reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ionka a w jakie pojemniczki wkladasz jedzonko do zamrażarki??

mojego chyba kupa męczy bo juz od 5 dni nie robil, a jak masuje mu brzuszek to mu troszke lepiej sie robi, wczoraj dostal troszke herbatki i wody dzisiaj dalam juz mu pare lyzeczek wody, moglaby juz pojsc ta kupa to mi sie dziecko lepsze zrobi :)

reklama
Hej!

Jeśli chodzi o produkcję mleka ja również nie mogę narzekać. Już nie raz pisałam, że mam wkładki aventu, bo na jednorazowe to bym zbankrutowała. Wczoraj chciałam sobie uzupełnić zapas mleka w zamrażalce to w ciągu dnia uzbierałam 270 ml mleka tylko to co samo leciało z drugiej piersi podczas karmienia.

Ja po wyjściu ze szpitala piłam kilka litrów wody, soku, herbaty i nie wiem czego jeszcze:-) i skończyło się nawałem pokarmu, teraz piję troszkę mniej, ale też dużo. Zwykłej kawki nie piję, ale za to ze 3 zbożowe rozpuszczalne z mlekiem:-)

asia20702- a mogę się zapytać ile waży Twój Szymuś, bo ja też się stresuję wagą mojej Basi, bo wiem, że waży mniej od rówieśników i jak czasem porównuje na forum to aż strach (chociaż wiem, że się nie porównuje:-):-):-)), no ale przyrost jest w normie, ale nie taki duży jak widzę u innych marcóweczek:-(

Magmadzia ważyliśmy się tydzień temu i było prawie 6 kg, to teraz trochę więcej. Urodził się z wagą 3010 g, przez moje puste cyce waga spadła do niecałych 2,7 kg, ale na butli zaczął ładnie przybierać. Nie przejmuj się, jeśli Basia ładnie przybiera, to najważniejsze. Ale muszę Ci powiedzieć, że na początku, co ktoś zaglądał mi do wózka, to stwierdzał, że Szymuś taki mały i było mi przykro. Teraz nasza lekarka mnie stresuje tymi centylami ;-), ale też twierdzi, że dziecko ładnie rośnie i rozwija się.

A Twoja Basia ile waży?

Ostatnia edycja:
Lekarka mojej małej nigdy nie mówiła nic o tych centylach... Amelka jest na mm, Bebilon pepti, do tego kaszka mleczno ryżowaz bananem i raz co dwa dni jarzynka lub marchewka... a waży ok 6kg, urodziła się to ważyła 2750, później spadła do 2500... a skończyła 4 mesiące... czy to dobrzE? a do tego wcina co 4h po 150ml do 220ml

Nudzi mi się! Tzn. mam co robić, szafy czekają na zrobienie porządków, ale nie chce mi się :no: Szymon śpi już 1,5 godziny, nie poznaję go :szok:
Mloda_mamusia1 - myślę, że z Amelką wszystko dobrze, a poza tym generalnie dziewczynki są mniejsze. No i zjada porządne porcje mleczka :tak:

Witajcie!!!

Na początku narzekałam, że Kuba mało śpi mi w dzień a teraz nawet jestem zadowolona, przynajmniej mi się nie nudzi.:-) Jego drzemki trwają dokładnie 0,5 godziny i wiem już, że tyle mam czasu by coś zrobić.

Co do Kawy to na początku piłam jedną i mały coś był pobudzony, miał kłopoty z zasypianiem nie wiem czy to od tego:sorry: przeszłam na zbożową.

Mój synuś też jest mały, wagę ma między 3 a 10 centylem. W dniu narodzin miał 3400, teraz 5400

ja kawe pije taką fusiastą 2 dziennie, ale takie slabsze i zbozowej mnostwo tez pije wszystko oczywiscie z mleczkiem ale nie zauwazylam zeby malemu od tego cos bylo, przez calą ciąże pilam i po urodzeniu tez takze pewno nie odczul roznicy

co do uczulen to czekolada z orzechami malego nie uczula, jak zjem same orzechy to tez nic sie nie dzieje, ale nutella juz go uczula, podejrzewam ze tam są mocno przetworzone te orzeszki i pewno dlatego tak jest

witam sie i ja

moniat84 mi sie wydaje calkiem normalna ta waga, moja corka troszke starsza i wazy 5.7kg

co do laktacji to u mnie w nocy za duzo a w dzien akurat, wiec co noc odciagam extra jakies 130ml i mroze i mam juz chyba z 50 woreczkow zamrozonych, miejsca w zamrazarce powoli brakuje.

Zazdroszcze tym mamusiom ktore sie nudza.... ja tez chce sie ponudzic ;-), u mnie jak Pola spi, to staram sie poswiecic czas synkowi a i sprzatnie gotowanie ogrodek i pies pochlaniaja wiecej czasu niz mam.

reklama
a dziewczyny ja mam jeszcze elektroniczna wesrje "ksiazka kucharska dla najmlodszych" ale nie wiem jak ja wkleic, wiec jak by ktos chcial to mozecie mi wyslac priva z waszym e-mail i ja wysle na maila.

Do góry