reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie

U nas tradycyjnie noc przespana :-) Troszkę gorzej jest ze spaniem w dzień, wczoraj biedulek próbował zasnąć p przedostatnim karmieniu, jeszcze przed kąpielą, ale chyba za dużo było wrażeń po całym dniu. Ale u mamy na rękach owszem, dał radę :-D Na szczęście wystarczy mu w zupełności jak mama siedzi w fotelu :tak: Po kąpieli już nie było problemów, ale u nas ich nigdy nie ma :-)

Mój syn ostatnio cały czas z rączką w buzi, czasami próbuje włożyć dwie jednocześnie :-D Nawet jak w buzi jest smoczek, to on i tak obok wkłada łapkę. Nawet "gada" ze mną z rączką w buzi.

Wczoraj pierwszy raz podałam kaszkę. Ale było śmiesznie. Szymek normalnie mnie poganiał, że mam szybciej łyżką machać, no bo ile można czekać, aż matka załaduje na łyżkę tą kaszkę, no ile? :szok::-D A jak się skończyła, to był jeden wielki ryk, bo tak smakowało :tak: No więc jeszcze poprawiliśmy butlą. Zobaczymy, jak będzie dzisiaj.

Wczoraj było u nas bardzo słonecznie, ale wiał silny, chłodny wiatr. Oczywiście miałam problem, co ubrać synowi. ale nie to chciałam pisać. Otóż pierwszy raz prawie cały spacer synek mi nie spał, do tej pory to mu się nie zdarzyło. Prawie godzinę podziwiał krajobrazy, a właściwie to, co udało mu się w pozycji leżącej dostrzec :laugh2:

Tak więc wczoraj mieliśmy wyjątkowy dzień :happy:

Co do centyli, to boję się sprawdzać. Na każdej wizycie lekarka mówi, że Szymon jest mniejszy niż jego rówieśnicy, tzn. mniej waży. Na początku bardzo to przeżywałam, ale teraz jest dla mnie najważniejsze to, że prawidłowo się rozwija i jest zdrowy.

Kończę, bo synuś się budzi. Życzę miłego dnia wszystkim mamom i dzieciaczkom!

reklama
to super ja przez 2 godziny odciągania 20ml ,
a ręcznie ile byś odciągneła, mogłabyś spróbować ?

missis gratulacje!!!

No ja to ręcznie też radzę sobie ok bo jak czasem gdzieś jedziemy i zapomne laktatora to 100ml lekko ale są chwilę że 50ml bez mojej pomocy wyleci z jednej piersi kiedy już pora na odciąganie i wtedy tylko podkładam pojemniczek pod pierś i sobie tak leci :)

Tak w ogóle to witam :)

My od 6.00 rano już na "nogach". Po 7.00 trzeba było zawieźć dzieci do przedszkola i wypieki na popołudniowy festyn ( bo dzieci jak zwykle wrobiły mamusie w pieczenia ciast jak by mama nie miała innego zajęcia ). Potem spacerek był do dziadka i teraz po śniadanku Franuś śpi a ja mam chwilę na BB przed odciąganiem mleczka :) A muszę sporo dziś mieć w zapasie bo cały dzien po za domem nas czeka i to na świeżym powietrzu aż do wieczora. Więc apetyt dopisze na 100%. Mały coś zaczyna budzić się w nocy na cyca częściej i pewnie w nocy też będzie trzeba butle dawać żeby przespał do rana. Bo z cyca 3minuty i spi z powrotem prawie nic nie zjadając.

Hej Mamuski ;-)
Nie wyspalam sie troche, Alex bardzo niespokojnie spi w nocy, nie wiem co jest, zeby :confused: Biedny, raz obudzil sie z placzem, nad ranem strasznie sie wierci, zaczal wedrowac w lozeczku... Kupa jak zwykle rzadka, raz dziennie.
Ja dzis jade do firmy omowic warunki mojego powrotu, az sie boje co mnie tam czeka :sorry:
No i dobrze, ze weekend, M przejmuje wladze w domu :-p
Dobra, zmykam sie oporzadzc, bo musze jakos wygladac. Aaaaa i jeszcze okres dostalam, a chcialam M zrobic prezent na urodziny i zabrac go do jakiegos spa... :confused2:

Milego dzionka!

polka o kurde aż nie chce sie wierzyć , skąd masz tyle mleka! :))

ja mam juz owulacje więc może i dlatego tak mało mleka że na cały dzień odciągnełam ze 20 ml,
ale dziwne bo pierwsze 2 mies. miałam wbrót!!

u nas nocka kiepska co dwie godziny się budził:(((((((((( a ostatnio już pare razy do 6.00 spał i myslałam że tak mu zostanie ale widać odmieniło mu się nagle :/

achhh co tu dziś robić samemu kolejny dzień samotnie , moze kogoś poznam na spacerku , wczoraj tak planowałam ale jak narazie cisza buuuu

Jak ja Wam zazdroszcze przespanych nocy, mojemu znow cos zmienilo i nie za bardzo chce jesc wieczorem, a potem budzi sie o 23 na jedzenie, no i pozniej to juz sie rozkreca 2, 4, 6 bleeee. Kiedy ja sobie pospie :) Zastanawiam sie czy nie wprowadzic malemu butli na noc. Ajentka Ty chyba tak robisz? Jakie mleczko podajesz?

reklama
polka o kurde aż nie chce sie wierzyć , skąd masz tyle mleka! :))

ja mam juz owulacje więc może i dlatego tak mało mleka że na cały dzień odciągnełam ze 20 ml,
ale dziwne bo pierwsze 2 mies. miałam wbrót!!

JA tak przy każdym dziecku miałam :) Piersi nie za duże a produkcje mają dużą :) Pije 5 litrów wody dziennie i jem normalnie i mało ( i WSZYSTKO! nawet czekoladę, pomidory i truskawki - czego w szpitalu zabronili ).

Do góry