reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

czesc kobietki:p u nas dzien nawet spokojnie.....dluuuugi spacer a teraz spioch spi ;p maz wrocil z pracy ale musial cos zalatwic wiec znow sama jestem ehhhhh;/
Wierka wspolczuje bolu kregoslupa ja pd 3 tyg.niewiem co mi dolega zle stane i tak mnie rypie w posladku ze upadam .....stawialam na rwe kulszowa ale lekarz twierdzi ze nie i faszeruje lekami ktore nic nie daja ;/ehhhh

dzis znajoma mi mowi ze ma dwie maty na sprzedaza ja wlasni zalowalam ze nie kupilam malemu.......mialam spobie wybrac po 25 zl jedna jak zobaczylam to twierdzialam ze obie sa naprawde porzadne i nie zniszczone wiec kupilam dwie hahhahahah za 40 zl.......ale nie ma co si marrtwic jak wczesniej pisalam (jeli ktos wogole czyta to co pisze:) u nasz rodzinie teraz bedzie duzo dzieciaczkow to komu jedna odstapie a poki co to jak kolezanki przyjda z maluchami to bedzie nam lzej :)

otrzymalam dzi zamowione jedzonko dla malego wiec juztro bedziemy chyba makowac dynie albo szpinak:)

reklama
Malinka - na "nowym" calkiem fajnie, mieszkanko troszke wieksze i ladniejsze. Ottawa jest piekna, taka zielona, pelno jezior wokolo, tak jak na Mazurach:) Tylko te upaly cholerne daja nam we znaki, no i nie zweszylam jeszcze zadnych polskich sklepow:no:, a patriotyzm kulinarny jest wielki i juz mi sie teskni za krajowymi przysmakami:-D

Spring - no wlasnie, u Was 23 i dzieciaczki juz spia, a moj Jasiek jeszcze grasuje, a do 21 jeszcze tak daleko:cool:

Witam nową mamuśkę - rozgość się.
Juliaidaro - czytamy czytamy - Ty dziś wzbogaciłaś się o maty a my dostaliśmy od chrzestnego leżaczek Adbor, bo jego córka dostała 2 na chrzciny i zalegał im.
Pabla zębole dręczą - druga jedynka pcha się - nie dawno się przebudził to wzięłam na ręce do odbicia i posmarowałam Dentinoxem i zasnął :huh: :tak:

Hej Marcóweczki!
w ciagu dnia czasu na pisanie nie znalazłam:no: do tego bylismy znowu u rodziców emka, a jak wróciliśmy to trzeba było za kąpiel sie zabierać...w dodatku emka coś bierze mam nadzieję że gripex max pomoże...
Hanka dzisiaj wymyśliła super zabawę z Zosią, zaczeła jej wrzucać do spacerówki, dużą dmuchaną piłkę, taką plażową...a Zosia od razu machała rączkami i nóżkami tak że piłka spadała na podłogę. Ubaw po pachy a Hanula aż się zdyszała z tego biegania za piłką... juz nie mogę się doczekać jak Zosia podrośnie i zaczną się bawić razem na całego:-D
Hanusia po kilku minutach takiego biegania podbiegła do mnie i mówi " Hania grzeczna, Hania się opiekuje" ach te moje dziewczynki, potrafią w jednej chwili rozczulić do łez, a w drugiej wyprowadzić z równowagi, że muszę zbierać sie w sobie żeby nie wybuchnąć..
malinkaa cieszę się że jesteś zadowolona z wizyty u fryzjera:tak: ja zaczęłam zapuszczać grzywkę i w ogóle włosy żeby móc wiązać je w końki ogon:-D a Twoim zdaniem to niezbyt dobra fryzurka dla mamusiek:-D
Asco z tego co piszesz przeprowadzka poszła sprawnie, a nowe miejsce zamieszkania musi być przepiękne z Twojego opisu! nic tylko pozazdrościć:-)
julia fajnie że paczka doszła i Dominik pozna nowe smaki:tak: a zakup dwóch mat za 40 zł to super transakcja;-)
barbra
dużo zdrówka dla Mai, melduj co lekarz wymyślił:tak:
pabella, Vetka, pestusia miłego kawkowania:-) już myślałam żeby sie do Was wprosić na spotkanie, ale jak na złość emek pracuje na 14:-( a mamy jeden samochód:-(
magdzior obyście i z użytkowania krzesełka byli zadowoleni, Hania jak na razie go nie oszczędza i nic się nie dzieje, wiec myśle ze jest ok:tak:
Marta niech ta jedynka szybko wychodzi i da trochę wytchnienia Pawełkowi przed kolejnym zębolem;-)

cześć dziewczęta
biggrin.gif

Jaśko od 5.30 szczęśliwy, gada a to z karuzelą a to ze mną (mógłby pospać choć troszkę dłużej
biggrin.gif
).
Tyle się u Was dzieje, że nie dam rady odpowiedzieć.
Malinka - zazdroszczę fryzjera i kosmetyczki, poprawia taki wypad humor w 100%! (teraz to ja mam stracha przed każdym myciem włosów...obym nie wyłysiała do końca)
Anusiak- witaj. Jak syn się urodził to w pierwszej dniu pojawiły się różowe przebarwienia na pieluszce tzw. moczniaki, lekarz wtedy powiedział by się nie martwić i przeszło po dobie i jak dotąd nie ma problemu. Ale teraz to nie wiem czy to może u Was być to... Kurna trochę długo czekacie na tą wizytę u pediatry
unhappy.gif

Spring- opalenizna jak się patrzy
laugh.gif
Ja mogę całe lato na słońcu a i tak blada jak ściana
laugh2.gif

Asco - zadroszcze tych widoków, zmiany klimatu i ludzi! Inna mentalność inne relacje inna jakość życia! Szczęścia w nowym miejscu!
laugh.gif

Patik- siostrzana miłóść, cudnie! Juz niedługo a będą jeszcze fajniej ze sobą spędzać czas
laugh.gif

Juliadario - wspólczuję, oby jak najszybciej postawili diagnozę i ból się skończył
yes2.gif

Harsh - witaj. Choć od niedawna udzielam się na forum i wolę jednak czytać niż pisać to jakoś mi Twojej osoby brak było, może to i z tego względu że mieszkam w Twoich rodzinnych okolicach i tak jakoś się "zintegrowałam" hehe
yes2.gif
biggrin.gif

Jaśko zaczyna sie denerwować więc kończę, miłego dnia laski
biggrin.gif

Ale głodna jestem..zaraz se jakąs big kanapkę zrobię!

Witam się w jesienny piatek,
za oknem leje,więc nici ze spaceru. Mam nadzieję, że we Wrocławiu lepiej i uda Wam się spotkanie, Kobitki. A może zorganizujemy meeting Mam z Górnego Śląska i Podbeskidzia? Jest nas kilka. Co Wy na to?
Alusia znowu miała wieczorne przeboje. Tym razem obyło się bez płaczu, ale długo nie umiała zasnąć. Dopiero po kolejnym cycusiowaniu odpłynęła. Pozdrawiam Was wszystkie, a w szczególności Te z marudnymi dzieciaczkami. Pa:-)

Krowka to leć do fryzjera, mi już tak włosy leciały, że je w wannie musiałam zbierać, a dzisiaj umyłam i bajka :D a układanie zajęło mi może kilka minutek :) Nawet Jasiek się nie zorientował, że mamy nie było przez chwilę ;)

Pati nie, że niedobra tylko ja już nie mogłam z tym ogonem wytrzymać, zawsze miałam jakąś fryzurkę, a teraz to się kompletnie zapuściłam ;p

Asco brzmi zachęcająco ;) Będziesz miała gdzie spacerować z Jaśkiem jak upały trochę zelżeja.. jak u nas jest skwar to wychodzę ok. 9ej, żeby już przed 12 wrócić, bo potem to oboje bysmy się tylko męczyli.. a w domku wiatrak i jakoś da się przetrwać.. no ale w tym roku coś nas lato nie rozpieszcza :/ Dzisiaj znów chmura deszczowa nadciąga ech..

Janek już wyrzucił zabawki i się domaga uwagi i krzyczy na mnie z leżaczka.. i chyba koopa się tłoczy, bo co chwila cichnie i się zamyśla hahahaha
Bosz co tu robić w taką pogodę.. ja bym przespała cały dzień najchętniej, ale Janek ma inne plany.. W sumie na 11 w piątki jest u nas w mieście spotkanie klubu mam, sąsiadka mnie już wiele razy zapraszała, ale jakoś mi się nie chce za bardzo.. może innym razem, teraz dogania mnie już stres przed chrzcinami, że się nie wyrobię ze wszystkim..

Acha a powiem Wam, że zrobione paznokcie zmobilizowały mojego męża do zmywania rano, w normalnych warunkach impossible hahahahaha No i ma umyć okna.. we'll see..

U nas pogoda taka piękna, że nawet autem na zakupy nie bardzo da się jechać:-( Leje, wieje i 13st. jest. Pawełkowi zęby coraz mocniej dają w kość:-( Maruda się z niego zrobiła jak nie wiem, najgorsza jest ta bezsilność - dziecko płacze, a ja nie mogę mu w żaden sposób ulżyć. Pozostaje noszenie, tulenie i zabawianie.
Alamiqa - ja jestem za spotkaniem:tak: myślę, że najlepszym miejscem były by Katowice;-)
Malina - no proszę jak się Emek wysilił:-) musisz mieć pięknie zrobione paznokietki skoro tak go zmobilizowały;-)
Patik - myślę, że będziemy. Pawełkowi bardzo podoba się w krzesełku, nawet zdąrzył już je ochrzcić ulanymi warzywkami z indykiem:-D Dziś wreszcie wygodnie się nakarmimy:tak:
Asco - super, że jesteś zadowolona z przeprowadzki:-) a okolica z Twojego opisu przepiękna:tak:

reklama
Wrocławianki
Wbrew zapowiedzą leje- więc nie pozostaje nic jak przełozyć spotkanie:-(.
Zbieram propozycje terminów, miejsce bz. Patik -zapraszamy - włacz sie z propozycjami, który termin Ci pasuje:)
Pozdrawiam

Do góry