reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Hejka, my już wróciłysmy z masazu.
Katjusza Ela tez sie na poczatku usmiecha a potem wyje :) Gorzej chyba znosi masaz niz cwiczenia.
Futrzak my sie szybciej dostalismy na rehabilitacje dzieki uczestniczeniu w zajeciach podczas bialej soboty.

Zaraz musze zmykac na troche do pracy. Pozniej tu zajrze.

reklama
marta ja nie krakowianka ale chlebek poproszę bardzo:-) żytni na zakwasie dasz radę?
Chlebek na żytnim zakwasie żytnio-pszenny z ziarnkami - damy radę ;-)
Marta ja u fryzjera byłam dzisiaj :))))) Od razu lepiej się poczułam. A twój eMek w twoim wieku jest? Czyżby okrąglutka 30?
Wsród moich znajomych króluje ostatnio plotka, że jedna z koleżanek obiecała swojemu na 30 trójkąta :)
Mój obchodzi "chrystusowe" a matka teścia nachrzciła go z kalendarza.
Wszystkim Aniom dziś świętującym spełnienia marzeń.

Hejo

no to teraz nas wzięło męza jak narazie mnocniej niż mnie od 3:30 w nocy do 5:30 pilismy herbatę miętową i gadaliśmy a teraz oboje ledwo żyjemy ha ha ha:-p
idę wrzucic kolejne pranie póki nie pada :tak: tylko kto potem to poprasuje nie wiem...:no:

Dziewczyny jak Wy to robicie,ze potraficie zrobić słoiki,upiec ciasto,zająć się dziećmi i jeszcze mieć czas na bb??
Ja znowu nikomu nie odpisze bo u nas ząbkowanie rozkręciło sie na maxa,nawet teraz trzymam Jamiego na kolanach.Idziemy za chwile na szczepienie(dlaczego znowu wypadło na mnie a m się znowu wymigał praca?) Juz sie martwie,bo nie moge patrzec jak malutki cierpi.Ech.. miękka się zrobiłam:-D
Po południu przyjeżdża do mnie kuzynka z synkiem w wieku Sammiego.Yeah :happy: w końcu będę miała gości:tak: aaaa i zostają na tydzień wiec znowu mnie na bb nie będzie

Witam się deszczowo,

ewi podziwiam! jesteś niesamowita!
futrzakowa porażka z terminami :/ państwowa służba zdrowia TFU!
spring a co to za pleśniak? :)
wierka popieram zdziwienie - dziewczyny są niemożliwe! :)
marta miłego wypoczynku
ewe ja jak ostatnio poszłam złożyć wniosek o zwrot VATu do US to też byłam w szoku, bo zajęło mi to dokładnie 15min i to było tylko stanie w kolejce, a nie bieganie po piętrach i pokojach, jak to często bywa ;)

Za nami noc z dziwnymi pobudkami co godzinę. Młoda zasnęła przed 22gą, o 23ej ryk i wierzganie, M poszedł za chwilę nastała cisza, wrócił. O północy ryk, M poszedł, za chwilę cisza, wrócił. Pytam co takiego magicznego robi, że to dziecko tak momentalnie zasypia, kiedy on się zjawia; powiedział, że poruszał jej tylko nogami i zasnęła :) I tak od północy spała już aż do 6:15, kiedy to wyrodna matka zerwała ją na lekarstwo i papu. Zjadła, lekarstwo zażyła i po godzinie turlania sie i jęków pt. "śpiąca jestem baaardzo!" zasnęła po w pół do ósmej i jeszcze śpi.
A ja spokojnie sobie wreszcie zjadłam jajeczniczkę :) Tak jak z kawą było - WRESZCIE, bo jak karmiłam to mi nie wolno było, bo zaraz jej coś na ciałku wychodziło po jajkach :/ Kurde co to będzie jak zacznie jeść normalnie, modlę się żeby alergia minęła, bo to jakaś rzeźnia będzie :(
No a jutro wizyta kontrolna w przychodni. Młoda nadal kilka razy w ciągu dnia "pieje" łapiąc powietrze, więc nie wiem, czy coś jej w ogóle pomaga :/
Dobra, kończę jęczeć. Miłego dnia, wpadnę tu jeszcze w wolnej chwili.

Ewe- czy ja dobrze widze ze wczoraj miałas rocznice slubu?? Wszystkiego naj...hi hi dużo seksu,miłosci, kasy i zdrówka :-D:-D

no a ja wyjaśniam sprawy moich nadgodzin których firma nie moze sie teraz doliczyć bo zgubiły sie dwie karty!!!!! :wściekła/y::wściekła/y:
Ja nie odpuszcze i bede walczyc o każda godzine!!!!!!!!!:wściekła/y:

Mila- trzymam kciuki:tak::tak: za pozytywne załatwienie sprawy;-))
Vecia- jak tam Nadia dziś??? już lepiej???
Scarlet- jak nocka???
Wierka- powodzenia na szczepieniu i miłego czasu spędzonego z kuzynką;-DD
Barbra- będzie dobrze nie martw sie na zapas;-) a czemu już nie karmisz cycem cos przeoczyłam???

Młody kima pranie sie pierze a ja z kawą:tak: kurde mlody zrobił sie taki nerwus ze szkoda gadać:-D jak mu grzechotka spadnie na ziemię i wiadomo nie da rady jej sam z leżaka podnieść to odrazu ryczy:szok: albo jak mu zabiorę bo za mocno przygryza to taka afera ze ho ho....

Witam:-)
Zapowiada sie sloneczny dzien u nas,oby;-) własnie miała zebrac sie na spacer a mała usneła w lezaczku:confused:
Noc całkiem udana,cos mi sie cora nawrociła i juz nie budzi sie przed połnoca ani zaraz po tylko ok1-3 a potem ok 6-7,wiec nie jest zle:happy: z jedzeniem tez juz lepiej bo bez wrzasku ale teraz raczej co 3h,no coz niech jej bedzie;-)
Pinus zdrowka:tak:
Scarletka i jak Bartus?
Mila walcz jak mozesz:tak:
Vetus oby to był jednorazowy ''wypadek'':tak:
Wierka spokojnego szczepienia i miłej gosciny;-)
Ewi niezła jestes;-)
Futrzak a na co rehabilitacja Piotrkowi?

Dziewczyny jakie dzwieki wydaja juz wasze dzieciaki? bo ja mam wrazenie ze Goska cos sie zatrzymała z gadaniem tzn gada duzo ale głownie takie spiewne ''aaaaa'',kiedys doktorka powiedziała ze mała ma wiotkie podniebienie i teraz sie boje czy to jej nie zostało.

Ola - zazdroszczę słoneczka
"
Natka gada "aaa", "łaaa" "leee" "yiii", "ghiii" "ghooo", "juuu" a jak płacze to "amamamama" - oczywiście nieświadomie, przypadkiem, tata już się martwi, że pierwsze słowo bedzie mama a nie tata :-)

miłego dnia laski, ide do kuchni się ogórać :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Pinkuś, Ola - hlust mlekiem był jednorazowy, choc ja cała noc własciwie nie spałam. Dzis nie ma apetytu ale jakos juz do tego przywykłam:) Zjadła po 4h 60 ml i poszła spać

Do góry