reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Agus 1,5 za literke-taniocha:-)
Mirosia no właśnie nie wiem czy moge..zapomialam się zapytac,niby szyjka po ostatniej wizycie długa, zamknęta ale ten twradniejacy brzuch:eek: no i miesiac temu szyjka byla miękka jak u wileloródki:-( Teraz ok ale nie moge dopuscic by sie to potwórzyło:-(
Nawet nie wiem czy moge na szkole rodzenia chodzic bo zapomialam się sytac a zaświadczenie trzeba przynieść o braku przeciewskazań:sorry:

reklama
Agus 1,5 za literke-taniocha:-)
Mirosia no właśnie nie wiem czy moge..zapomialam się zapytac,niby szyjka po ostatniej wizycie długa, zamknęta ale ten twradniejacy brzuch:eek: no i miesiac temu szyjka byla miękka jak u wileloródki:-( Teraz ok ale nie moge dopuscic by sie to potwórzyło:-(
Nawet nie wiem czy moge na szkole rodzenia chodzic bo zapomialam się sytac a zaświadczenie trzeba przynieść o braku przeciewskazań:sorry:
No to dobrze wiedziec, myslalam ze to duzo, nie mam orientacji :sorry:

no, to ustalone. Juz dzwonilam do Karola i idziemy wczesniej na USG. Tylko... nie wiem gdzie :-D
chcialabym znalezc w miare dobra i tania klinike, gdzies tu blisko nas. Musze sie rozejrzec. Ciekawe czy sa jeszcze zapisy na ten rok...

Jeśli prywatnie pewnie są ....ale z tydzień trzeba będzie czekac i uspokojone sumienie :-) Chociaz wiele osób robi sobie takie prezenty - usg od gwiazdora wiec zaklep sobie miejscóweczke już dziś;-)

Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę, że zobaczycie swoje maleństwa przed świętami. Ja dopiero w nowym roku, a już tak bardzo bym chciała.
moniSkaBe dobrze robisz, że idziesz prywatnie do innego lekarza, przynajmniej będziesz spokojniejsza na święta no i zobaczysz maleństwo.
Czarnuszka te lody z proszku są pycha, bardzo je lubię.:tak:
Marti ja myślę, że mogę się s Tobą równać jeśli chodzi o wagę bo u mnie to 14,5 kg na plusie. A cellulit to mam ogromny:szok:, mam nadzieję że po ciąży zejdzie.
Dobra idę robić ciasto krówkę. Ale jestem leniwa i kupiłam takie w proszku:-D

Jeśli prywatnie pewnie są ....ale z tydzień trzeba będzie czekac i uspokojone sumienie :-) Chociaz wiele osób robi sobie takie prezenty - usg od gwiazdora wiec zaklep sobie miejscóweczke już dziś;-)
ja chcialabym na koniec roku albo na samiutkim poczatku. Wtedy bede miala 28-29 tydzien.

dobra, ide ogarniac chalupke :-)

witajcie :)
ja na razie jestem 6,5 kg na plusie, odkąd jestem u rodzicow to udalo mi sie nie przytyc :) po zwykle to w 3 tygodnie przybywało mi tak 2 -2,5 kg i to od drugiego trymestru dopiero, 28 grudnia ide do lekarz podejrzewam ze z 2 kg mi przybedzie przez swieta ale oby nie wiecej bo i tak sporo waze obecnie to 86,5 wiec im mniej przytyje tym lepiej

A kiedy robi się usg w 3 trymestrze?? :sorry:Bo wyczytałam ze własnie między 28-30tc:-) a wydawało mi się ze ok 36 zeby okreslic polozenie dziecka a tak to chyba jakoś wcześnie jest:eek:

reklama
Witajcie Piątkowo!!:-)
Oczywiście nie poszliśmy na tą glukozę, zaspalismy:zawstydzona/y: I na dodatek o 10:00 ktos puka do drzwi a tam babcia M:-D Szybko z betów do łazienki:tak: No ale miło było, była na targu i kupiła maleństwu znów bodziaczki i bluzeczki:tak::-) Porobie zdjęcia i powklejam na odpowiedni watek:tak: A na ta glukoze to już w poniedziałek pojdziemy to we wtorek akurat jak bede szła do szkoły rodzenia to odbiore wyniki;-)
Witam sie i ja !!!!!!
Nocka przespana , u młodego to chba faktycznie gorączka trzydniowa a raczej jej dokończenie....dziś wszystko prysło i nic nie pozostalo z choroby malucha....dziwne...
Zaraz zjemy sniadanko i bedziemy leniuchować jak zwykle hehe
No i dzisiaj mezuniio sie zabierze ze skladanie mebli..juz tesc wczoraj gadal ze bedzie skladal ale my nie chcemy zeby to on skladal i sami zlozymy :))
Juz sie nie moge doczekac kiedy sie przeprowadzimy do nowych mebelków:)):-):-)

Taka brzydka pogoda ze nie ma nawet jak wyjsc na dwor.. :(

Milego dnia brzuszki kochane :):-D
Super, że Sebus juz dobrze sie czuje:tak: U mnie też brzydka pogoda i tez nigdzie nie wychodzę:no:

A mój Dzidź już od dawna jest ułożony pośladkowo i małe jest prawdopodobieństwo, ze się jeszcze obróci.

Co do prezentów, to mój Ł. dostanie w tym roku filtry do aparatu (ja jakoś nigdy nie mam problemu z prezentem), oczywiście bodziak już przygotowany i mnóstwo słodyczy jak zwykle, bo to takie słodyczożerne, ze szok. Do tego zawsze kupowałam butelkę jakiegoś fajnego alkoholu, ale to juz z myślą o nas dwoje. Coś czego nigdy wcześniej nie piliśmy. W tym roku z wiadomych względów odpada :-D
A skąd wiadomo, że się już nie obróci? tak już jest, że jak do danego tygodnia się nie przekręci to juz nici z tego? Kurka, ciekawe jak u mnie jest ulożone.. ale chyba dziś to w poprzek Dziubas leżał :-D
A ja nie mam pomysłu na prezent dla M pod choinkę:-( Kupiłam na razie szalik męski, bo bardzo chciał miec taki w paski:tak: No ale cos jeszcze muszę.. myślałam nad męskim szlafrokiem tkim szarym albo czarnym grubym ...hmm.. już sama nie wiem.. macie jakies pomysły? Bo zegarek to ma już taki bajerancki więc odpada.. a biżuteri nie nosi, jedynie obrączkę i łańcuszek z krzyżykiem.
Ah! Na bank mu kupie perfumki Beckhama bo już miał i powiedzial, że będzie caly czas ich używac bo cudnie pachną i sa bardzo trwałe:tak:

Cześć dziewczyny!!!
Za mną nawet spokojna noc, ale za to do 12stej ryczałam z bólu tak mnie strasznie bolały nerki,:-( chyba będę musiała zrobić sobie badanie moczu.
Kochana to szybciutko na badania. Nie lekceważ nerek.. Mój M miewa tak raz do roku kolkę nerkową i piasek ma i małego kamiuszczka, ale odpukac jakoś przez ten rok nie było tak tragicznie.

Do góry