reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

karalajna a jak przez to przechodzi ciężko?? ja kupiłam żel Dentinox i dziś chyba podam

mojemu tez powoli sie wyzynaja dwie gorne jedynki, uzywalam zelu, ale bonjela, pomagal moze na pol minutki poki byl na dziasle(zaraz jest zlizywany), lepsze bylo samo masowanie dziasel, wiec jak najczesciej to robie, widac od razu, ze to malemu ulge przynosi, slyszalam ze ten dentinox jest lepszy, ale juz nie chce probowac, bo to tez jest przeciwbolowy lek i nie mozna za czesto stosowac
a gryzaczki to moj jeszcze nie potrafi do konca utrzymac, wiec troszke ja mu potrzymam przy buzi, ale ilez mozna....wole masowac te biedne dziasla...
a w ogole Redan dopiero co zasnal, nie wiem jak to bedzie, bo nie spal od 2...a im dluzsze przerwy tym krotszy sen u niego...

reklama
Dziewczyny moja Amelka ma dolne dziąsła am gdzie powinny być jedynki całe białe, czy to już ząbki? A poza tym mała chyba się przeziębiła, byłam dzisiaj rano z nią w szpitalu, lekarza jej nie było, więc nawet nie mogłam jej badań zrobić.. a wiało, że masakra, i zimno, miała cieplutką czapeczkę, i kurteczkę, ale ma katar i pokasłuje... Jutro z rana muszę się do pani doktor przejść

Widzę, że podjęty został temat mleka krowiego. Powiem Wam, że ja starszej córce nie chciałam go podawać, bo miała podejrzenie skazy i tak zrobiłam do ok 1,5 roczku. No ale musiała jeść jakieś kaszki i mleko modyfikowane, niestety samo mleko nie przeszło za żadne skarby nie chciała go pić, tylko gotowe kaszki jej wchodziły, ale ileż można je jeść. I tak jak miała 1,5 roku zaczęlam gotowac zupki mleczne na mleku krowim i okazałao sie, że po skazie śladu nie ma. Także myślę, ze trzeba obserwowac malucha.
A propos kupek. Moja Lila robi bardzo rzadko ostatnio raz na 8 dni i jest ok.

jeZu dziewczyny - wierzyc mi sie nie chce ze Wasze dzieci przecietnie w wieku 3 miesiecy bedace (no - moze 3,5) juz zaczynaja zabkowa...
Moj starszy mial zeba na 7 miesiecy i podejrzewam ze Adas tez dopiero na jesieni zacznie. Oby bylo bez marudzenia jak przy Jasku...

wynalazłam nowy polski sklep u mnie w mieście i zakupiłam kilka nowych słoiczków jednoskładnikowych :tak: w tutejszych sklepach od razu dają 4miesięczniakom wołowinkę i makaron :szok:
jutro jemy ziemniaka, a potem bedziemy mieszać z marchewką. a potem z dynią :-) mam taki schemat, jakie warzywa i owoce w którym miesiącu i będę się go trzymać :tak:

a właśnie to np zupke jarzynową albo deserek z owoców to podaje sie w ciągu dnia zamiast butelki mleka czy butelkę mleka jak zwykle i jeszcze obiadek lub deserek???

Candy- w sobote dałam pierwszy raz marchewkę, ale to były dosłownie 3 łyżeczki, na spróbowanie, potem od razu butla poszła :-) wczoraj juz było więcej marchewki, ale nie az tak dużo (jakieś 5 łyżeczek), więc butla potem tez była.
natomiast dziś, Ola zjadła duuużo więcej, gdzieś 1/3 słoiczka, to potem wypiła tylko 60ml mleka i następne dopiero 3 godziny później, czyli była napchana tym obiadkiem ;-)
jeśli dzicko zje pół słoiczka, to podejrzewam, że ewentualnie potem tylko popije piciem. no ale różne są dzieci i apetyty.
ja miałam juz opracowany plan dnia i butelek ;-) a teraz musze kombinowac od nowa ;-)

co do ząbków: naprawde polecam, bo działa na wiele dzieci
Teetha - teetha - Nelsons Baby
może znajdziecie to w jakimś sklepie z homeopatycznymi lekami :tak: jest jeszcze żel do dziąseł :tak:
naprawdę polecam :tak:

dziewczyny ale to troche smieszne ale dzieciakom tak sie robi i jedza i nie marudzą :) ale wyobrazacie sobie zjesc gotowaną marchewke a potem wypic po niej szklanke mleka :) bo mi to raczej srednio pasuje :)

katrinka, a próbowałaś kleiku ryżowego?? ja sie wcale nie dziwię, że moja po nim ma odruchy wymiotne, naprawdę obrzydliwe jak mało co! będę go przemycać w obiadkach chyba, bo tak bez niczego to nie pójdzie, mowy nie ma! ;)

katrinka, a próbowałaś kleiku ryżowego?? ja sie wcale nie dziwię, że moja po nim ma odruchy wymiotne, naprawdę obrzydliwe jak mało co! będę go przemycać w obiadkach chyba, bo tak bez niczego to nie pójdzie, mowy nie ma! ;)
nie probowałam i ogolnie za ryzem nie przepadam
a dziecko musi jesc taki kleik?? to ma jakies pozyteczne wlasciwosci moze cos innego zamiast tego moze jesc

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry