reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a myslalam ze moj duzo je :) dajemy teraz 6x150, czasem 7 jak za wczesnie rano wstanie. czesto jak konczy butle to widac ze by jeszcze zjadl chetnie ale po 3 min zapomina
moj klocek wazy 7680 ;)

hmm ja tez czesto zostawiam na kanapie.. bede bardziej pilnowac jak tak

reklama
kurcze, a moja wczoraj po 19 zjadła 120ml i spała na tym do 5!!! :shocked2: wtedy wypiła 160ml i jak dotąd to tyle.
M. wychodził do pracy i ja mówię do O. "pomachaj papa dla taty" a ona w ryk!! z 20 minut się darła :eek: teraz śpi, jak wstanie, dam śniadanko.
ja nigdy O. nie zostawiam na kanapie :no: albo na przewijaku :no: nawet na bujaku zawsze ja zapinam, chwila nieuwagi i nieszczęście gotowe :zawstydzona/y:

jabłko gotowane nie dało żadnych reakcji alergicznych (a nawet zaraz po nim zrobiła drugą kupę ;-)), więc dzis kontynuujemy na obiad ziemniaka, a na podwieczorek jabo :tak:
na jutro ugotuję jej ziemniaka z marchewką :-)

pogoda u nas taka sobie, pochmurno się zrobiło, chociaż ma być 20stopni, w planach mamy sklep z zabawkami :happy:

acha, klucza nie dostaliśmy :wściekła/y: znowu będę dźwigać dziecko w wózku, ona się tam wygina, a ja mam stracha, że mi wypadnie :no:

Mysz wspolczuje! To musialo byc straszne, zarowno dla Ciebie jak i dla Adasia :-( Mam nadzieje, ze u Was wszystko ok.

Ja Alexa zostawiam na lozku, ale klade go na srodku i czasem jeszcze obloze poduszkami, ale jeszcze troche i musze tego zaprzestac.

Ionka okazalo sie, ze cradle cap to szampon, umylismy mu wczoraj glowke i jak na razie nie jest taka czerwona :tak: Niby pisza, ze po stosowaniu tego szamponu ciemieniucha zejdzie sama. No zobaczymy! I zamowilam ten protexin, bo oczywiscie na stanie nie mieli :eek:

Wczoraj usypianie Alexa zajelo mi kwadrans, dwa razy musialam go uspokoic na rekach, a pozniej zasnal. Za to w nocy spal jakos niespokojnie i obudzil sie juz o 1 (a karmienie o 2), ale jakos usnal. O 2 zjadl i sie rozbudzil, pousmiechal do mnie i do rybek z karuzeli i usnal po 20min. No, ale niestety rano pobudka z wielkim placzem o 6, wiec przewinelam, przytulilam i jeszcze pospalismy. Teraz widze, ze kiedys robilam wielki blad dajac mu mleko prawie za kazdym razem jak plakal, bo dzis rano plakal ze wszystkich innych powodow, ale nie z glodu!! Na szczescie juz wszystko uregulowalsmy :tak: Do tego te karmienia w dzien co 4h sa swietne. Dzien sie zupelnie inaczej uklada, moge inaczej sobie wszystko rozplanowac :happy: I Niunkowi chyba tez to sie podoba.
Teraz juz jak zwykle usypia po sniadanku i ja sie kimne, a pozniej mam gore prasowania, do pozniej ;-)

ja odkąd zobaczylam jak moje dziecko wędruje po łóżeczku i potrafi sie obrócic o 18 stopnie w tym lozeczku tam gdzie byla glowa to nogi są i na odwrót to nie zostawiam go samego bo boje sie ze poleci
dzisiaj wybieram sie do mojej firmy musze powypisywac wniosek o dodatkowy urlop macierzynski i urlop wypoczynkowy no i pod koniec wrzesnia wracam do pracy
wczoraj moj maly znowu przeszedl sma siebie tak strasznie sie darl po kąpaniu, ale chyba zaczynam dochodzic dlaczego, i wygląda na to ze wieczorem ma problem z bączkami, polozylam go na brzuszek pare razt pierdnal i sie troche uspokoil ale potem dalej plakal, poszlam do lazienki wlaczylam suszarke i sie uspokoil i troche pierdnal i znowu chwile byl spokoj, naparzylam kopru wloskiego i dalam mu wieczorem pare lyzeczek i potem troszke pierdzial przez sen i od dzis znowu bede pila koperek moze bedzie lepiej, w kazdym razie na pewno nie zaszkodzi :)

Tabasia, ja nie wiedziałam, że szampon, bo nie używaliśmy, mam nadzieję, że pomoże :tak: a pro i pre szukałam w dobrych kilku aptekach! w większości patrzyli na mnie, jak na głupią :confused2:

ja znalazłam sposób (mam nadzieję, że to nie przypadek :zawstydzona/y:) na ciszę po kapieli. zawsze po wyjęciu z wody opatulaliśmy O. żeby nie zmarzła, a ona darła się jak opętana! teraz kładziemy na ręcznik, szybko ja wycieram i odkrywam: dziecię uśmiechnięte :eek: ;-)

mysz ale numer:(( biedaczek ...dobrze ze mu nic nie jest !

justynaa ja daje NAN ACTIVE ok 180ml co trzy godziny

a moj mały jak usnie ok 23.00 to budzi się przeważnie o 3.00 rano :/ i potem 6.00 i już spać rzadko kiedy chce

Hej!

mysz mam nadzieje ze wszystko ok. Ja to jestem przeczulona na tym punkcie i zawsze mala odkladam do lozeczka, ale wiadomo, ze czasem wystarczy chwila nieuwagi nawet przy przewijaniu czy ubieraniu...

heronek nie przejmuj sie, ja tez na poczatku sie zadreczalam ze wieczorami mala ciagle do cyca biore, bo sie nie potrafi inaczej uspokoic i co? I probowalam tak jak w tej ksiazce jezyk niemowlat i nic, ona sie meczyla i ja... A teraz mala jeszcze wieczorami czasami potrafi siedziec przy cycku 2 godziny (ale nie 5:-)) ale czesto zjada juz tylko na raz okolo pol godzinki i odkladam ja do lozeczka i zasypia. A w dzien ostatnio nie ma w ogole problemu z zasypianiem, sama zasypia w lozeczku. Wiec na poczatku tez sie balam ze rozpuszczam dziecko, ale teraz widze ze samo sie wszystko reguluje, a wczesniej mala potrzebowala wiecej bliskosci i jakos ciezko tego dziecku odmowic. Tym bardziej, ze nie moge oszukac jej smoczkiem, bo ona nie chce:-)

dziewczyny, pytanie do tych, których dzieciaczki sie juz przewracaja z brzuszka na plecki:-) czy to zawsze tak strasznie wyglada?? bo widze ze mala nie wie co ma zrobic z ta reka na dole przez ktora sie obraca i to naprawde dziwnie wyglada bo nozki przewrocone, glowka tez, brzuszek tez, zostaje tylko ramie. Mam nadzieje ze ona sobie krzywdy nie robi? Bo nie wiem czy ja przewracac czy zostawic i czekac az samej jej wyjdzie??

Dziewczyny, jaką szczepionką na pneumokoki szczepiłyście dzciaczki? Bo wlasnie sie dowiedziałam, że są 3 do wyboru:szok: Moze ktoras z Was wie czym one sie roznia? Przyznam, że nie mam czasu szperac w google, bo Mlody jakies adhd ma ostatnio i drze co chwile paszcze echhh:wściekła/y:

reklama
kurka pozaznaczałam wiadomosci na które chciałam odp i ni ma :confused2: no nic moze cos pamieram ;-)
Któras z was pytała wczoraj o libido po tabltkach. Ja biore Azalie od 6tygodnia po porodzie i jest super!! Krwawiłam przez 2 tyg ale juz jest ok. Mój gin mówil ze tak moze byc:-) Ochote mam mysle wieksza niz przed ciaza hehe a mój M jest przeszczeesliwy :-D
ja da;ej podaje wit D i K i mulitwitaminki. Idziemy jutro do lekarza na szczepienie i dowiemy sie co i jak dalej:tak:
mysz współczuje przezyc:-( ja Franka teraz dałam na kocyk. Rozłozylam taki duuuzy na podlodze i Franko jest szczesliwy. Stopy ma juz prawie przy uszach hehe

Do góry