reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcóweczki 2011

Dzień dobry!
Ehh, zalatany wczoraj dzień był ... bieganie po sklepach z mamą i przyjaciółką. Mama kupiła w końcu sukienke na mój ślub. A ja nabyłam sexi bielizne dla ciężarnej panny młodej :)

reklama
Heloł :-D
Widzę, że od rana pusto. Nic dziwnego, jest taka pogoda, że lampę musiałam zapalić, taka ciemnica. :szok:
Dziś tuptam do ginka, ale pewnie tylko mnie zbada i puści do domu. Zapytam czy następnym razem określimy płeć maleństwa. Bo teraz pewnie za wcześnie, a nie wiem jak to będzie z tym usg z NFZ.

Ja to mam pecha z tą łazienką. Spłuczka nam się wczoraj popsuła, to pojechaliśmy na ostatnią chwilę do Castoramy, a tam tylko jedna za 50zł i do tego gówniana. Nie wzięliśmy jej, M pojedzie do Practicera, ale pewnie dopiero w środę, bo dziś idzie wreszcie do lekarza ze swoim chrapaniem, a jutro po 14 wpadają fachowcy poprawiać swoją fuszerę:dry:

Dzień dobry,

Rany dziewczyny nie jestem w stanie was nadrobić po tygodniowym urlopie. Czytam, że już czujecie ruchy swoich pociech i ja od zeszłego tygodnia czuję takie łaskotanie w dole brzucha. Oczywiście znów przyplątał się do mnie jakiś katar, z którym ciężko wytrzymać. Muszę wybrać się na kontrolę do laryngologa.
Z nowości u mnie to zapisałam się z mężem do szkoły rodzenia na listopad/grudzień oraz zakupiliśmy wózek (to taki niespodziewany szybki zakup).
Ja też już nie mogę się doczekać kolejnej wizyty (4 październik) i może uda się poznać płeć :)

Trzymajcie się zdrowo w ten jesienny dzień.

Dzień dobry :)

Nie wiem co się dzieje, ale piszę ten post po raz drugi. Za pierwszym razem nie został on zapisany.
Po tygodniowym urlopie wracam, a tu tyle stron naklepanych, że nie jestem w stanie ich nadrobić.
Gratulacje dla tych co poznały już płeć, ja mam nadzieję, że uda nam się poznać 4 października.
U mnie z nowości to w zeszłym tygodniu poczułam po raz pierwszy łaskotanie w dole brzucha i to chyba są ruchy dzieciaczka, bo odczuwam je coraz częściej. Zapisaliśmy się z mężem do szkoły rodzenia na listopad/grudzień i dokonaliśmy pierwszego zakupu dla malucha, a mianowicie wózek, był to dość szybki i niespodziewany zakup, ale bardzo się z niego cieszę bo mam taki wózek o jakim marzyłam od dawna :) hurraa.
Życzę Wam zdrówka i uśmiechów w ten jesienny dzień.

Witam mamusie!
ale tutaj pusteczki, co się z wami dzieje, produkcja nie wrze?!
ja po naukowym weekendzie, wypruta jestem okropnie. dobrze, że wczoraj skończyłam o 13 to całe popołudnie miałam dla moich chłopaków. Pogoda nie dopisała, ale na szybki spacer udało się wyjść i pojechaliśmy do centrum handlowego rozpatrzyć się w sytuacji, co do ciuszków i akcesoriów dla naszego drugiego synusia. Przyjemny widok jak facet ogląda, zachwyca się i przebiera w tych małych cudeńkach:):):):)
Wszystkim dziewczynkom za słowa wsparcia i rady dotyczące przedszkola dziękuję. Sprawa mam nadzieję, załatwiona i mam nadzieję się nie powtórzy. Pierwsza moja reakcja, to tak jak szafirek napisała, chciałam tam lecieć i zagryźć gówniarza hehehehehe;) teraz już mi zeszło ciśnienie, widzę że synek zadowolony z przedszkola, ja z atmosfery tam panującej, kontaktu z paniami. Puszczam w niepamięć ten incydent... oby nie do czasu

Witam się po, praktycznie rzecz biorąc, tygodniu nieobecności na forum. Nie dam rady was nadrobić, więc mam nadzieję, żę juz więcej na tak długo was nie zostawię. Miłego dzionka zyczę i niezbyt ciężkiej pracy, tym, które tak jak ja, nadal pracują.

Witam mamuśki!!! :-)
Szafirek83 – no niestety na antybiotyku jestem i L4 też mam do końca tygodnia :-) Nie powiem, fajnie tak poleniuchować i nie musieć rano się zrywać do pracy!! Ale żeby szczęścia nie było za dużo.. to sąsiedzi wymieniają drzwi.. No więc siedzę w hałasie z nadzieją, że wkrótce się skończy. A działają już od 8.. :szok:
No i gardło mnie już na szczęście nie boli. Więc czuję się o niebo lepiej, czasami głowa – ale teraz mogę się po prostu położyć i już :-)

Wczoraj jeszcze mieliśmy Ciotkę i kuzynkę męża w gościnie.. żeby im zakomunikowac, że będzie dzidziuś.. i już zaczęły wymyślac imiona.. oczywiście te które my wybraliśmy są beee.. A moje to najgorsze!!! Ale jak dalej mnie ten mężuś będzie stawiał w sutyacji, że jestem złą matką bo chcę nazwac dziecko tak a nie inaczej.. to naprawdę nazwę tego mojego szkraba tak jak mi się podoba i już!! (o ile będzie chłopiec) :wściekła/y:Już widzę, że wszyscy będą wiedziec lepiej wszystko ode mnie - wiecie jak to jest - mamusie, ciociocie - sto lat temu rodziły ale one wiedzą co i jak!!! :oo: Wolę jednak żłobek od ciotek!!!Czytałam Waszą dyskucję na temat żłobków.. no cóż czasami nie ma się wyboru!! :no: Ale nie chcę, żeby ciotka mi robiła dziecku wodę z mózgu. A wracając do imienia - to wieżcie mi - ona nie lepiej dała na imię swojej córce.. Ach - zdenerwowała mnie.. Następnym razem już zobaczymy się dopiero na świeta.. :tak:
W domu ciemno jakos - pogoda tylko nastraja do spania.. a tu nawet na to nie można sobie pozwolic. Tyle fajnie, że nie trzeba nigdzie wychodzic!! tylko niech skończą wiercic :growl:

:-)Witam mamuski:-)
Co sie dzieje z naszym forum? na głonym i naszym nie ma zaznaczonych nowych postow a jak wejde w edycje zaawansowana to pokazuja mi sie dopiero wtedy Wasze dzisiejsze posty....
Pogoda od wczoraj zmieniła sie o 360stopni,ciemno,zimno i mokro brrrrrr:baffled:
Musze Was pocieszyc ze i mnie dopadła choroba,od wczoraj boli mnie gardło a od tego oczywiscie jest mi niedobrze, blllleeee:confused:
Nic mi sie nie chce a tu trzeba isc z psem i do sklepu a potem ogarnac troszke domek i jeszcze popołudniu mam fuche,jak ja to wszystko zrobie...

reklama
Witam! czy u Was też tak szaro buro i ponuro za oknem? rozpadało się na całego:-( weekendzik minął, a Wy gdzie? moja Hanusia nie dała dzisiaj pospać mamie, budziła się co chwila, ledwo żyję...teraz mam lenia i chyba do wieczora się to nie zmieni, jedynie co to skuszę się na pieczenie ciasteczek z kleiku ryżowego, mam już taką chcicę:tak: obiadek został od wczoraj więc tylko podgrzejemy:-) czekam też z utęsknieniem na wypłatę bo już czas kupić jakieś spodnie, brzuszek rośnie i wszystko robi się ciasne:tak
chyba są jakieś problemy na forum, posty które piszemy nie pokazują się:no::no::no: co sie stało????

Do góry