reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2009

reklama
Witam dziewczyny dawno do Was nie zagladalam:zawstydzona/y:ale ciagle czasu mi brakuje a jak mam chwilke to lozeczko ciagnie:-D
U nas odpukac narazie ok wszystko tylko lenia strasznego mam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Kruszynko bardzo Ci wspolczuje:-:)-:)-(
Maniulka a za Ciebie kciuki bede trzymac wkoncu musi sie udac:tak::tak::tak:

Ewelcia, ja też miałam @ 26 maja :-)
Maniulka, stres robi swoje, nie zadręczaj się, zdasz za następnym razem, zobacz, ile kobiet trzyma za Ciebie kciuki i ich dzidziusie tez!
Kruszynko, nie możesz tak podchodzić do życia. Nie możesz być sama, nie masz do kogo zadzwonić?wypłakać się na czyimś ramieniu? Jak możemy Ci pomóc?
Miroslava, cieszę się, że udało Ci się to przetrwać w miarę spokojnie i cieszę się, ze z bąblem ok
Wiecie, jak patrzę na moją córeczkę, to nie mogę się nadziwić, że ona kiedyś mi w brzuchu brykała :tak:

Hej dziewczyny
Witam nowe marcóweczki
Kruszynka bardzo mi przykro trzymaj sie:baffled:
Mamuski powiedzcie mi bo ja już głupia jestem jakie badanie są refundowane qa jakie nie
Czy tokso jest na kase chorych???????
Ja płaciłąm bo niby nie jest na kase i to 60zł do tego różyczka, która rzekomo też nie jest refundowana więć prawie 100zł na dwa badania a gdzie reszta:angry:Macie ten wykaz już badań jeśłi tak prosiłabym coś takiego
U nas ok maleństwo rośnie niedługo wkleje nasze usg duży bobasek, który się kręci ,wierci a serducho bije jak szalone.
Czy to możliwe żeby cośtam w środku czuła - chodzi mi o ruchy takie słabe, ale wyczuwalne. Macie coś takiego.........???????
Ja to nie rodziłąm pierwszego dziecka i donosiłąm ciąże tylko do 28\29 tygodnia więc najlepsze tygodnie mnie ominęły i takie mam obawt, żeby donieść tą ciąże do ostatnich dni wręcz marze, pragne żeby tak było:-(Często płacze i nie wiem z jakiego powodu jakieś loty mam hormony robią swoje hahah
Oj marcóeczki trzymam za nas wszystkie kciuki oby wszystko szczęśliwie nam się URODZIŁO:-D:-D:-D
Całuje gorąco i pozdrawiam Wasze Maleństwa:-)

Truda23 mam kochan cały wykaz z NFZ na każdy trymestr ciąży ile badań jakie i wogóle ale niestety nie umiem ich wkleić wysyłam Miroslavi1979 na priva ale strasznie muli przy wysyłaniu i bardzo długo trwa ale chyba się zdenerwuje to wam to przepisze jest tego sporo ale super gdy się wie co i jak a może Miroslava1979 umiała by to wkleić :-)Miroslava1979 spróbujesz??????

No to rewelacja jesli mozecie to wklejcie to lub nie wiem jakos udostepnijcie bo mnie lekarz chyba oszukal z tymi badaniami jakbym miala taki wykaz wzielabym do mojego lekarza i pokazala co i jak ;-)

Potwierdzam - toxo jest refundowana. Mój ginek bez problemu wypisał też skierowanie na cytomegalię i wg niego to też będzie na kasę chorych. Jak zrobię te badania, to Wam napiszę.

A ja wczoraj byłam u fryzjera, znacznie skróciłam włosy, mam fajną fryzurkę i świeżutki kolorek. Od razu lepiej się poczułam:-)

Dziewczyny - już którąś noc z rzędu nie mogę spać. Obudzę się koło 1-2 rano i dwie, trzy godziny mam z głowy. W ogóle to budzę się bardzo często, ale jakoś dotąd zasypiałam oczywiście po spacerze do kibelka:-) ale od kilku nocy nie mogę potem zasnąć. :baffled:
No ale nie powinnam chyba marudzić, bo oprócz tego czuję się świetnie:-D

Dziewczynki utworzyłam nowy wątek Nfz udało mi się wstawić obiecaną liste mam nadzieje że sie przyda mam do tego jeszcze kupe innych papierów np.wszystkie badania jakie są refundowane przez nfz nie tylko w ciąży jak cos to pytajcie sprawdzę mam nadzieje że wam się przyda ta lista:-)

reklama
Maniulka, ja też nie zdałam za pierwszym podejściem, ale pomyśl sobie, że teraz na pewno już jest dużo większa szansa, że zdasz. Poćwiczysz jeszcze trochę i na pewno będzie ok. W dzisiejszych czasach zdanie za pierwszym razem graniczy z cudem, a i za drugim nie jest łatwo. Ja też będę miała prośbę o te materiały, też ślę mój e-mail na priva, z góry dziękuję :)
Evelcia, tak to już mamy z tymi humorami - ja się tak ogólnie trzymam przy wszystkich poza moim mężem, któremu płaczę, marudzę i narzekam (szczególnie na robotników w domu i remonty). Na szczęście mój też wszystko spokojnie przyjmuje i jeszcze mnie pociesza.
Miłego wieczoru dziewczyny!

Do góry