reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witajcie

u nas pierwsza od dawien dawna pobudka w nocy, kolo 3 przebudzenie na pol godziny, moze kolejne zebolki...?

zalatwilismy dzis usc, po 16 do ksiedza, no i w tym tyg musimy zamowic obraczki, tylko kurka nie wiem gdzie, fajne maja w tym salonie
GoldRun Obraczki slubne oraz bizuteria - GOLDRUN S.C - Kolekcje Obraczek

mam nadzieje ze znajde cos w rozsadnej cenie, mysle o takiej z brylancikiem, pasowalaby do pierscionka... moze jak zdazymy dzis to sie wybierzemy

a i jeszcze slyszalam dobre opinie o tym
HQ Jubiler Krakw - Wycena diamentw / Biuteria / Obrczki / Zegarki

moze znacie ktoregos?

reklama
Hej Kobietki !!!
U nas noc super :) pobudka o 7.00 bo suprise w pampku :) ale przebrany i z butlą zasnął do 9.00.
Oliwie odstawiłam do przedszkola, ale Wiktor ma katar i kaszel na dodatek wyszło mu zimno :( więc chyba do ferii już w domku zostanie. Jutro do doktorka naszego jazda :) więc ściślej się dowiemy co i jak :) z Franko też pojadę bo nie wiem czy koło buzi mu wychodzi ciągle coś od brania wszystkiego do ust czy to jakies alergiczne :( wstyd mi czasem wyjść bo ma takie chrostki. Przy Oliwii i Wiktorze nie miałam tego problemu.

Teraz Franko śpi ale znów we wózku zasnął :( z tym że bez bujania :) tylko wsadziłam go bo sam próbował się wszkrabać :) he he i moment zasnął :) hi hi

Znów brak pomysłu na obiad he he :) jak ja teraz na diecie to nie wiem co gotować.

Pisze już godzinę tego posta ale co chwilę jakiś telefon :) nie dawno była Sz. na zwiadach :( normalnie już diagnozy stawia. Mówi że Franko je za dużo mleka i kaszek :(

Wielki buziak dla Błażejka :)

Zdrowka dla chorowitków !!!

Hejka;)

Baaardzo dawno mnie tu nie było, w sumie to pisałam z wami dość krótko na samym początku. Z sentymentu lubię tu do was zajrzeć i czasem sobie podczytuję co u was słychać.Mam nadzieję, ze przymiecie mnie do swojego grona raz jeszcze:)

Córcia właśnie robi sobie drzemkę, więc ja mam chwilkę dla siebie;)

k_aralajna, kupowałam obrączki jakieś 3,5 roku temu, ale z tego co pamiętam, trochę taniej obrączki wychodzą w mniejszych sklepikach jubilerskich, a wzorów też do wyboru sporo, noo i zawsze się można potargować:)

hej kochane Marcówki moooje :biggrin2:

Dziękuję za pamięć i troskę !

że tak się wyrażę ... zaledwie omiotłam wzrokiem Wasze posty więc na żadne konstruktywne komentarze liczyć nie możecie :zawstydzona/y: Nini wciąż chory chociaż temperatura dzisiaj już mniejsza. W nocy dostał nurofen, apetyt ma, ładnie pije tylko troszkę słaby jest i marudny. Z utęsknieniem czekam na wysypkę :sorry2:

W weekend byliśmy u lekarza, z wiadomych przyczyn - wizytę wykorzystałam do wyjaśnienia pobocznych wątków i uwaga (!!!) cóż się dowiedziałam :cool: (szczególnie dla Miniskibe - gdyż pamiętam, że Pawełek sypia kiepsko i mega dużo pije w nocy) Poprosiłam o poradę lekarza w sprawie wydłużenia nocnej przerwy ... (gdyż z Miłym już powoli wymiękamy :confused2: ) Mądry pan dr powiedział, że nasze dziecko jest głodne (what?!) :surprised::surprised::surprised: Antoni waży 10 kg, zresztą po zdjęciach łatwo zauważyć, że do najlżejszych nie należy :no: ... Na noc dostawał treściwą kaszkę - ładnie ją zjadał, więc nie przypuszczałam, że może być głodny :sorry2: Okazało się, że Antek w ciągu dnia je za mało i nocami chce nadrobić :szok: Pediatra polecił mi podać mu kaszkę jak się w nocy obudzi (tak zrobiłam i po raz pierwszy od daaaawna, spał ciągiem 5 godzin).

Wcześniej w nocy budził się na picie (jak mi się wydawało) i w ciągu dnia też mega duuużo pił ... lekarz powiedział, że sokiem się zapychał :surprised: i zamiast soku starte jabłko ma dostać albo twarożek ... takie przekąski.

Jestem w szoku, że wykorzystanie takiej prostej rady pozwoliło Antosiowi dużej spać.

Teraz częściej w ciągu dnia je i nocki są zdecydowanie lepsze :biggrin2:

Dopijam cappuccino i uciekam, jak na złość autko niedomaga :wściekła/y: i muszę do mechanika go odstawić a później autobusem do Katowic :confused2: cóż trochę ruchu nie zaszkodzi :-D

Miłego dnia Marcówki !

Hej dziewczyny! Pozdrowienia z okolic Tucholi! hehe, jestem z Amelką u rodziny, przyjechaliśmy w sobotę równe 6 godzin jechaliśmy, bez płaczu i jęków, Amelka spała 3h, potem godzinę się pobawiła i znowu spała. Mamy fajny czas dla siebie. Dzisiaj jedziemy dalej, bo do bydgoszczy i Szubina, a w środę do Częstochowy.... ehh a tak mi się nie chce. Najlepiej bym tu została i nigdzie nie jechała :) Wybaczcie ale muszę już lecieć, bo Amelka chce jeść. Pa :*

to moj tez pewnie glodny ale za cholere nie zje z butli i co...mam latac z lyzeczka? no way nie do zrobienia ;-)

dostalam decyzje ze szkoly nie zdaje egzaminow jutro podpisanie umowy i umawiamy sie na obrone...pewnie koniec lutego ihhhhhhhhaaaa

no i od wczoraj intensywnie szperam po necie ogladajac suknie i miejsca na slub ;)

spadam bo latorosl sie obudzila

ja rowniez witam
u nas nocka spokopjna, juz drzekma poludniowa byla ale za to sebek marudzi bo spiacy ale jak go wsadze do lozka to drze sie godzine i nie zasnie :/ babcia go wziela na spacerek a krystunio w domku bo cos zaczyna kaszlec, podejrzewam gardło. Poczekam do srody jak sie pogorszy to do lekarza pojdziemy.

Wczoraj maz mnie zabrał do kina na "Oh Karol 2" film zaje***** :)

Hej dziewczyny! Pozdrowienia z okolic Tucholi! hehe, jestem z Amelką u rodziny, przyjechaliśmy w sobotę równe 6 godzin jechaliśmy, bez płaczu i jęków, Amelka spała 3h, potem godzinę się pobawiła i znowu spała. Mamy fajny czas dla siebie. Dzisiaj jedziemy dalej, bo do bydgoszczy i Szubina, a w środę do Częstochowy.... ehh a tak mi się nie chce. Najlepiej bym tu została i nigdzie nie jechała :) Wybaczcie ale muszę już lecieć, bo Amelka chce jeść. Pa :*

TUCHOLI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hahahahahhaa ( w sensie ze moje nawzisko )

Marciaa wystarczy jak w ciągu dnia będzie najedzony, wtedy w nocy nie będzie musiał nadrabiać. Antek teraz je 5 razy dziennie (śniadanie - kaszka , przekąska - twarożek, obiad - zupka, deser - owoc, kolacja - kaszka)

Ale Ci zazdroszczę tej obrony! Szybka jesteś :))) Ja dopiero 1 podrozdział kończę ... ale u mnie to ze 100 stron będzie jak nic.

Zdrówka dla Krystiego :)

Uciekam, pa pa

reklama
karalajna, my mamy obraczki z apartu, ja mam właśnie taką z diamencikami, idę 3 malutkie po skosie. białe złoto.

marciaa, to sie po myśli ułożyło :-)

n&h, moja jak policzyłam, je 7 razy na dobę, w tym butla w nocy ;-) a noc zalezy od nastroju, hehe ;-)

kurcze, nawet mi się nie chce iść z Ol na spacer :-( nie pada, ale pochmurno... totalny marazm.

Do góry