reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

tyle nasmarowałam i net mi padł. chyba ktos mi podbiera- komp wyłaczony, a modem miga jak szalony. potem cos napisze :)

reklama
kurcze cos mnie jajnik pobolewa.. mam nadzieje, ze to nie na okres. :eek:

ale chyba tabletki bierzesz? wiec jak to mozliwe?

My juz po szczepieniu.Tym razem 5 w 1 .Ostatnio nie placilam i maly byl kluty 3 razy.W sumie czul sie dobrze potem.Ale jak dzis uslyszalam ,ze znow ma miec 3 wklucia to odrazu poprosilismy o skojarzona.TEraz maly spi juz prawie 2h.W ogole jak pan doktor go badal to tak sie do niego usmiechal,doktor az mial banana na twarzy,nasz smiechulek kochany.Przy wkluwaniu zaplakal gora 15 sek i znow byl radosny.Ja zrobilam gołabki bez zawijania,obralam ziemniak.A teraz czas na BB

Edit.Bedac w sklepie widzialam dziecko 8 miesieczne wiem bo tatus chwalil sie sklepowej.Ubrane uwaga uwaga w czapeczke oczywiscie zakrywajaca uszy,KURTKE!!!!!!!! i spodnie do kurtki z wszystko z takiego materialu ortalionowego jak na kurtke.Myslalam ,ze padne.Moj maly byl w samym rampersie i skarpetkach u nas chyba z 40 w sloncu.A tatus ubrany w koszulke na ramiaczkach i krotkie spodenki.

Ostatnia edycja:
Jak bylam wczoraj z małym na spacerku to ubralam go w samego rampersa na ramiączkach ... pod blokiem jakaś pani zaglądnęła do wózka i powiedziałą do mnie : "Z Pani to jest dobra i mądra matka! inne dzieci to widziałam nie dość że grubo ubrane to pozawijane w koce!" :-D:-D ale mi się miło zrobiło:-)

a propos okresu...mi sie nadal spóźnia - coś czuję że ostro mi się rozregulowało i teraz lipa... jak wychodze na spacer to muszę podpaski zakładać i marnować ech

Ja na prawde dziwie sie tym ludziom.To jakis totalny ciemnogród!Przeciez dziecko tez czlowiek i tez czuje wysokie temperatury.Ja juz nie pamietam nawet gdzie czapeczka Jasia lezy.

Gosia pytalam sie osotatnio co to za wyrownianie z zusu dostalas? o co chodzi kazdy to dostaje?Aha skladac juz wniosek o przedluzenie urlopu do zusu?jak to piszesz? masz jakis wzór?

non stop widuje dzieci nie dosc ze w czapkach to kocem pozakrywane, a ze mnie sie pot leje chociaz ja w spodenkach i koszulce na ramaiaczka.

wczoraj sasiadka mi zaglada do wozka i mowi: oo tak to nie mozna bez czapki, musi cos miec na glowie. a ja sobie mysle po jaka cholere jak i tak gondola podniesiona?!

Ja na prawde dziwie sie tym ludziom.To jakis totalny ciemnogród!Przeciez dziecko tez czlowiek i tez czuje wysokie temperatury.Ja juz nie pamietam nawet gdzie czapeczka Jasia lezy.

Gosia pytalam sie osotatnio co to za wyrownianie z zusu dostalas? o co chodzi kazdy to dostaje?Aha skladac juz wniosek o przedluzenie urlopu do zusu?jak to piszesz? masz jakis wzór?

mazia mój pierwszy macierzyński to były pieniądz od 16.marca(dzień porodu) - 30kwietnia więc w sumie nie wiem czy to jakieś wyrównanie ale oprócz tego dostałam pieniądze z pracy też w marcu więc się zdziwilam.

wniosku nie mogę znaleźć w necie ech ale może w ZUSie mają??

reklama
a chodzicie z dzieciakami po słońcu, czy raczej unikacie?
Ja czasami Mikołaja wyciągam z wóżka jak nie wieje i pokazuję mu świat, jak dotąd tylko w cieniu bo słońce to chyba zbyt ostre:dry:

Do góry