reklama

Marcóweczki 2011

haha... malina...bez stresu! zacznie gugac że jeszcze dosyć będziesz miała:-) a i tak u ciebie jest niesamowite jest to że w zależności od rymowanki reaguje co będzie się działo ( w sensie jak robi dziubek na cyca albo cieszy się na myśl o kąpieli:-D ) a ja jestem w szoku bo myślałam że będe mieć problemy z gadaniem do małego a mam całe mnóstwo tematów:-D głównie obgadujemy tatę:-D i zadaję mu pytania typu: poznajesz mamusię? :-D no i wtedy się mega uśmiecha - chyba podoba mu się mój ton głsu jak zadaję takie pytania:-D

ja to teraz mam zmartwienie bo on ma niesymetryczną główkę od spania... i za cholerę nie chce się położyć na drugiej stronie...a jak wsadzam klin to po prostu śpi na wznak:-) mam nadzieję że w końcu przekona się do drugiej strony... :-) bo głupio jak będzie taki niesymetryczny...heh...wtedy już jeden zawód będzie wykluczony:-( ...nie będzie modelem :-D

reklama
Futro nie możliwa jesteś haha model Ci sie zamarzył:) a sróbuj go położyć na tej stronie co ma spać i zrobić rulonik z koca i mu podłożyć pod plecki może sie nie przesunie tylko pewnie blisko szczebelków musiałabyś położyć ten koc żeby sie nie odsunął

Futro nie możliwa jesteś haha model Ci sie zamarzył:) a sróbuj go położyć na tej stronie co ma spać i zrobić rulonik z koca i mu podłożyć pod plecki może sie nie przesunie tylko pewnie blisko szczebelków musiałabyś położyć ten koc żeby sie nie odsunął

spoko...neurolog powiedziała co robić więc robimy:-D ale ona powiedziała że takie ruloniki nie zdają egzaminu bo on sam musi się obrócić (bo z tym się wiąże cały układ ciałka...główka to najmniejszy problem)...więc go w łóżeczku obrócilismy w drugą stronę + i tak daję mu rulonik:-D haha:-D

model mi się nie marzy...ale co jak mu się będzie marzyło i powie: przez was nie mogę zostac modelem! :-D

buziaczek refluksem bym sie tak nie przejmowala ;-)
Max jest marudny, widac,ze boli go brzuszek, prezy sie, non stop ma gazy.
Najlepiej bylo po nutramigenie+ colief,
jak pisalam od wczoraj dostaje enfamil ar - i dzis mi nie ulewal w ogole..... ale za to od rana placze, tak jak pisalam wczesniej chcialam skonczyc te 2 puszki ktore kupilam i wtedy zobaczyc.... ale od godziny 11 po jedzeniu byl taki placz jakiego jeszcze u niego nie widzialam.Masakra jakas.Spakowalam obydwoch do auta i pojechalam po enfamil o-lac, mam gdzies to ar ,ulewania jakos przetrwamy a maluszka po tym ar strasznie bolal brzuszek. Mam nadzieje ,ze w koncu zostaniemy przy jakims mleku na dluzej, bo juz sama sie w tych mlekach pogubilam ;-) a moj lekarz prowadzacy na urlopie i pediatra tez ;/

Zziajana wpadam na chwilę, bo mam przed sobą pewnie jeszcze maksymalnie z 10 minut spania.
Dzisiaj moje bejbe załatwiało ze mną sprawy urzędowe i wychodzi na to, że mama tego bardziej nie lubi niż dziecko :-) Dla niej chociaż jakieś rozrywki były, a ja się zmęczyłam. Byłyśmy najpierw razem w ZUSie: wyjęcie z fotelika, wsadzenie do "chusty-nosidełka" i po schodkach do sali obsługi, młoda oczy jak 5 złotych; potem bank: udało się zaparkować blisko, więc ją zabrałam w foteliku; następne w kolejności - załatwienie becikowego: w pobliżu urzędu nigdy nie ma miejsc do parkowania, więc 3 rundki w kółko, zaparkowanie w sporej odległości, złożenie wózka, zaaplikowanie fotelika i do urzędu. Po powrocie pod dom postanowiłam od razu pospacerować, więc znowu wywlekłam i złożyłam wózek, zdjęłam adaptery, założyłam gondolę, wsadziłam Stellę, schowałam fotelik do bagażnika i upocona już byłam jak mysz! A to szalone moje dziecko po 10 minutach zaczęło koncert po to tylko, żeby mama biegiem poleciała do domu, w którym to dziecię zasnęło z powrotem :baffled:.
A teraz jednym okiem zerkam na ślub stulecia na E! i podziwiam boskie kapelusze. Muszę sobie koniecznie nowy kapelusz albo stroik na chrzciny strzelić, a co! Uwielbiam kapelusze, a niewiele mam okazji do ich noszenia.
Uuuu, wrzaskun się przebudził :dry:, leeecę!

vetka na nutramigenie bylo troszke lepiej z bolami brzucha,choc nie do konca
wiec jesli max skazy nie ma to stwierdzilismy (ostatnio skonsultowalam z lekarzem jak jeszcze byl) zeby dac enfamil ar, bo moze to refluks powoduje u niego dyskomfort i placz,ale dzis po tym ar byl okropny placz.
ja naprawde sama juz nie wiem co dawac.
kupilam teraz o-lac jak bedzie lepiej to zostaniemy przy tym,a jak nie to bedziemy dawac ar (przynajmniej ulewac nie bedzie)
a po niedzieli moze uda mi sie skonsultowac z pediatra.

Ruda bardzo wam współczuje tych bóli brzuszka, ale niestey może sie okazać że Max musi poprostu dojrzeć. Czasem tak niestey bywa, choć trzymam kciuki może Enfamil O-Lac sie sprawdzi
A moja mała Myszka od 15 min leży na brzuszku i gapi się na kolorowy parawanik-książeczkę:)

Szok, pokołysałam i jeszcze wrzaskun zasnął ;-)
Vetka, zazdroszczę, że Twoje maleństwo leży ładnie na brzuszku. Moja za Chiny ludowe nie chce, wrzeszczy wtedy jak opętana, a o podnoszeniu głowy w ogóle mowy nie ma.
A właśnie, monitor już kupiłaś? Napisz potem jak wrażenia.

Malina, szalona kobieto, nie stresuj się, że za mało gadasz do Jaśka. Co ja mam powiedzieć, kiedy przez dużą część czasu biorąc pod uwagę to, co chciałabym mojemu potworzysku powiedzieć, to wolę się zamknąć :szok:. Poza tym od 2 tygodni wreszcie wzięłam się za mówienie do Stellki po angielsku i jakoś mam kłopoty na przestawienie się na pitolenie głupot w tym języku. Dla mnie to był język ostatnimi czasy raczej zawodowy i słownik używany w zawodowych sytuacjach raczej nie obejmował zwrotów typu "zaraz cię pocałuję w tę serdelowatą nóżencję" ;-) Muszę poszerzyć słownictwo o takie nonsensy właśnie.

reklama
Szok, pokołysałam i jeszcze wrzaskun zasnął ;-)
Vetka, zazdroszczę, że Twoje maleństwo leży ładnie na brzuszku. Moja za Chiny ludowe nie chce, wrzeszczy wtedy jak opętana, a o podnoszeniu głowy w ogóle mowy nie ma.
A właśnie, monitor już kupiłaś? Napisz potem jak wrażenia.
Mała głównie lezy na brzuszku, w takiej pozycji śpi. A jak nie śpi to obserwuje świat noszona w pionie, w chuście lub w pozycji na brzuszku leząc na kanapie lub będac noszoną.
A monitora na razie nie kupiliśmy, wciąż sie waham czy ma to sens, wg naszego pediatry nie ma potrzeby monitoringu

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry