reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

cześć kupczatki :-D
chyba wolałabym mieć wasze przeboje z toaleta niż ten wstrętny ból pleców

My już zaliczyliśmy ważenie,Jamie ma 16 tygodni i 6.940kg jest trochę powyżej 50-tego para-centyla.Nie chce mi dziś spać a ja mam jeszcze tyle do zrobienia....
Właśnie tarmosi zdjęcie Sammiego,a propos mojego starszego dziecka-jutro kończy szkole i mamy WAKACJE yeahhhhh:-D i będę spełniać punkt pierwszy futrzakowego rozkładu dnia:tak: narazie zadowalam się redbullem

reklama
Hej Mamusie!
Wczoraj wieczorem przeżyliśmy chwile grozy. Mała nagle zaczęła zanosić się płaczem. Zazwyczaj jest bardzo spokojna. Wszystkie znane nam metody Jej uspokojenia zawiodły. Ostatecznie wmusiłam w Nią cycusia i trochę pomogło. Byłam już gotowa jechać do lekarza, aż tu Alusia puściła cyca i zaczęła się rozbrajająco śmiać. Minka Jej mówiła: "ale Was staruszki nabrałam;)" Reszta nocy minęła już bezproblemowo. Strasznie się o Nią boję, chyba jak każda mama, ale przez to, że już tyle przeszła i parę razy była jedna nóżką na tamtym świecie, mój strach jest jeszcze większy. Mam nadzieję, że dziś obejdzie się bez takich numerków.
Ucałowania dla Was i Dzieciaczków:*

iza - mój eMek na mnie krzyczy jak nie śpię razem z młodym:-D on mówi że mam odpoczywać i spać ile wlezie:-) zresztą ja śpioch straszny jestem...:-) nawet kosztem nieposprzątanego domku:-D

ala - trzymam kciuki by się obeszło bez niepotrzebnych stresów!

skarletka:-D - to musisz na bb siedzieć np z laptopem na kibelku:-D wtedy synek cię nie dopadnie:-D

wierka - jak tam ? jest power po redbullu? :-D

Czesc dziewczyki:)Jezeli pozwolicie chcialam dolaczyc do waszego grona jako marcoweczka:)Dziewczyny,mam pytanie.Czy ktoras z was spotkala sie rozowymi plamami na pampkach swoich pociech???Chodzi mi o przebarwienia w moczu.Mieszkamy w uk,bylismy u lekarza mocz wyszedl dobrze,maly tez miewa sie ok.ale znow sie to powtorzylo,dostalismy skierowanie do pediatry,mamy wizyte 1go sierpnia(po miesiacu oczekiwania...)Potem scan nerek,ciagle o tym mysle....niby narazie spokuj.Cholera mnie bierze z tym czekaniem!
podajecie juz swoim malenstwom cos do jedzenia oprocz mleczka??Ja narzaie dalam mu sok z marchwii(posmakowal mu) i z jablek ale pluje dalej niz widzi;p

nie chce wyjsc na ignorantke albo glupia dzolche,ale mam pytanie.Jak dolaczacie suwaczki do waszych wypowiedzi??Da sie to jakos ustawic automatycznie???

Ostatnia edycja:
Witam się i ja po dłuższej przerwie.

Dużo sie u nas działo prze ostatnie 3 tygodnie, przeprowadzilismy się z Toronto do Ottawy. Oj, było zamieszania i mnóstwo roboty, ale jakoś dalismy radę. Neta tez juz nam podłączyli w nowym mieszkaniu, więc po mału wracamy do normalności.
Przylecielismy rok temu do Kanadywe dwoje z 4 walizkami, a teraz aby przeniesc się z miasta do miasta musielismy wynająć małą ciężarówkę, normalnie szok - 35 kartonów gratów plus meble...mój eMek to się za głowę łapał - skąd to się wszystko wzięło:-D
Dobrze, że jest na kogo zwalić winę..że to wszystko Jaśka;-)

Scarletka - łączę z Tobą w bólu - mój Jasiek nic nie je od dwóch dni, ma totalny mlekowstręt, 3 tyg, temu odrzucił pierś (a tyle pokarmu miałam, aż szkoda), a jak zobaczy butelkę z mlekiem to od razu wrzeszcy i wystawia język, tylko na herbatce by zył i słodkim ziemniaku. Ząbki mu nie idą, wię chyba to z upału, bo tutaj to jakaś masakra. Od 2 tyg. codziennie ponad 30, siedzimy w domu i zdychamy z tego gorąca. O spacerkach możemy zapomnieć, bo żar z nieba się leje. Wydaje mi się że schudł biedaczek, ale normalnie nie mam juz sposobu, aby zachęcić go do jedzenia.

Jaśko dzis kończy 5 miesięcy:-), waży 6900 i mierzy 66 cm. Ciągle szuplak, ale i tak od wyjścia ze szpitala przybrał na wadze 4300 gr w koncu wdrapał się prawie na 50 percentyl, bo na poczatku był poza siatka, później był 3, 10.... a teraz znowu nie je..:wściekła/y:

Tradycyjnie pozdrawiamy Fifronkową Elunię i Bosą Stellkę - z okazji 5 miesiąca:)

Witam nowe Mamusie i te które tylko podczytuja, myslę, że jeszcze kilka mam ciągle się zastanawia czy się odezwać czy nie;-)

Harsh - miło Cie czytać ponownie, jeszcze brakuje Buziaczka i Masali i mamy z Wysp będa w komplecie!

Miłego dnia wszystkim!

asco wiem co przezywalas z ta przeprowadzka-my tez przenosimy sie do innego miasta za poltorej tygodnia i to jeszcze do mniejszego domu,porazka.Troche teo zgromadzilismy do tej pory,czesc mebli to chyba na charity oddam;p Juz sie pakujemy w domu mam totalny chaos ,nic mi sie nie chce jak na to patrze-maly bawi sie zabawkami na kocu.

To współczuję, ja pakowałam cały tydzień wszystko, sama, bo eMek ciagle w pracy, albo na dyżurach w szpitalu, a Jasiek wcale mi nie pomagał, ale za to rozpakowaliśmy się w jeden dzień:)

anusia - witam cię! co do twojego problemu z zabarwieniem moczu to ci nie pomogę :-( Co do suwaczka to wchodzisz na stronę np suwaczek.pl tam wszystko ustawiasz... i na koniec dostajesz linka którego musisz wkleić w: musisz wejść w edytuj profil i tam jest opcja Sygnatura i tam poprzez dołączenie np obrazka wklejasz link do suwaczka. Trochę chaotycznie ale obiad robię...jeśli będziesz miała jeszcze problem bądż inna dziewczyna nie pomoże omawiając to bardziej jasno to wyślij mi PW to tam ci odpiszę.

Mam dziekuje:)

U nas na szczescie moj G wszystko pakuje;p ale i tak slucham ciagle-a gdzie jest to,gdzie jest tamto...
Bylismy dzis na ost szczepieniu z malym,nastepne dopiero po roczku:)Dzielny facet przy pierwszym ukluciu nie plakal ale przy drugim i trzecim to narobil wrzasku!Przy okazji zwazylam go i zmierzylam-67cm,8700 kg.

Ostatnia edycja:
reklama
Futrzak ja to tylko na poczatku mialam ambicje ze ma byc jak za starych czasow, codziennie czysciutko obiadek i w szafie w kosteczke poukladane. A teraz to wole malemu bajeczke poczytac, zreszta i tak bym nie dala rady bo my prawie 24h jestesmy sami. Dziadkowie cos sie ostanio na nas tez wypieli.

Zaliczylismy zakupy, m wpadll na chwile bo sie nazalilam ze musze zyc bez auta juz prawie tydzien. M dostal koszulke, ja sukienke a Gabrys skarpetki, ktore mu ciagle matka gubi:-)

Harsh dzieki za link na ten proszek, to dobra cena. Ja raz kupilam maly 1,20kg za 6€:szok:

Nas czeka samotny wieczorek, z moim zbuntowanym dzieckiem nie bedzie latwo. Caly czas chce lezec tylko na brzuchu, wszystko inne jest bleeee

Witamy nowe mamy

Do góry