reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

czy jak karmicie dzieciaki butla na spaniu to odbijacie je jeszcze potem? i jak to robicie zeby nie rozbudzic...?
chce sprobowac podac butle i sie zastanawiam...

reklama
mazia - tak jak pisałam to teraz zalecają wprowadzać gluten w 4 miesiącu -dla dzieci karmionych piersią (nie po 4 tylko w 4). No i on sie daje do zupki (tak zalecają). Więc skoro są takie zalecenia , to chyba krzywdy nie zrobimy ;)
A skąd masz takie info? Bo ja znalazłam takie:

"Dania glutenowe wprowadzamy wcześniej. Do tej pory zalecano, by produkty zawierające gluten podawać dziecku dopiero w 10. miesiącu. Najnowsze badania dowiodły jednak, że wcześniejsze, stopniowe podawanie glutenu może zmniejszyć ryzyko wystąpienia celiakii (choroby trzewnej). Do diety niemowląt karmionych piersią można wprowadzać gluten już w 5. miesiącu życia, zaś karmionych butelką – w 6. miesiącu życia. Gluten dodajemy do jednego posiłku w ciągu doby. Jego niewielką ilość – 2-3 gramy kaszki manny (to płaska łyżeczka od herbaty) trzeba zmieszać ze 100 ml mleka (odciągniętego z piersi lub modyfikowanego) bądź dodać do zupki jarzynowej."

Zresztą już 3 lata temu ten schemat obowiązywał.

Podam jeszcze link: http://www.dlarodzinki.pl/artykul/czytaj/wazne-zmiany-w-schemacie-zywienia,655/

to co, mamy nowe moderatorki?? :) mam juz gratulować?? :)

no i gratulacje farciary :D ja nic nigdy nie wygrałam, no kiedyś w totka 29euro ;)

moje dziecko śpi i śpi dziś, chyba musi odespać te poprzednie dni, kiedy spała tylko po godzinie- półtorej w ciągu dnia...
teraz tez poszła spać całą godzinę wczesniej!! oby mi nie wstała o tą godzinę wcześniej rano ;)

Ionka moj M dzwonil wczoraj do biura paszportowego i powiedzieli ,mu, ze na dniach dostanie list, ma wypelnic i odeslac, podejrzewam, ze chca jednak p60 :crazy: a pozniej cos gosciu gadal, ze jeszcze trzeba miesiac czekac :wściekła/y: no chyba sobie zarty stroja!!! Jak juz dokumenty odeslemy, to bedziemy do nich dzwonic codziennie, bo lecimy 16 lipca!
Wlasnie sprawdzalam na str. paszportowej, oto info: This application could not be processed. A letter outlining the reasons for this decision has been posted to you.
No i co teraz? :-( Nie wyglada to, ze trzeba doslac dokumenty... M siedzi tu 10 lat, jak to jest odrzucenie wniosku to sie wkurze. Normalnie plakac mi sie chce :-:)-:)-( O co chodzi???

Ionka, dostalam list. Mamy doslac dokumenty...
I tu jest problem, bo znalazlam P60 (od 2005r. tak jak chca), ale brakuje za 2007, czy orientujesz sie gdzie moglabym dostac kopie? W firmie czy w revenue?
Zawsze cos :crazy:

Tabasia, u nas było tak samo taka sama informacja, że wstrzymano procedurę. potem 11 czerwca wysłałam dokumenty, które chcieli i teraz jest ciągle info, że dokumenty zarejestrowane i czekają :/ a te P60 miały iść już konkretnie do kogoś tam i znów to samo, już ponad tydzień. my dosłaliśmy P60 od 2004 roku do teraz, bo tak napisaliśmy w tych pierwszych dokumentach. szczerze powiedziawszy,nie mam pojecia, gdzie mozna zdobyć te P60 zaległe. ja tez nie dostałam rok temu i w tym, bedę musiała zapytać w pracy. a jak nie, to Revenue...

a co do tego glutenu to w czym on jest?? wychodzi na to ze maly moglby juz cos z tym jadac bo jestesmy w polowie 4 miesiąca :)

gluten jest w kaszy mannie. na początek podejrzewam, że wystarczy znikoma ilość, np łyżeczka od herbaty do zupki.

a ja soków w ogóle nie daję, mała pije herbatkę, a na podwieczorek dostaje duszone jabłko lub jak dzis gruszkę.
gdzieś czytałam, że sok jabłkowy może hamowac łaknienie u małych dzieci, że "oszukuje" brzuszek...

e-kord- chyba trochę nauczycielek tu jest :tak:
A moj dzis mial 4 drzemki max 30 min jedna;) ale teraz juz spi i mam nadzeje ze dluuuuugo pośpi ;)

Gratuluje wygranych, jato jakis kubek kiedyś :-D i książkę w radio zet ;) aaa i loda -Big milka ;) :-D, a duzo gram . a mam znajomą ktora wygrala w kryrzowkach -2 samochody, wieze, lodowke, mikroffale,telewizor,wycieczke zagraniczną itp.za duzo wyisywac.... tak wogole to prawie cale mieszknie sobie umeblowala.

a o tym glutenie tez znalazlam na stronie hippa ze mozna po 4 miesiącu podawac dla dzieci karminych piersią, to mysle ze w lipcu zaczniemy podawac Krzysiowi kaszki :)

Ej laski o karmieniu mamy osobny watek:tak:troszku zesmy sie tutaj zagalopwały:tak:

hehehe dobrze, dobrze mazia. Widzę że przyszła moderatorka nie puszcza słów na wiatr i ostro berze się już do pracy.;-):-D

A tak w ogóle to witam.:-)

My zeszła nocka nie najgorsza zasnął o 21:30 pobudka o 2:30 później o 6 pogadał do 7:eek: i później pospalismy razem do 9:30 więc nawet, nawet się wyspałam. Zobaczymy jak dziś bo maluda śpi od 20:30. Co do wygranych, udało mi się kiedyś wygrać w Twoim Stylu mp3 a wcześniej to puzzle jako dziecko w osiedlowej gazetce rozwiązałam krzyżówkę:-D. Acha raz 4 w totka i kilka trójek. Poza tym dzień spokojny, dziecię tfu tfu odpukać grzeczniutkie. Już coraz mniej śpi na spacerkach. Dziś pierwsze pół godziny spał, następną godzinę był aktywny i oglądał drzewa, domy i bloki i znów pół godziny spał, zero płaczu także super.:-)

Dobrej nocki dla Was wszystkich, oby malce nie budziły się za często tego sobie i Wam życzę.:-D

reklama
gratuluje wygranych :-)
ja dwa razy wygralam misia w konkursie Bebiko - 3 lata temu dla Jasia i teraz dla Adasia :-D
aha - i w konkursie Akademii Pampersa wielka paka przyszla z mnostwem musow owocowych - nawet kolezance dawalam bo bylo tego naprawde mnostwo... I 2 paki pampersow i chusteczki tez :-)

A ja czekam az mi przyjdzie smoczek trojprzeplywowy (tez ze szczelina zamiast dziurki) i bede wieczorne mlek ozageszczac - mzoe to cos pomoze mojemu obzarciuchowi :-D
Wciaz nie wiem czy kleikiem ryzowym czy kukurydzianym... Boje sie troche zaparc po tym ryzowym...

Do góry