katjusza77
szczęśliwa mama :-)
uhuhu - jaki tu dzisiaj przeciąg!! wszystkich wywiało!!! :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
:-).
.Masz jeszcze ok 1 cm zapasu, jeśli się uwiniesz ze zmiana ginekologa to spokojnie zrobi ci usg genetyczne albo poprostu sie na takie umów na cito - ja byłam u speca od usg a nie u mojej ginki prowadzącej choć chodzę do niej już 10 lat i prowadzi moją 2 ciążę ale nie można znać się na wszystkim. Co do usg w 18-22 tyg to jest to tzw usg połówkowe i tam ocenia się juz głównie narządy, nie ocenia się fałdu karkowego (NT). Jest to badanie w kierunku wad wrodzonych ale nie genetycznych czyli nie-chromosomowych jak np. zespół Downa.vetka- dziekuje za szczegolowy opis...no widzisz od lekarza sie nie dowiem...musze sama szukac i sie dowiadywac...ale widze, ze mnie to ominelo...ahhh...no juz 13 tydz. i troche wiec nie dowiem sie co z dzidziusiem...:--(

a my tez pierwsza corcie chcielismy i mamy....