reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcóweczki 2011

reklama
zazdroszcze wam co czuja juz ruchy ja bym tak chciala a wczoraj poczulam tylko jakies fruwanie wiec ciezko mi stwierdzic czy to bylo to tymbardziej ze sie dopiero przebudzalam:)

Pinka ja do 14 siedziałam w szlafroku;-) ,ubrałam sie tylko dlatego ze maz kosi trawe a ja musiałam zabrac od niego psa;-):-)
Cornelka nie jestes sama,ja niby jakies pukniecie dzis poczułam ale byłam tez głodna wiec moze to poprostu burzczało mi w brzuszku:-(

Hej, i ja się melduję:-), wróciłam przedwcześnie ze szkoły, bo młody nerwa znowu ruszył i M przyjechał po mnie na zajęcia.
Widzę że choróbsko dopada Marcjanki:-(, ja też na razie z suchym kaszlem i uczuciem gluta w gardle się męczę, O. w nocy zaczął się dusić i wziewy mu podaliśmy a jutro zapiszę go na wizytę do pediatry:tak::-).
Zmykam obiad robić bo m to nic w domu nie zrobi. Przepraszam, pranie i zmywarkę nastawił:tak::szok:.

Marcjanki, nie martwcie sie. ja w pierwszej ciazy poczulam bardzo pozno, dobrze po 20 tygodniu i od razu Olo kopal tak, ze moja mama czula...

Pinka, ja tam wstaje dzisiaj co 2 godziny, bo normalnie wszystko mnie boli i wszystko powoduje, ze chce mi sie plakac i w ogole nie moge dospac.
A Olo przez to, ze urodzil sie we wrzesniu do przedszkola w ogole sie nie dostal i musze mu placic za play group.... No ale kombinuje, bo nawet 5 funtow dziennie to wychodzi 80 na miesiac...

Hej marcjalnki widze że nie tylko ja mam dzisiaj lenia spiocha i nie wiem co jeszcze zimno pochmurno ciemno ech ze musiałam wstac z łózka czekam za gosciem przyjdzie psiapsiólka z 2miesiecznym dzidziolkiem :) jaki on jest słodki o rety już niedłuo mój też taki bedzie o ile to bedzie on

No i wróciliśmy..

Milusia nie ma czego zazdrościć, zimno się zrobiło i woleliśmy nie ryzykować przewiania skoro dopiero co z choroby wyleźliśmy.. Fajny ten Twój eMek, że rezygnuje z hobby, by posiedzieć z Wami, super :D Coś mi się zdaje, że im będziemy większe i im ta ciąża będzie dla nich bardziej "namacalna" to oni nam nieba uchylą ;) Oby!!

Clifordzik doczekasz się i Ty ciążowego glamour :* a ciuszki to myślę, że każda z nas tu będzie miała tyle, że nie zdąży wszystkiego wykorzystać ;) A mężuś lata z markerem paintballowym już jakieś dwa lata, niech się bawią chłopaki, a co tam ;)

Pinka jak to fajnie brzmi, że tata idzie do szkoły bronić córeczki :D Mój eM mówił dzisiaj, że dobrze, że będzie dziewczynka, bo dziewczynki są mądrzejsze i będzie uczyła młodszego brata (zakładająć, że potem będzie brat hahaha), a ja mówię, że gdyby był chłopiec to by bronił potem młodszej siostry, a eM na to, że od tego to jest tata :D

Harszka uśmiechu trochę poproszę :* Coś chyba ta jesienna aura Cię męczy, co??

Połaziliśmy po sklepach, kupilam 3 bezszwowe staniki, bo one się dość szybko znaszają, wygodną pidżamkę, 3 bokserki dla eM, no i nie powtrzymałam się w cocodrillo, kupiliśmy żółty dresik :D i taki komplet body+spodenki w bladoróżowe wzorki w rozmiarze 62cm :D Buty dla eM znaleźliśmy po powrocie do naszej mieściny, ale musimy poczekać na rozmiar do środy uff
Potem zachciało mi się Maca, aż eM uległ i wsunęłam te ich nowe frytki-łódeczki pychota ;)
Zajechaliśmy jeszcze do teściów i do marketu po słodkości, a teraz już nie mam sił na nic więcej..
A no i dostałam od eM perfumik Halle Berry na rocznicę, która nam wypada jutro.. Jeśli skończy jakoś "normalnie" pracę to skoczymy sobie na jakąś romantic kolacyjkę!

Muszę Wam powiedzieć, że teraz już chyba czuję malutką tak dokładnie i tak często, że chyba już tak będzie codziennie i coraz intensywniej :D

vetka- dziekuje za szczegolowy opis...no widzisz od lekarza sie nie dowiem...musze sama szukac i sie dowiadywac...ale widze, ze mnie to ominelo...ahhh...no juz 13 tydz. i troche wiec nie dowiem sie co z dzidziusiem...:-:)-(
Masz jeszcze ok 1 cm zapasu, jeśli się uwiniesz ze zmiana ginekologa to spokojnie zrobi ci usg genetyczne albo poprostu sie na takie umów na cito - ja byłam u speca od usg a nie u mojej ginki prowadzącej choć chodzę do niej już 10 lat i prowadzi moją 2 ciążę ale nie można znać się na wszystkim. Co do usg w 18-22 tyg to jest to tzw usg połówkowe i tam ocenia się juz głównie narządy, nie ocenia się fałdu karkowego (NT). Jest to badanie w kierunku wad wrodzonych ale nie genetycznych czyli nie-chromosomowych jak np. zespół Downa.
To tyle wyjaśnień. Znów mi sie dydaktyk włączył.

Aha byłam w sklepie "dzoeciowym", poobczajałam wózki z rozkadaniem i składaniem wszystkiego i chyba sie zdecydują na Murę 4 Maxi Cos, choc tani to ten wózek nie jest

Ostatnia edycja:
malinka- no tatus idzie bo to jest strasznie wysokoooooooooooo powiedziała bym ze mega wysoko takie tu gory w walii mamy i ja raz podeszlam i umieralam z bolu brzucha wiec juz nie chodze:no::no: a my tez pierwsza corcie chcielismy i mamy....
Ola- widze ze ty tez dzis len hahhaah a co moja jak wrocil o 15:00 i zbaczyl ze ja w szlafroku to az sie zdziwił hahaahh
Cornelca- sukienke masz juz wybrana /upatrzoną???????

a mnie glowa dzis boli dosc czesto ostatnio ehhhhhh

reklama
Dzień dobry Ciężaróweczki :) Troche późno ale jednak :p
Caaaaały dzień leniuchowałam i od cały dzień biegam w piżamie, mój M sie ze mnie śmiał że mam dzień leniwca a sam ze mną leżakował :D Niestety noc spędzimy osobno :( ... poszedł do pracy - dyżurek nocny. Nie lubie spędzać nocy samotnie, bez Niego.

Do góry