylko powłoczki i prześcieradło no i nie wiem co z baldachimem

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć kuleczki-marcóweczki! Nadajemy ze Stellką ze szpitala - ja zmęczona, a ona biedulka wkurzona :-( Mamy niestety problemy z laktacją i niunia jest po prostu głodna, a ja pogryziona i niewyspana. Ale walczymy. Stella nawet całkiem głośno.

Pierwszą noc po cc miałyśmy nieciekawą, bo ze względu na niesamowity baby-boom zamiast zatrzymać mnie na pooperacyjnej, przenieśli mnie na dostawkę do normalnej sali poporodowej. Zamiast łóżka - żelazne łoże tortur, brak dzwonka, a ja bez możliwości swobodnego nawet podniesienia się. Nie spałam w ogóle, a Stellka niewiele więcej.
Ale od wczoraj zwolnił się płatny pokój o fajnym standardzie, w którym MÓGŁ ZOSTAĆ ZE MNĄ NA NOC MÓJ MĄŻ!!! I to najcudowniejsza rzecz, jaka mogła mi się przytrafić, bo nikt tak nie pomoże i nie uspokoi, jak ukochana osoba. Nawet problemy z karmieniem były mniej straszne.

Teraz idziemy na zdjęcie opatrunku i po strzykawę z jedzonkiem dla niuni, bo z głodu właśnie zjada sobie niedrapki ;-) Odezwę się jeszcze dzisiaj.

dzien dobry :)

ja juz po sniadanku, pije kawke, wciaz niedobudzona....

jedna nocka ,a tu kolejne 'marcowe' dzieciatko, a dzis bedzie kolejne (albo juz jest?)

Ja pewnie dotrzymam do terminu, heh chociaz jak tak wszystkie po kolei rodzicie to az zazdrosc bierze,ze macie malenstwa juz przy sobie ;-)

bosa trzymam kciuki,zeby problemy z karmieniem szybko sie rozwiazaly.A pomoc meza- tak jak piszesz- nieoceniona, majac przy sobie druga osobe nawet psychicznie nam lepiej. Dlatego mam nadzieje,ze po porodzie jak najszybciej bedziemy mogli wyjsc do domu.
ps. twoj suwaczek odlicza dalej a stelka juz na swiecie :p

Ostatnia edycja:
rocznik 85 JEDNA WIELKA TRAGEDIA:tak: dostac sie wtedy gdziekolwiek to byl sukces:tak:wyobraz sobie ze mialam w lo kolezanke ktora taka byla madra ze praktycznie sie nic nie uczyla i wszystko wynosila z zajec nie wiem jak ona to robila ale jakims cudem dostala sie tego roku tzn wtedy na UJ na dzienne na oba wybrane przez siebie kierunki - na prawo i na psychologie - skubana:-)a to juz byl wyczyn wtedy

Bosa nie daj sie jeszcze z2dni i zobaczysz ile pokarmu będziesz miała ale fajnie że mąż mógł z Wami zostać u nas niestety nie ma takiej opcji nawet płatnej no i pokaż nam tą swoją księżniczke w końcu

Ruda polej tej kawy bo strasznie przychlaśnieta jestem chociaz nie wiem czy to nie po kawie mnie tak czyści

markula wszystko zalezy co masz napisane na pościeli moją można prac w pralce myśle że od 1wyprania ochraniacz sie zaraz nie zbije chociaż sie zastanawiam czy jest sens go wogóle prac czy tylko powłoczki i prześcieradło no i nie wiem co z baldachimem
kupowałam na allegro i żadnych metek nie mam, ale właśnie mi sprzedawca odpisał że można prac w temperaturze do 40 stopni, nie należy jedynie suszyc w suszarkach mechanicznych. Ja mam moskitierę, ale wymyśliłam że ją wypiorę w 30 stopniach, z nią raczej nic się nie powinno stac.

reklama
margula no właśnie ja też mam moskitiere i sie zastanawiam czy sie nie pogniecie za mocno bo ja nie znosze prasować

Do góry