reklama

Marcóweczki 2011

Bosa moja czasem 2 drzemki takie dlugie ma. Szczegolnie pierwsza po nocy jest ok 2-3 godzi .
Powiedz mi jaki rytual wieczorami stosujesz? Chyba musze tez takiw zycie wprowadzic. Co do wyjazdu do Chin, to chyba jim dziecko ukonczy 3 lata nikt bez twojej zgody nie mzoe cie wyslac w delegacje. Choc u ciebie to pewnie byloby rownowazne z utrata pracy?

Dziewczyny, my to naprawde rozsiane popolsce jestesmy, bo ja tez czuje ze moja najlzej ubrana. Wczoraj jak byla w krotkim rekawku bez czapeczki, to ludzie patrzyli na mnie jak na wyrodna matke. Inne dzieci czasem pod grubymi kocami widzialam. Choc musze przyznac ze moze w nocy mala przegrzewam. W domu ok 23-24 C, a ona spi pod grubszym kocykiem zlozonym na dwa :/ moze dlatego ze ja wieczorami ze zmeczemia czuje chlod i sie okrywam koldra
Chyba sie u nas przejasnia, wiec moze uda mi sie wyskoczyc z mala na spacer i lunch kupic. Mam z nia wielki orolem, bo protestuje jak ja do gondolki klade :/ a ze wozek trzymam w piwnicy, to musze ja zniesc na dol, i dopiero sprawdzac czy jest szansa na spacer czy nie. Co wy robicie, czy tez wam dzieci placza? Czy staracie sie jechac kawalek z ryczacym dzieckiem- i je utelepac, czy tak jak ja wyjmujecie z wozka i tulicie?

reklama
tulipku- jadę z wrzeszcącym, wyciaganie to ostateczność ale ja na zakupy i takie krótkie wypady to w chuście zasówam, a nie z wózkiem. Nie wiem czy Ci juz pisałam - ale moja córa miała mieć na imię Laura (wymysliła jak jeszcze w ciązy nie byłam) ale mój eM sie nie zgodził

Tulip ja nie wyciągam małego, bo potem jak go włożę do wózka to dopiero jest wrzask, więc staram się go ululać w wózku i zazwyczaj się udaje, no chyba ze jest głodny to nie ma szans

Tulip moja też wrzeszczy jak ja tylko położę do gondoli a jak już jedziemy wózkiem to się uspokaja.

Bosa szef chciał Cię przekabacić nowym pięknym mieszkankiem i naiwnie myślał ze bedziesz skakać z radości i krzyczeć "super, kiedy mogę lecieć"? No to on na prawdę naiwny i bezwzględny...

Ola do spudnicy pasuje coś jednolitego w jednym z dwóch kolorów sukienki lub ewentualnie czarnego. Ogródek bardzo ładny:) tylko gdzie tam namiot wstawić?:)

Ja też wczoraj założyłam małej taki pajacyk z krótkimi rękawami i nogawkami i ludzie dziwnie się patrzyli na mnie ale mała była cieplutka bo sprawdzałam co jakiś czas więc uznałam że nie ma sensu jej ubierać cieplej.

ola - ja bym do tego ubrała beżową jednolitą bluzkę ... ja osobiście żakiecików nie noszę więc w tym nie doradzę:-D

bosa - mój śpi ładnie w nocy, a w ciągu dnia to z 6h przesypia...

ostatnie dwie noce Piotrus śpi strasznie niespokojnie, wierci się i wierzga i postękuje ale brzusio ma miękki i nie zachowuje się jak na wzdęcia... mam nadzieję że mu przejdzie bo to troszkę dziwne jest... zawsze spał jak laleczka że sprawdzałam czy oddycha...

ola sukienka śliczna. co do ubrania na góre po przerobieniu, słuchaj sie bosej;-) hihihi

bosa moj jak ma dobry dzień, to nawet 5 godzin potrafi spać:-) i nie ma to wpływu na nockę. Właśnie jak nie po śpi, to mamy problem, bo jest rozdrażniony i marudny, a potem wieczorem nie może zasnąć.. ze zmęczenia:baffled:

tulip ja Bartusia też nie wyciągam z wózka jak płacze. Chwilkę pomarudzi i zasypia. chyba, że jest głodny, to będzie wył jak syrena i nic nie pomoże:tak:

futrzaku a może skok rozwojowy? czas by się zgadzał. dzieci mogą wtedy gorzej spać, jeść, być rozdrażnione i wisieć na mamie. U nas by się to zgadzało, bo Bartuś od wczoraj mało je, a w dzień nic tylko marudzi:wściekła/y:

co do ubierania małego, to na nikogo nie zważam, kieruję się swoim rozumem.wczoraj było u nas bardzo ciepło, ja w klapkach i z gołymi ramionami, Bartoszek w body z krótkim rękawem, krótkich spodenkach i z gołymi stópkami. Spał sobie słodko, a ludzie tylko cmokali na niego:-D Emek nigdy nie komentuje jak ubieram dzieci. Są skarpetki - ok, nie ma skarpetek czy czapki - widocznie tak ma być:-D to ja znam się lepiej. ;-)wie, że swój rozum mam i krzywdy dziecku nie zrobię. Z resztą, co ma gdakać kiedy sam idzie rozebrany do granic możliwości i się topi:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Futrzak a co zamiast żakietu zakładasz? Sweter?

ja to bardzo specyficzna jestem:-D bo za swetrami to też nie przepadam... ale fakt ... mam ich parę bo niestety bluzy nie pasują do wszystkiego:-D ale bardzo się cieszę jak znajdę taką "elegantszą" bluzę:-D w czasie ciąży np nosiłam takie coś:
j324.jpg
no do damy to mi dużo brakuje :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry