• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

co do zaświadczenia do becikowego
Od początku listopada tego roku do otrzymania becikowego potrzebne jest także zaświadczenie od lekarza prowadzącego młoda matkę - musi potwierdzać trzy wizyty u lekarza, po jednej w każdym trymestrze ciąży. No i to pierwsze przed 10 tyg.

http://praca.gazetaprawna.pl/artyku...tnie_wystawi_zaswiadczenie_do_becikowego.html

Ta ustawa obowiązuje od stycznia, więc nie ma mowy o tym ze działa wstecz prawo :(

reklama
mrozik_j dzieki uspokoilas mnie bo jakos tak mysle o tym i mysle i nie daje mi to spokoju ze ona tak az nisko ta ulubiona poze sobie wybrala i sama glowka do dolu mam nadzieje ze jeszcze troche tam posiedzi :))
mirosia bede robic po malutku a jak tylko mnie cos zakluje i zaboli od razu tel.po tesciowa i POMOCYYYYYYY :) a przyjdzie z checia bo juz wczoraj o tym gadala a ja chce troche spokoju po calym wczorajszym dniu bo nam POMAGALA i naprawde jestem jej SUPER WDZIECZKA BO POMOGLA choc tez juz wiek ma :) ale te bombardowanie pytaniami i swoje madrosci NIE dzisiaj nie dam rady tego sluchac

Czesc dziewczyny.
Chyba przeginacie.Chyba trylogie piszecie.Wczoraj gdy dowleklam sie do domu tylko juz wieczorem doczytalam i padlam,a dzis juz pobudka o 5 i spac nie moge wiec dalej podczytuje.

Rybka uwazaj na siebie,lez plackiem i nie mysl nawet ze cos wczesniej sie ruszy.W koncu masz byc marcoweczka.

Kamikaa gratuluje kuchni.Wreszcie bedziesz jak na swoim.Bo u mnie w rodzinie to kuchnia zawsze byla najwazniejszym miejsccem w domu.
Ja mam podobnie bo moje malenstwo wlasnie tez glowka w dol i tylko tyle ze ono napiera na szyjke i czuje to wyraznie.

Wczoraj bylam znowu na kontroli u ginka i narazie wszystko ok.Tylko mam uwazac,nic nie robic(najlepiej lezec-nierealne) i przy najmniejszych objawach do szpitala bo dziecko za bardzo uciska co moze wywolac rozwarcie.
Ale narazie mysle pozytywnie tuylko to troszke pprzeszkadza ten ucisk malego,do tego jeszcze naciska tez na pecherz i latam co chwile do kibelka.

Jak tu lezec jak po 3 dniach gdy niemal nie bylo mnie w domu to wyglada jak po tornadzie i nie ma juz nawet gdzie spokojnie usiasc.Wiec rad nie rad musze posprzatac bo teraz dopiero sie rozchoruje,a moj raczej nie pomoze bo go nie ma.
Zaraz wstaje i maluchy wyszykowac i odstawic do szkoly musze i za pozadki sie biore,Mysle ze do poludnia wyrobie to i poczytam dalej co u Was.

owlrene mocno trzymalas kciuki i kuchnia jest :))dzieki

Uwazaj na sibie ja tam chyba zadnego nacisku nie czuje na szyjke jesli cos czuje to tylko ucisk na pecherz bo co wysikam to zas pelny :)

Odpoczywaj i sie nie przemeczaj lepiej pomalu niz potem problemy

dobra kofane zbieram sie i ide najpierw do sklepu na poczte i potem bede czyscic meble .
Milego dzionka i posylam duzo slonca ,ktore mnie grzeje bo swieci prosto w okno :))
Uwazac na siebie i brzuszki

No tak tylko ta moja trojka balaganiarzy robi swoje,a ja chora jestem gdy widze to wiec musze dzialac.
A mojej tesciowej do pomocy raczej nie chce bo domu bym nie poznala.

Denerwuja mnie te ograniczenia bo przy wczesniejszych nie mialam,czyzbym juz za stara na ciaze byla?

Mnie wczoraj na wizycie to lekarka wysłała na zwolnienie. POwiedziała tak: Ty do 30 tygodnia to masz na siebie chuchać i dmuchac. Leż i odpoczywaj. Jak chcesz pracowac to po 30 tygodniu. Ale wziełam tylko do końca przyszłego tygodnia zwolnienie. Najwyzj jak mnie będzie brzuchol dalej ciągnął to się zgłosze po nastepne.
Ale ja miałam juz 3 poronienia po Filipku i jedno przed Filipkiem. Wiec u mnie jest ciąża wysokiego ryzyka, mimo ze ja sie do tej pory czułam dobrze.
Kazała mi brac nospe. A jak ona nie będzie pomagać, to mam wziąć zastrzyki Kaprogest (z Filipkiem też je brałam - bolą później jak ...)

Wiecie co mi mowila polozna ze z tym chodzeniem po schodach trzeba uwazac schodzic na dol to nie problem ale wchodzenie pod gore to cisniecie wszystkich miesni :(( ciazarnym zaawansowanym przed porodem proponuja lazenie po schodach bo nidy przyspiesza porod czy moze przyspieszyc chodzi tutaj o miesnie i parcie .

Wez mnie nie strasz, bo ja codziennie łaze po schodach w gore i w dol, mieszkam na 4 pietrze :eek:
i dla mnie gorsze jest zejscie ze schodow. Na parterze mam juz mega twardy brzuch...

no i wlasnie wrocilam z zakupow i co ? efekt jest taki ze wzielam nospe i ide lezec , bo boli mnie cholernie :eek:

reklama
Witajcie brzuszki:-)
Ostatnio się mało odzywam, ale czytam was regularnie:tak:
Dziś mnie brzuszek pobolewał, a teraz czuję, że jest taki napięty:-(, staram się odpoczywać w pracy jak tylko to możliwe. Ostatni tydzień trochę przesadziłam. Liczyłam remanent i skakałam po drabinie, między półkami z towarem.:zawstydzona/y: Może to dlatego.

Na drogi moczowe lekarka przepisała mi femisept uro. Nie biorę go regularnie, tylko jak czuję, że mam jakąś infekcję. Siusiam często, ale to pewnie sprawka dzidziusia:-)

Jak często czujecie ruchy dzidzi?
Mnie synuś raz dał popis i kopał jakieś pół godziny, a tak to czuję pojedyńcze ruchy, kilka rano i wieczorem. Czasami są to tylko 4 w ciągu jednego dnia. Nie za mało? Wiem, że już często ten temat był poruszany, ale ja jestem już w 23 tygodniu i wydaje mi się to dziwne:confused2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry