reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

wydawalo mi sie, ze jest jeszcze glodny, bo cyca zlapal z taka szybkosci, ze szok. Jadl o 11.40, poki co nic mu nie dawalam.. zobaczymy.

dziewczyny mamy nowa umiejetnosc. A raczej kilka.
1. robimy nowa minke > wypychanie dolnej wargi
2. lapanie raczkami za nozki
3. lapanie za twarz osoby nachylajacej sie
4. wyciaganie raczek do zabawek i proby ich chwytania. :-)

reklama
i ja dolaczam do łysiejących ;) , najgorsze jest to że to przyszło nagle- jedego dnia nic a na drugi dzien z rana ogrom klakow walajacych sie po łóżku i gdzie sie tylko da ;( a na grzebieniu to masakra ;(((( , mam nadzieje że to przejdzie za jakis czas bo nie usmiecha mi sie ani zostać łysa ani obcinać włosy . Choc troche boje sie ze Alanowi spodoba sie zabawa moimi wlosami i bedzie mnie ciagnal , juz nieraz mu sie zdaza - a to do milych nie nalezy ;(
Moj marudny dzis w porze spaceru byl a ze leje deszcz wiec siedzimy w domu , udalo mi sie go w koncu jakos uspic i teraz juz kima 3 h ;)

Hej, a ja dzis nieprzytomna, Alex obudzil sie o 6 z placzem. Przewinelam, utulilam i usnal, zjadl dopiero o 8:30 (od 2 w nocy). Ja mysle, ze to zeby...
Przysnelam jeszcze, ale i tak padam ze zmeczenia. Mezowski ma dzis urodziny, a ja chodze do tylu :eek: Nie jedziemy jednak nigdzie, idziemy na kolacje :-p

Kupilam Alexowi jeszcze jeden smoczek na probe, jakas marka Nuby. Nie wiem co to, ale chyba mu sie podoba, usnal w ciagu 5 minut i nie wyplul. Te smoczki sie tak fajnie naciagaja jak dziecko ssie, do tego masuja dziaselka. Bo te biedne kciuki juz ma tak wyssane, ze szok.

witajcie !!

Dziewczyny ile Wasze dzieci jedza !!!!! jestem w szoku !!! moj je co 3 godziny 130 ml i nie zawsze zjada wszystko. Staram mu sie dawac wiecej zeby jadł rzadziej i wiecej ale nie chce jakoś hehe.

Moj mlody spi uz ladnie jak zasnie o 7 tak budzi sie 5-6 na jedzonko i spi potem jeszcze do 8 a dzien tez duzo spi.
POdaje małemu juz soczki owocowe a niedlugo juz supki zaczniemy podawac. Mam ekologiczne warzywa z upraw tesciowej wiec na poczatek bede kupowała z sloiczkach a potem bede sama robiła.

Czapki nie nosimy jak jest upał ... no i pdziewczyny czy Wy sadzacie swoje dziei juz? w sensie ze wyzej na podusi zeby bylo na siedzaco czy jakos tak, wiecie o co mi kaman ??

Sebi choruje biedny moj :(
Wogole planuje isc do pracy po wakacjach ale zobacze , pewnie bedzie mi szkoda Cristiano zostawiac no ale sie okaże.
Zepsulo nam sie auto !! całkiem i nadaje sie na złom hehe ale mezunio kupił mi nowe w sensie ze inne.
W sierpniu jedziemy do Gliwic do moich rodzicow. Juz ie moge sie doczekac.
Dzisiaj u nas zimno w swetrze i kurtce bylam i zmarzłam :/ ...

My chrziny planujemy na 31 pazdziernika mlody bedzie mial prawie 8 miesiecy i to akurat beda Sebusia urodzinki potem 1 listopad to wolne to bedzie ok i dwie imprezy za jednym zamachem.

Ejjj a AGUS27 nadal nie pisała ?? :(

ja już od dłużsszego czasu "sadzam" młodego...tzn nie jest to typowy siad tylko ja sie opieram o wersalke a on na mnie wtedy leży - mniej więcej coś jakby w foteliku samochod. siedział :-D

Mikulec już od dawna wyciaga rączki do zabawek... w ogóle jest strasznie "rozgadany"...jak ma humor (czyt.jest najedzony:-D) to buźka mu się nie zamyka hehe... no i przeokropnie się ślini ...ale jakoś nie widzę ząbków :eek:

no nasz identycznie ślini się na potęgę puszcza bąbelki i nawet gaworzy przez ślinienie, ja podobnie jak ty mcgosia ja sobie jestem oparta na kanapie a on jakby lezy na mnie bynajmniej więcej widzi bo coraz mniej chce leżeć ale za to jak lezy na brzuszku głowa już twardo w górę a było u nas z tym różnie. i kombinowac zaczyna przewroty

Hej!
moja Ola tez wytwarza niezliczone ilosci sliny:-) robi babelki i nawet pluje na odleglosc:-D a gada jak nejeta!
Czy Wasze bobasy tez dostaja czkawke jak tylko zaczna sie smiac?

Moj Redanek tez sie slini na potege, sliniaczek to podstawa!A gada to juz do wszystkiego i wszystkich, najlepiej jak mu odpowiadac w jego jezyku, to juz w ogole mu sie rozwiazuje...:-D...
Ja tez swojego sadzam sobie na brzuszku jak siedze, bo przeciez musi juz ogladac naokolo co sie dzieje, a zbujaczka za niewiele to nie widac...:-D
co do czkawki to nie zauwazylam, zeby to bylo od czegos konkretnie, pojawia sie i znika niezaleznie co robi....

Mój Szymon też gada jak najęty, nawet z piąstką w buzi i też uwielbia, jak ja do niego mówię w jego języku. A jaki jest z siebie zadowolony, jak mi tak strasznie coś tłumaczy, a ja mu przytakuję i zachęcam, żeby powiedział jeszcze coś ciekawego :-) Poza tym jesteśmy na etapie: krówka robi muuuuuuu, a kurka kokokoko, a piesek hauhau, itd. Bardzo to lubi :-D Co z tego, że krowy nie widział na oczy, jedynie psa ma okazję oglądać :-D
Co do ślinienia, to u nas identycznie, ząbków nie widać, ale myślę, że on może coś już czuje.
Zabawki też już od jakiegoś czasu łapiemy, czasami się grzechotką walniemy, nawet jak mama pilnuje.
Z siedzeniem to my też podobnie, robię dokładnie tak jak mcgosia i yra.

reklama
moniskaBe - kleik ryzowy powoduje zaparcia (w sumie t przeciez jak czlowiek ma biegunke to zawsze byly takei zalecenia zeby jesc ryz...). Kleik kukurydziany (tylko chyba jest z NESTLE) nie ma takich wlasciwosci - przynajmniej tak bylo w przypadku Jaska. Z Adasiem moze od razu zaczne od kukurydzianego...

Do góry