reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2009

Vinniki, nie ma co się denerwować na zapas. Na pewno jest wszystko ok. Pozytywne myślenie!To połowa sukcesu!
Też mam chwile zwątpienia. Na dodatek moja córeczka jest coraz bardziej chimeryczna i absorbująca. Czasami mam ochotę trzasnac drzwiami i wyjsć daleeeko i na dłuuugo. O malutkim dzieciatku moge spokojnie pomyśleć dopiero wieczorem. A we czwartek wracam do pracy i tam czeka mnei dużo stresujących sytuacji i nie wiem, jak to bedzie z moją psyche...

reklama
no właśnie ...ja słyszałąm o badaniach przeziernosc karkowej, ok 13 tyg. podobno bardzo ważne badania.... wykluczają wady genetyczne.. a 3d faktycznie ...nieobowiązkowo.. ale podobno warto badanie dziecka milimetr po milimetrze ...
pozdrawiam

Anetka, tak właśnie chyba paradoksalnie lepiej mieć więcej zajęć, bo jak jest za dużo wolnego czasu, to spędza się jego nadmiar na niepotrzebnym rozmyślaniu i wsłuchiwaniu się w siebie. Aż się cieszę, że kończą mi się wakacje i będę miała czym absorbować swoje myśli.
Gdy byłam w ciąży z Krzysiem miałam malutkiego Michałka, mnóstwo pracy i jeszcze problemy w małżeństwie - i tak ciąża przeszła nie wiem kiedy.
A stresujące sytuacje w pracy zawsze przykre, mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

heee skąd ja to znam .... niby jak się ma duzo na głowie to czas szybciej leci i nie myśli się o potencjalnych zagrożeniach.... my z mężem włąsnei zmieniamy mieszkanie na większe ..zeby dzidziuś miał swój pokoik, a ile z tym zamieszania .. tu trzeba stare sprzedać , szukać nowego i niby nic a człowiek sie martwi zastanawia wszyscy dookoła mówią, nie przejmuj się ty masz mieć spokój...ale nie da sie odizolowac... a na dodatek uświadomiłam sobie ze to co robie zawodowo od 8 lat mnie męczy i to nie jest to czego chce w życiu....tylko co dalej....
życie życie....

Maxima, a co robisz zawodowo jeżeli można zapytać?
Ja w każdej mojej ciąży się przeprowadzałam - co prawda z jednego wynajmu na inny, ale zawsze. Teraz mamy własne lokum, ale też się przyda remoncik zanim się dzidziuś pojawi.

pracuje w księgowości.... od dawna wiem ze to nie jest praca dla mnie...ale teraz postanowiłam ze po urodzeniu dzidziusia bede szukała czegoś innego, wiem ze cięzko się przekwalifikować ale cóż muszę spróbować... ja potrzebuje kontaktu z ludźmi czegoś innego niż klepanie cyferek :)
a mieszkanie ehhhh..tragedia niby sprzedaliśmy nasze , znależli nowe, ale kupujący sie wycofał i tak si e wszytko komplikuje.... i sie tu człowieku nie denerwuj ....

Maxima, ja też nie do końca jestem przekonana czy to co robię, to jest to - uczę w szkole, za każdym razem jednak gdy myślę o zmianie uświadamiam sobie, że jest to jednak bardzo dobry zawód dla mamy.
Na pewno poradzicie sobie z przeprowadzkami, będzie dobrze.
Uciekam gotować obiad, za długo tu dzisiaj siedzę.
Miłej niedzieli Marcóweczki!

Witam!
Mam pytanie a jak dlugo czeka sie na wyniki badan jesli robi sie je prywatnie?
Czy badanie prenatalne gin robi normalnie w swoim gabinecie?
Bo jak juz kiedys pisalam 5wrzesnia lece do PL na 11dni nie wiem czy sie wyrobie z tymi badaniemi:-(.Tutaj jak do tej pory milamam krew i mocz pobierana ale wynikow nie widzialam:-(i peaktycznie nic nie wiem:-(tylko tyle ze musze brac zelazo i witamine c.

Milego dzionka wszystkim zycze i smacznych obiadzikow:-)

reklama
ja na wyniki czkeam okolo 3-4 godziny, ale robie je w prywatnym laboratorium.
ewelcia-na całym swiecie opieka zdrowotna jest jawna, i informacje o twoim zdrowi musza byc ci ujawnione....co do usg prenatalnego i 3d to zalezy od gabinetu...moj lekarz np ma u siebie zwykłe usg ale za to bardzo dobrej jakosci...w innym gabinecie w którym byłam było usg z funkcja 3d....a usg prenatalne robi sie zwykłym sprzetem dobrej jakosci tylko w kolorze-zeby rozroznic tetnice i zyły w ciałku dzieka....

Do góry