reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

To ja poszukiwalam tego kapelusika i zdecydownie musimy wybrac sie na zakupy...dzieki za cynka:)

ja ostatnio widziałam kapelutki na... Dworcu Wsch hihihi ...ale nie zdążyłam dopytać za ile itp. może jutro podejdę i kupię :-D

dziewczyny a jakie jest uzasadnienie brania wit D?bo mi nikt tu nic o tym nie wspominal...moj maly nic nie bierze, dostal tylko wit k w zastrzyku w szpitalu i tyle...

tak jak pisała ionka wit D na wzmocnienie kości, jak również na zrastanie ciemiączka :tak:

reklama
witamine d podaje sie przy karmieniu piersia bo wtedy jej ilosc jest niedostateczna, a podczas karmienia mm wystarcza tyle ile jest w mleku, wiec ty ionka i tak masz luz:tak:

a witamina d chroni przed krzywica:tak:
chcialam sie zapytac jak lekarz to argumentuje to dawanie witamin...szczegolnie karmiacym matkom, bo dzieci na mm to chyba maja tam witaminy, bo ja myslalam ze jak matka ma wystarczajaco witamin to i na dziecko przejdzie, wiec raczej ja bym brala, a nie dawala dziecku...czytalam tez gdzies, ze jak sie bierze witaminy w czasie ciazy to starcza pozniej na karmienie...ja to nie lubie w ogole ingerencji takich, wole naturalnie przyjmowac...

oj candy 6 ale by było :) Apropo dziewczyny mam pytanie jak u Was wyglada kwestia seksu jest lepiej czy gorzej niż przed ciążą, bo powiem szczerze, że u mnie nie najlepiej często zero chęci, a i boli jakbym dziewica była, a miałam cesarke

u mnie niestety tak samo, jest o wiele gorzej, jakos nie moge sie wczuc, przemeczenie swoje robi, a bol mam bardziej w glowie, niz tam...dobrze, ze M jest wyrozumialy...

wlaśnie przed chwila uspilam Alana i usnał pierwszy raz nie przy cycku:szok:,zeby mu tak zostalo choc na spacerze byl konert bo chciał spać a cycka nie bylo :-D, nieraz udaje mi sie go oszukac butla ale dziś bez efektu.
A teraz po kapieli dalam 1 cycka za jakies 15 min drugiego i odeszlam zaczal sie wiercic i plakac to podyndal jeszcze chwile i znow odeszlam i jak znow zaczal sie wiercic podeszlam znwu i zczelam( tyko sie nie śmiać ) śpiewć kołysanke - a fałszujee :sorry: okropnie.
No i zaczal sie najpierw śmiać a po jakichs 5 min zamknal oczka i tak zamykal otwieral kilka minut i usnął.Ale caly czas uśmiech na ustach.chyba usnał dla świętego spokoju bo nie mógł wytrzymac jak matka tak fłszuje :-D

gratulacje!ja tez od wczoraj probuje i jakos mi nie wychodzi...Redan nie lubi tak zasypiac, a nie moge sluchac jego placzu, bo sama w ryk, ze jestem taka okropna matka i pozwalam mojemu dziecku tak plakac. Ale sprobuje tego spiewania, bo tez strasznie falszuje, hehehehe, moze pomoze...

Alex ma nowe zabawy przy jedzeniu! Bawi sie moimi palcami, oglada, maca, uderza piastka :-D A druga, to odwraca glowe od butelki na chwile, sprawdza czy obrazki wisza na scianie i je dalej i tak w kolko :-D

hahaha to tak jak mój Miki... też bawi się moimi palcami lub stanikiem, i również je je je i nagle puszcza cyca i patrzy czy czasem nikt żyrandola nie zakosił i się do niego uśmiecha hehe:-D:-D:-D:-D

Mcgosia u mojego Szymka żyrandol to też podstawa :-) Teraz też ciągle patrzył i też co jakiś czas wielki uśmiech, to nic, że butla w buzi :-D Bardzo lubi jedną rączką w trakcie jedzenia mnie szczypać po ręce - tej na której ma główkę. Boski jest :-D

to moj ma super maniery za to, jak je to tylko patrzy przed siebie tzn moja piers, a raczki trzyma przy sobie, jakby do modlitwy....czasami tylko jak ktos przejdzie obok, to tylko zobaczy kto...

Czy któraś z was kami mlekiem NAN? Mojemu małemu chyba mało wedle rozpiski na puszcze karmie 6,9,12,15,18,21 po 120ml ale ciężko mu teraz wytrzymać te 3 godzinne przerwy.Dopiero od 4 miesiąca zwiększa się dawki do 150ml po 6 razy na dobę ale dziś na noc dałam mu 150ml i był zadowolony a jak to u was bywa?

myślę, że te dawkowanie na puszkach mleka jest tylko przykładowe, a każde dziecko jest ine, daj mu więcej, jeśli jest głodny :)

wlaśnie przed chwila uspilam Alana i usnał pierwszy raz nie przy cycku:szok:,zeby mu tak zostalo choc na spacerze byl konert bo chciał spać a cycka nie bylo :-D, nieraz udaje mi sie go oszukac butla ale dziś bez efektu.
A teraz po kapieli dalam 1 cycka za jakies 15 min drugiego i odeszlam zaczal sie wiercic i plakac to podyndal jeszcze chwile i znow odeszlam i jak znow zaczal sie wiercic podeszlam znwu i zczelam( tyko sie nie śmiać ) śpiewć kołysanke - a fałszujee :sorry: okropnie.
No i zaczal sie najpierw śmiać a po jakichs 5 min zamknal oczka i tak zamykal otwieral kilka minut i usnął.Ale caly czas uśmiech na ustach.chyba usnał dla świętego spokoju bo nie mógł wytrzymac jak matka tak fłszuje :-D

wcale to nie śmieszne, z tą kołysanką :) ja swojej też śpiewam- przy zmywaniu, hehe mamy już swój stały repertuar ;) a M. gra małej na gitarze i spiewa szanty, Ola to uwielbia :)

ja Adsiowi nie spiewam - spiewam bardziej Jaskowi zeby go nauczyc kielku piosenek takich standardow zanim pojdzie do przedskzola...

Mleka od bardzo dawna jzu daje po 180ml - do zeszlego tygodnia 6 razy na dobe, obecnie 5 (laskawie budzi sie ostatnio w nocy raz :-D) - czasem troche zostawia wiec mzoe wystarczyloby 150ml ale jednak czesto pije do dna wiec zawsze robie te 180 i tyle.

A tak w ogoel to niestety zaliczylismy dzis pierwszy upadek z kanapy... Starszy syn mi nigdy nei spadl, a maly niestety... Zostawilam go na srodku lozka ale sie zsunal - nei wiem w co sie uderzyl bo bylam w kuchni i przylecialam ja kuslyszalam krzyk - zastalam go na brzuszku :-(

reklama
Ja zaczęłam dawać 5x180 ml tydzień przed skończeniem 3 miesięcy.

Mysz - mam nadzieję, że skończyło się tylko na strachu i nie potłukł się za bardzo?
Ja zostawiam często małego na takim szerokim fotelu i póki co nie spadł... Ale jak zacznie się przekręcać, to już się będę bała wychodzić z pokoju.

A co do piosenek, to czasem śpiewam, ale Kuba chyba jakoś specjalnie się tym nie interesuje:sorry:

Do góry