reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcóweczki 2011

Cześć Pączuszki:))
Wczoraj miałam okropny dzień ,czułam się fatalnie i cały dzień przespałam. A wieczór pięknie się zakończył KSW:)))

Super że już większość z Was czuje ruchy dzieciaczków:)) W 2 ciąży zawsze się wcześniej wyczuwa.
BUUUUUUUUUUUUUUUUUUOLE

reklama
cześć myszki wpadam się zameldować, a nadrobię potem:) u nas piękny dzień, zaliczyliśmy 2 spacery, plac zabaw, obiadek u teściów, odwiedziłam tatę i poszliśmy sobie na malinki. Nazbierałam wiadro i przed chwilą zasypałam na soczek. będzie jak znalazł na zimę i przy choróbskach:)

Z tego co mi się rzuciło w oczka, to chorótka córeczka Pinki:( biedne te nasze dzieciaki na początku chodzenia do przedszkoli. współczuję i kuruj malutką. Szybkiego powrotu do zdrówka! Nie przejmuj się, niestety większość nawet okazów zdrowia choruje jak zaczyna przedszkolną karierę. Mój też 3 lata nie chorował, poszedł 3 dni, przyniósł przeziębienie, które po tygodniu siedzenia w domu przerodziło się w zapalenie uszka. siedzieliśmy sobie 2 tyg w domowych pieleszach:( jutro próba numer dwa, zobaczymy co będzie. mam nadzieję, że pochodzi dłużej niż 3 dni.
Ściskam cię mocno! musimy być cierpliwe;)

Hej!

znow mnie kilka dni nie bylo, ale nadrobilam :cool2:

przez ostatnie 3 dni migrena,juz mam jej serdecznie dosyc.Podobno miala w ciazy zniknac i co???:nerd:

poza tym bylam na usg genetycznym dzidziunka ma 6,88 cm,wszystko jest super z przeziernoscia i koscia nosowa.Ogladalismy tez zoladek,przepone,pecherz moczowy,komory serca,sierp mozgu,a nawet stopki. mam sliczne zdjecie stopki mojego malenstwa normalnie mozna paluszki policzyc.no i stopka ma caly 1cm wrocilam wzruszona oczywiscie.mamy tez filmik,ogladalam juz kilka razy :-):-):-)

mam pytanko,co do kremow na rozstepy,bo musze sobie wreszcie takowy zakupic.Kolezanka poleca mi Pharmaceris.Stosowala ktoras z was? on zawiera kofeine,a podobno jest dla kobiet w ciazy.jakos mi to do siebie nie pasuje:confused: podobno mustela jest dobra,ale tez droga...nie wiem sama,co mam wybrac:sorry2:

aaaaaaaaaa...i chcialam powiedziec,ze wam bardzo zazdroszcze ruchow,a nawet kopniakow!! u mnie jeszcze totalna ciszaaaaa :((((

Kasienka,nie denerwuj sie,ze twoj maluszek ma przeziernosc 2,5mm,bo to zalezy tez od wielkosci dzidziusia.Twoj ma juz 7,6 cm!!! wiec i przeziernosc wieksza.:tak:

Ona,duzo zdroweczka!jak sie dzis czujesz?wlasnie doczytalam,ze juz jest ok :-)

Mania,to straszne,co piszesz o mezu!!jak tam jego palec dzis?

Malinka,duzo juz masz tych ubranek!!

Piszecie o pierwszenstwie w kolejce do kasy dla ciezarowek.ja juz z tego przywileju skorzystalam,choc brzuszka u mnie jeszcze nie widac bylam w h&m z kolezanka,a przy kasach kolejka,ze szok :szok: no to moja kolezanka podbiegla do kasjera i pyta "obsluzy pan bez kolejki moja kolezanke,ktora jest we wczesnej ciazy,ale jej jeszcze brzucha nie widac?":-D:-D:-D

Nikusiazory,niezle cie widze zalatwili z ta suknia ale moze na dodatki sie nie czeka tak dlugo i moze dobierzesz jak juz suknia bedzie.

Milutek,spodziewalam sie,ze w tych wodociagach to tam wszystkich rozniesiesz,ze na twoj widok beda srac po gaciach,a tu jakos sie rozeszlo...

Pastela,tak to jest z lekarzami,ze jak sie trafi na jelopa,to pozniej pacjent na tym traci zdrowie i wlasny czas :///
miejmy nadzieje,ze twoj synek bedzie pilnie cwiczyl i szybko zobaczycie efekty z jego mowa

Poziomeczka,zdrowka!!

Syra i Ikusia witajcie :-)

pozdrawiam was wszystkie i spadam do lozeczka,papa

Szafirek ja teraz własnie skonczyłam pierwsze opakowanie Perfecta mama,fajny był,ładnie sie wchłaniał i nie pachniał zbyt intensywnie i cena przystepna.Pharmaceris polecała mi pani w aptece ale akurat im sie skonczył,moze teraz go kupie.

Dzien lenistwa zakonczył sie wizyta kuzyna z zona,posiedzieli pare godzinek,fajnie było zobaczyc ''ludzi'' bo ja wiekszosc czasu sama w domu siedze ;)
Spokojnej nocki dziewczynki,dobranoc.

Hej dziewczynki! Śpicie? jestem w szoku hihihihi
ja lecę synka zaprowadzić do przedszkola, odebrać wyniki z laboratorium i będę się rozkoszować cudną pogoda:) jupiii wreszcie wybyczę się bez mojego terrorysty. kurcze wiem, że paskudna jestem;)

Cześć dziewuszki:-D- witam się i zaraz uciekam do mamy na śniadanko :-D:-D . Jest u niej ta moja najstarsza siostra z moim chrześniakiem i tak się wczoraj umówiliśmy na babskie ploteczki z rana:-):-).

Wczoraj byliśmy z M u teściów na obiedzie- tam mnie strasznie wkurzali- zapchali mnie kawą i ciastem drożdżowym o 11 i dziwili się ze nie chce jeść na obiedzie dwóch dan :no::no:. Musiałam im tłumaczyć że nie mam miejsca!!!! Albo teksty:chcesz marchewki, pietruszki,herbaty, soku, a może samo mięsko, a zjesz ogórka a może mizerii Ci zrobić bo nie wiemy czy zjesz kapustę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Miałam dość- nic się nie odzywałam- nic nie chciałam a wyglądałam jakby gonili koło mnie bo mam jakieś fochy ciążowe!! Koszmar:-(- mój M tylko głaskał mnie i szeptał- nie denerwuj się:)
Szybko się zmyliśmy z mężem od nich- pojechaliśmy na spacer do lasu i popatrzeć za grzybkami:)Było miło- ciepło i przebijało słoneczko pomiędzy konarami drzew- grzybów praktycznie brak- za sucho było :-D:-D. Do domku wróciliśmy ok16 i ok.godziny potem bawiliśmy się z naszymi psiakami za domem aż w końcu M stwierdził ze ma ochotę na grilla....i tak tez zrobił-mniam mniam karczek, kiełbaska itp:) Przyszedł sąsiad, moje siostry i przyjechali teściowie- ale się nic nie odzywali:-):-), więc miałam spokój:-):-). Potem jakiś wieczorny filmik i wielkie przytulasy z M. Ogólnie padliśmy jak muchy- a w szczególności ja........:-):-)

:-) Witam z rana.. No to dzis się przekonałam, ze za Wami nie da się nadazyć.. ;-) Ja w końcu dzisiaj się wybrałam na oznaczenie grupy krwi i Rh.. Okazało się, że w tym temacie sa jakieś bardziej specjalistyczne badania dla kobiet w ciąży, ale lekarka nic mi nie powiedziała - tylko że mam zrobić takie jakby zwykłe.. Mam nadzieje, że nie będzie u mnie żadnego konfliktu serologicznego. Ale jakby nie było ja jestem z takiej ciazy i żyję :-) więc może nie ma się co martwić..
Miłego dnia MARCÓWECZKI!!!

Dzień doberek Ciężaróweczki :)
Śniadanko zjedzone, teraz chwilka ma BB i myk na jakiś niewinny shopping. Wpadne dziś do H&M, może będą już jakieś przeceny i kupie coś dla Maleństwa.
Miłego dzionka życzę! :)

Witam po weekendzie.

Dopiero zasiadłam w pracy przed komputerem. Zaraz zabieram się do nadrabiania wiadomości.

Miłego dnia i dużo sił na kolejny tydzień :*

reklama
Nikusia - bardzo dobrze że zmieniasz lekarza...a jesli u ciebie wszystk odobrze to faktycznie 2 wizyty na miesiąc wydaje się być za dużo... mój ginek to raz na miesiąc karze przychodzic i też 100 płacę... ale zdjęcia mam zawsze :-D (jejejeje:-D) ... daj znac jak zmienisz i jak znajdziesz nowego:-) ... ale mój nie waży dziecka... :-( nie wiem jak ciężki jest mój pasożytek:-(

koncia
- ten schab pieczony to ...hmm...pychota musi byc:-) mi nigdy nie wyszedł taki dobry i soczysty jakbym chciała:-(

malinaa
- no wpadłam do pracy na 3h bo sie troche stresowałam czy do poniedziałku sie wyrobie z rysunkami i tak dla pewności i spokoju ducha musiałam:-D nawet jakbym chciała się lenić i obijać ...to po 3 miesiącach spania chyba mam juz powoli wyrzuty sumienia bo nic nie zrobiłam przez ten czas:-D

- i gdziebyłaś na tych zakupach w gdańsku? :-D ładny zapaszek ten perfumik?:-D

pestusia
- suuuper że wszystko dobrze! a 11 cm to juz gigancik:-D

milutek
- już wszystko posegregowane?:-D a tesciowie tak mają... moi może nade mną nie skaczą aż tak bardzo ale jak przychodze do nich to nic poza cocacolą i czarną herbata raczej nie uraczę... więc chyba wolałabym mieć większy wybór:-D bo np ostatnio zrobili kanapki z mielonką :-D hehe... bo przeciez to najlepsza mielonka na świecie:-D a ja nie za bardzo lubię teraz wyraziste smaki ...srażnia mnie albo za słone (mielonka) albo za słodkie(cola albo herbata bo herbaty czarnej bez cukru nie przełknę...)

clifordzik- my z eMkiem nie tyle co mamy cieżkie dni ale moja dziurawa pamięć go chyba przerasta... juz od środy nie moge znaleść kluczy od domu...dziś do niego z wyrzutem że podział klucze od samochodu a zapomniałam że wczoraj to ja ostatnia jeździłam... ehh...:-D

koncia - ty wysyłasz psiaka na wakacje?:-D

ola
- spoczko...ja tez mam zaniżony pułap czucia dzieciątka... cisza w brzuchu! chyba ze wzdęcia:-D

pinka
- jak córcia? zrowsza? i sie nie stresuj kochana:-)

szafirek - super że u was wszystko dobrze:-D no i zazdroszczę filmiku:-D duzo juz widać?:-D

lokata - daj znac co obczaiłaś w sklepach:-D

bosa - jak zdrówko i samopoczucie?

witam wszystkie marcjanki poweekendowo:-) ja już w pracy siedzę i nic mi się nie chce... :-D

ahh..no i mój eMek wyjechał do Białej Podlaski i Radomia (z pracy:-( ) i wróci dopiero w piątek! gosh... w czasie naszego 11 letniego związku tylko raz nie widzieliśmy się dłużej niż 3 dni:-( pewne wieczorami bedę siedzieć na necie i produkować posty:-D

Ostatnia edycja:
Do góry