reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Katjuszka, ucaluj Natke od forumowych ciotek. Super, ze mimo bolu i nieprzespanych nocek jestes taka szczesliwa - czekamy na fotki!
Patik- moze wizyta u Gina przyblizy cie do porodu:-) dak znac, co i jak po..moze rozwarcie juz jakkes jest??

Ostatnia edycja:
reklama
witajcie

katjusza fajnie czytac ze u Ciebie wszystko ok buziaczki dla was ;-) gdzie rodzilas ??

patik wspolczucia :tak: biedactwo ale nie zapominaj ze w tym tyg masz urodzic tak wychodzi z naszej kolejki ;-)

moja malutka zmieniła pozycję w brzuchu :szok: przeniosła się na drugi bok, dla mnie szok po ok. mieś. tkwienia w jednym miejscu... hmmm wczoraj jak się przestawiała to bałam się, aby nie fiknęła głową do gory, ale raczej nie dała rady bo za ciasno ;)

Kat - cieszę się z Wami i czekam na fotki! Pozdrów maleńką.
no Patik - to powodzenia na wizycie, a czujesz coś?
...

Dzień dobry:-)

Dobrze czytać pozytywne wieści od rozpakowanych mamusiek. Buziaki dla małych krasnali:happy:

buziak/masala rozumiem Wasze zniecierpliwienie...ale przypominam, że możecie urodzić w 42 tyg. i dalej to będzie norma;-) tylko nie bijcie;-) ja tak rodziłam pierwszą córę.

bosa potwierdzam działanie imbiru! najlepszą robotę robi to drapanie w gardle po jego spożyciu, nie? - od razu mija ból gardła.
Wczorajsza pogoda nie była spacerkowa więc dobrze, że tylko kilka minutek Wojowniczka się wietrzyła. Rozumiem, że kołyska już jest? a łóżeczko?

Dziewczynki z racji tego, że miałam problemy z karmieniem Zosi ośmielam się napisać Wam jakie błędy popełniłam....też podawałam butlę po karmieniu piersi bo wydawało mi się, że jest głodna a piersi opróżnione....a to nieprawda:no: widziałyście przekrój przez budowę piersi? tam są same kanaliki, którymi mleko spływa na bieżąco, więc nie można wypić co do ostatniej kropli.
Dzidziuś po karmieniu z cyca pije ze smoczka bo podrażnienie podniebienia wywołuje odruch bezwarunkowy - ssanie, tak samo jak pogłaszczemy policzek po karmieniu - dzidziuś otwiera buźkę, my myślimy, że jeszcze głodne a to odruch jest.
Im częściej podawałam butlę tym mniej pokarmu miałam i po miesiącu doszło do tego, że bez modyfikowanego już się nie obyło:no: dobrze pastela pisze - jak zależy na karmieniu to przystawiać, przystawiać, pierwsze tygodnie niemal cyców nie chować;-) jeżeli dzidziuś tego wymaga bo reguł 100% nie ma na naszych Krasnali.
Tak myślę jakie emocje mną targały....tak byłam umęczona tym karmieniem piersią, że czasem wolałam by m dał butlę a ja chciałam mieć godzinę spokoju:zawstydzona/y:
Taka niedoświadczona mamka byłam;-)
Mam nadzieję, że na coś Wam się przydadzą moje wynurzenia.

ooł! czas zmienić pierwszy suwak bo Zosia kończy dziś 4 latka! jej jak to mija szybko. Tulmy dzieciaczki jak najwięcej bo zaraz świat nam je zabierze...

Ostatnia edycja:
Dzien doberek...

Kolejna tragiczna noc za mna... tym razem nie skurcze, a katar, kaszel, goraczka i bol gardla... Nie mialo kiedy mnie wziac;/

Z pozytywnych wiadomosci to wreszcie moi rodzice zdecydowali sie na przyjazd do nad... tak wiec do 21 musze urodzic:p Troche zla jestem bo dwa tygodnie temu zaplaciliby ponad polowe mniej za bilety ale coz... za glupote sie placi;/

Lece Was poczytac i musze pomyslec nas sniadankiem bo burczy mi w brzuchu

masala kolejna choróbka:-( walcz z przeziębieniem, dużo zdrowia:-)
Madzikm sto lat dla Zosi - niech uśmiech i radość towarzyszy jej przez całe dzieciństwo:-)
tulip nie chce się nastawiać na jakieś konkretne wiadomości - po prostu jadę ginkowi trochę ponarzekać - choć może wygoni Zosię;-)
Pastela czuję ból podbrzusza - ale to normalka - skurcze to nie są:no:
Ewe wiem wiem kolejka:tak: ale coś się boję że z niej wypadłam bo miał być 6 a tu nic:-(
dobra zbieram się pomału, muszę się ogarnąć, za pół godziny wychodzę, trzymajcie kciuki:-) mam brać torbę?:-D

masala kolejna choróbka:-( walcz z przeziębieniem, dużo zdrowia:-)
Madzikm sto lat dla Zosi - niech uśmiech i radość towarzyszy jej przez całe dzieciństwo:-)
tulip nie chce się nastawiać na jakieś konkretne wiadomości - po prostu jadę ginkowi trochę ponarzekać - choć może wygoni Zosię;-)
Pastela czuję ból podbrzusza - ale to normalka - skurcze to nie są:no:
Ewe wiem wiem kolejka:tak: ale coś się boję że z niej wypadłam bo miał być 6 a tu nic:-(
dobra zbieram się pomału, muszę się ogarnąć, za pół godziny wychodzę, trzymajcie kciuki:-) mam brać torbę?:-D

bierz torbe i nie marudz nam tutaj 6 przelecial ale dzis jest 7 tez bedzie dobra data :-D i nie wracaj juz w 2paku :-)

reklama
Cześć kochane!
Ja ani siły, ani humoru nie mam do pisania. weekend minął szybko, nawet poczłapałam na uczelnię.
Z racji poniedziałku wystałam się w kolejce do badań 1,5 godz
mad.gif

Jeszcze chwila i by mnie zeskrobywali z płytek, bo ileż można stać na czczo z brzuchem do ziemi.
Czuję się fatalnie. Boli mnie każdy mięsień, mały rozszalał się okropnie, chce mi rozwalić brzuch, uciska pęcherz i dół tak, że nie przestaje mi się chcieć siku, a ja mam wrażenie jakby miał zaraz ze mnie wyskoczyć
eek.gif

no to się pożaliła
biggrin.gif

Do góry