reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Asco podziwiam takich ludzi jak Ty:-) Trzeba mieć dużo odwagi żeby wyjechać tak daleko i ułożyć sobie życie w obcym kraju. Zawsze chciałam wyjechać za granicę na stałe. Teraz to już raczej mało prawdopodobne (choć, kto wie?). A czemu akurat Kanada? Jak się tam żyje? :happy2:

Alamiqa moja Ania też dzisiaj nagle zaczęła zanosić się płaczem; też nie wiedziałam o co chodzi. Piersi nie chciała, za to jak dałam jej butelkę to wyduldała całe 120ml;-)

Anusiak witaj:-)

reklama
Byliśmy dzisiaj na szczepieniu i Hanulka waży 7920g ;) czyli jednak moja waga trochę zawyża;)

Asco Ty się odważyłaś wyjechac tak daleko a ja przeżywam naszą ewentualną przeprowadzkę 400km od nas jak mrówka okres...

Futro ja też jestem mega śpiochem:) jakbym mogła to pewnie do 12 bym spała;) ale raz że mała mi na to nie pozwala a dwa że czasami szkoda mi czasu na sen i dlatego wstaję ok 9 haha

Pawcio dzisiaj straszna maruda:-( Na szczęście zasnął bez większych problemów:tak: Krzesełko nam dzisiaj przyszło i jestem zadowolona:tak: Mam wrażenie, że plastiki są nieco słabsze niż w tych droższych, ale mogą być. Prezentuje się lepiej niż na zdjęciach:-)
Asco – witaj po przerwie:-) Twój Jaśko chudzinka jak mój Pawcio;-)
Anusiak – witaj:-)

Moj tez maruda dzis, zwalam na zabkowanie,choc nic jeszcze nie widac;p Poszedl spac wlasnie:)Dzis wyjatkowo wczesnie,zazwyczaj chodzi spac kolo9,9.30.Budzi mi sie na jedzonko,4 albo 5 i potem spi do 6,7ej.Jak mi sie nie chce wstawac jeszcze to biore go do siebie ,przytulam i spimy czasem nawet do 9tej(miedzyczasie jakies 1000 razy wkladam mu cumla,jak mu wypadnie to sie wierci i pospane)
W sumie mam nowe zmartwienie,sprubuje znalesc na necie wsazowki jakies-musze jakims cudem dostac sie w tym zwariowanym kraju na tomografie komputerowa mozgu.Stare rany powypadkowe zaczynaja odzywac-czubek glowy mnie zaczal bolec,tak pulsuje do tego doszly zawroty glowy ostatnio(juz myslalam ze znow jestem w ciazy,ale dostalam @ wiec prawdopodobienstwo zmalalo).Oczywiscie bylam juz,ale zalecili mi prowadzenie kalendarza bolu(...) przez miesiac ,potem leczenie paracetamolem....a na koncu to bedzie juz mogila chyba.Nie wiem moze panikuje,stalam sie taka przewrazliwiona od kiedy jestem mama.ehhhhhh mam nad czym sie glowic dzis!
Dziewczyny witam was rowniez serdecznie:)

Wrocławianki! Sprawdzałam, że jutro ma nie padać, więc mam nadzieję, że spotkanie aktualne?
Tylko jak ja was poznam? Ja jestem blond z granatowo-białym wózkiem ;-)

Ewi - Olsztyn taki piekny, tyle jezior, w samym miescie jest 7, lasy, parki - naprawde jest co robic. Spokojne miasto i bardzo zyczliwi ludzie, wiem bo mieszkalam tam 15 lat:tak:, a 400 km to pikus.

Spring - nie byla to jakas planowana emigracja, eMek jest lekarzem i robi tu tzw. fellowship (rodzaj zawodowego treningu) na Kardio-Anestezji, najpier w Toronto, a od lipca w Ottawie, a ja siedze z Jasiem. Kanada piekna i bardzo przyjazna emigrantom, ale i tak bywa teskno i smutno czasami, ale co tam ja kocham Kanade, bo tu szczesliwie urodzil sie nasz Jas...a w Polsce tego szczescia nie mielismy...

Ostatnia edycja:
alamiqa doskonale Cię rozumiem. Od dwóch dni Maja nad ranem zaczyna kaszleć, nie może złapać oddechu, do tego tak jakby piała jak kogut kiedy to powietrze łapie. Raz musiałam ją zacząć klepać po plecach, żeby wreszcie załapała! Jestem przerażona, pół nocy nie śpię, bo czuwam i nasłu****ę :-( Objawy wskazywałyby na krztusiec, ale kurde przecież była szczepiona, więc do cholerki?? :-( Jutro wreszcie łaskawie mam termin do pediatry, to może coś poradzi i zdiagnozuje. Do tej pory noce były pięknie przesypiane, zwykle ok. 12h ciągiem, aż tu nagle takie hece :dry:

Podczytuję Was dziewczyny regularnie, prawie wszystkie wątki (z wyjątkiem odchudzania, bo jakoś schudłam momentalnie, chyba przez dietę z powodu skazy białkowej Mai), ale napisać tu cokolwiek i być do tego cały czas na bieżąco graniczy dla mnie z cudem :tak: Ledwo coś wymyślę, to już jest 15 kolejnych postów i tracę wątek i tak w kółko :-D

Fifronka, Bosonóżka i Asco - uściski dla dzieciaków z okazji piątego miesiąca :-)

anusiak66 też Cię witam, zresztą wszystkie nowe mamy pozdrawiam ;-)

Pozdrawiam też wszystkie mamy, które panują nad więcej niż jednym dziecięciem w domu. Jesteście niesamowite!!! Podziwiam Was i stawiam sobie za wzór. Ja ledwo ogarniam chatę przy jednym dziecku; prasowanie mam rozłożone na trzy dni zwykle, obiad gotuję pędem, bo zaraz młoda wyje, że jej się nudzi samej. Wiecznie jestem w biegu, a tak jakby nic nie było zrobione. Dobrze, że mój Marcin jest wyrozumiały a przy okazji pomocny kiedy widzi, ze mam ochotę albo wyjść i trzasnąć drzwiami z wyczerpania albo go pacnąć w złości, że Maja wiecznie wyje :tak: OK, wyżaliłam się, przepraszam, że przynudzam.

koncia gratuluję że Maks już taki silny i tak chętnie siada. Maja tez się ostro zabrała do pracy, ale do siadu z leżenia jeszcze daleko.

Scarletka moja noc była podobna do Twojej, łączę się w bólu i trzymam kciuki by dzisiejsza noc była spokojniejsza.

Pozdrawiam raz jeszcze wszystkie mamy i miłej nocy życzę :cool2:

Co Wy gadacie jaka organizacja, fuksnęło mi się i tyle hihi

Odżyłam dzisiaj trochę, bo byłam na panokciach i u fryzjera, trochę zaszalałam, bo skróciłam włosy tak do linii brody ;) Idealna fryzurka dla mamy, bo nie muszę już chodzić z końskim ogonem, szybko się układa i całkiem fajnie wygląda :D

Asco fajnie, że jesteś z powrotem :) Buziak dla Jaśka z okazji 5 miesiąca :* i dla Ciebie, że tak dzielnie sobie poradziłaś z przeprowadzką :* Jak na nowym??

reklama
Asco rozmarzyłam się.... Ja mogłabym zamieszkać w Stanach albo w Australii, a z Europy wybrałabym Hiszpanię albo Portugalię. Tam jest cudnie, ludzie tacy pogodni i uśmiechnięci.Zupełnie inna rzeczywistość...:happy2:

Czyli u Ciebie dopiero jest 17.00? U nas już 23.00;-)

Ostatnia edycja:
Do góry