reklama

Marcóweczki 2011

ANETAdo szpitala na anemie pierwsze slysze!! to takie grozne? ja z moim synem mialam cala ciaze anemie dosc silna i nawet zabardzo ZELAZO na mnie nie dzialal!! i bylo wszystko oki urodzilam zdrowego pieknego syneczka

Do szpitala będę najprawdopodobniej jeździć na kroplówki z preparatem żelaza,bo lepiej się wchłania niż z przewodu pokarmowego.Jutro pogadam z ginem i zobaczę co zdecydujemy.

Cat robisz pierogi z kapustą i mięsem???
.Nigdy takich nie jadłam ,ale brzmi bardzo apetycznie:tak:Moja mam robi pierogi z kapustą i grzybami,są przepyszne:tak:

malina ,mój gin prowadził też moją pierwszą ciąże i jestem z niego b.zadowolona.
Moim zdaniem najlepszy lekarz w mojej okolicy.:-D Dobrze ,że zmieniłaś lekarza.
poziomki,ja ci nie odpowiem co to daje,ale mój gin też nie pozwala mi opróżniać pęcherza przed usg.

Ostatnia edycja:
reklama
malinaa, ja mam lekarkę z NFZ i jak na razie wydaje mi się w porządku. Byłam u niej co prawda dopiero drugi raz (bo poszłam po raz pierwszy sprawdzić czy jestem w ciąży w 10tyg., gdyż długo nie mogłam się dostać do żadnego lekarza z uwagi na okres wakacyjny), za 3 tyg. idę trzeci, ale badania robi, USG miałam już 2 razy, w tym badanie przezierności, itp. Te podstawowe rzeczy, które mi się należą, to robi i nie czuję się olewana, a o dodatkowo płatnych - informuje. Znajoma u niej była i mówiła, że pod koniec była tylko niezadowolona, bo ginka jej powiedziała, że ma dobre wyniki badań, a tuż przed porodem ją położyli w szpitalu na zatrucie ciążowe. Nie pytałam koleżanki o szczegóły, ale czytałam, że duża ilość białka w moczu świadczy o zatruciu, tudzież zbyt wysokie ciśnienie tętnicze, czyli powyżej 140/90. Nie wiem czy ona to z kimś konsultowała czy rzeczywiście lekarka się okazała niekompetentna. Wg mnie zwróciłaby uwagę na niepokojące objawy, bo są dość oczywiste. Zawsze pyta o samopoczucie, mierzy ciśnienie, badania są powtarzane co jakiś czas. Najważniejsze, to samemu mieć jakąś wiedzę i o wszystko, co nas niepokoi pytać!

Dobranoc babolki :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
co tu tak cicho wieczorem :-D
u mnie niby waga nie idzie w gore szybko,ale.... kwestia czasu, napewno nie skonczy sie to jak z Bartkiem- 10 kg.
Wlasnie wstawilam ciastka do piekarnika.... zachcialo mi sie i musialam na szybko zrobic...
ehh jak nie pizza to ciastka to cos tam i tak w kolko...
no nic, bede sie martwic potem, tylko tyle,ze znam siebie i na zadnej diecie nie wytrzymam, dobra nie marudze,lepiej ciastek przypilnuje :-D

scarletka , cliford duzo zdrowka, oby jutro bylo u was lepiej

poczytam troche

Super wieści Poziomek :D Może na USG już zobaczysz bijące serduszko :D

Fajnie, że wiecie laski chociaż, że coś Wam dolega.. Ja pierwsze i ostatnie badania miałam w 5 tygodniu i cisza :/
Ale koniec z tym pseudoginekologiem! Zapisałam się już na przyszły piątek do innego gina (podobno bardzo solidny) i na tą wizytę zrobię sobie na własną rękę wyniki krwi i moczu :)
Może jak pójdę do ogólnego to da mi na nie skierowanie, tak se wymysliłam ;) A może przeciwciała też skoro i tak są płatne..
W każdym razie muszę wreszcie zadbać o siebie i dzidzię, nikt inny tego za mnie nie zrobi..

Dwa tygodnie temu byłam o mojego gina na usg, nie zmierzył ani karku, nic, żadnego skierowania, kazał go odwiedzić za 2 tygodnie i dźwonie i co? Na urlopie jest do 24ego - no szlag mnie trafił i to już go ostatecznie skreśliło..

A Wy jesteście zadowolone ze swoich lekarzy??
ja jestem bardzo zadowolona chociaż z NFZ to solidny ,miły delikatny i bardzo sumnienny! jak narazie jest lepszy niż ten prywatny który prowadził poprzednią ciaze a z tamtego jakoś niezadowolona niebyłam

Do szpitala będę najprawdopodobniej jeździć na kroplówki z preparatem żelaza,bo lepiej się wchłania niż z przewodu pokarmowego.Jutro pogadam z ginem i zobaczę co zdecydujemy.

Cat robisz pierogi z kapustą i mięsem???
.Nigdy takich nie jadłam ,ale brzmi bardzo apetycznie:tak:Moja mam robi pierogi z kapustą i grzybami,są przepyszne:tak:

malina ,mój gin prowadził też moją pierwszą ciąże i jestem z niego b.zadowolona.
Moim zdaniem najlepszy lekarz w mojej okolicy.:-D Dobrze ,że zmieniłaś lekarza.
poziomki,ja ci nie odpowiem co to daje,ale mój gin też nie pozwala mi opróżniać pęcherza przed usg.

żelazo z układu pojkarmowego faktycznie moze sie źle wchłaniać a w a w dużych dawkach moze spowodować zaparcie i to ciężkie

Poziomeczki mi nigdy nic nie mowili o pełnym czy pustym pecherzu(miałam tylko usg dopochwowe) ale czytałam tu na forum ze niektorzy lekarze zalecaja pełny pecherz bo wtedy lepiej widac wczesna ciaze ,zwłaszcza przy usg brzusznym.Ciesze sie ze u Ciebie wszystko ok,jeszcze troche i usłyszysz serduszko.
Malina ja mojego ginka znam juz ok 10lat,wiec musze byc z niego zadowolona skoro tak długo do niego chodze i jeszcze niemało płace u niego ;)

mi muwili o pełnym pęcheży z tych samych powodów ale tylko jak dopochwowe miałam a jak już to przez brzuchol to obojętne

Boze poryczałam sie teraz -cura ma mies czesto nos czyszczony i wieczorem ma dostać 2 syropy -czyszczenia nosa nienawidzi
i teraz darła sie jak bym ja zywym ogniem paliła przy psiknięciu wodą morska w nosek ,przy oczyszczaniu noska fridą! przy prubach podania syropu-pierwszy 2xwylała potem strzykawką(bez igły oczywiscie)jej wstrzyknełam 1eden a nastepnie drugi syrop -a ona non stop sie darła! musiałam jej podać te leki ale czułam sie okropnie jakbym jej krzywde robiła :C

Ostatnia edycja:
reklama
malina ja za przeciwciała nie płaciłam
a co do mojej prawie kompletnej wyprawki to tak sie jakos tego nazbierałam troche kupiłam troche dostałam i komoda pełna a jeszcze 2 kartony spakowane z wiekszymi ciuszkami stwierdziłam że nie ma co czekac ze wszystkim na ostatnia chwile bo po 1 i najważniejsze z kad tyle kasy odrazu a po 2 nie potrafie sie opanowac a pozatym to mam taką silna wole donoszenia tej ciąży całej i zdrowej że żadne zabobony mnie nie obchodza w marcu bede szczesliwą mama mojego maleństwa zreszta jak i kazda tu z was

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry