reklama

Mazurskie mamy !!!

Witjcie laseczki!
Kinga dużo zdróweczka... Ja w tym okresie przeziębienia zaczęłam znowu podawać małemu tran i vibovit. Jeszcze dzisiaj skoczę do apteki...nie wiecie czy są zestawy witamin dla takich maluchów? No i ja muszę jakieś witaminy sobie kupić, bo ostatnio nie najlepiej się czuję :eek:
Tosika no oprócz małych scesji :tak: wyjazd się udał, to najważniejsze. A w hotelu ja bym tak samo zrobiła, tylko nie jestem pewna czy ja byłabym spokojna. Najważniejsze, ze jesteś już z nami ;-) A maleńkiej się nie dziwię, ze w domku lepiej...bo nie ma jak to w domku :tak:
Kasiamaj na szczęście nasz rodzinny jest ok... Co do testów to już po 3 roku życia można robić i są wiarygodne :tak:
Agnieszko co do tego uczulenia, to rózyczka napewno to nie jest przynajmniej w naszym przypadku, ponieważ my już ją zaleczamy od dłuższego czasu...A pierwsza alergia pokazała się jak mały miał około pół roczku...

My byliśmy dwie godzinki na saneczkach :tak: Zgrałyśmy się z koleżanką i poszłyśmy z dziećmi na góreczki hehe Jak dzieci się bawiłyśmy zjeżdżająć z chłopakami na sankach. Jakubek w głos się śmiał, tak mu się podobało :tak:
Teraz mały usypia a za moment wraca mąż z pracy i juą z nami do wieczorka będzie:tak:
Zachaczyłam też dzisiaj o drogerię. Trzeba było już Jakubciowi wymienić szczoteczkę do ząbków a i ja się trochę obkupiłam :-)

reklama
czesć dziewuszki!! My po spacerku właśnie!!
Atra fajnie że tak sobie brykaliście na saneczkach:-) my pewnie za rok taką radochę będziemy mieć;-) a co sobie kupilaś??wlasnie mi przypomniałaś koleżanko, ze kremu u mnie brak:-(trza też polecieć:-p
Agnieszka mam nadzieję, ze namówisz koleżanki z bb i przyjedziecie do mnie na kawusię, a jak nie uda ci się to sama wpadaj!! Zaznaczam, ze zrobię ci przepyszną kawusie z ekspresiku cisnieniowego ;-):-)
Kasia ja też jestem alergiczką i jak będziesz potrzebowała specjalistów z olsztyna to podam ci namiary, oprócz tego po co masz isć prywatnie wystarczy jak weźmiesz skierowanie od rodzinnego...ale jak coś to daj znać:tak:
Kinga biedulko tak mi ciebie szkoda!! na mnie najlepiej dziala w takich sytuacjach czosnek i miód....

Tosika poczekaj aż ja pozałatwiam wszystkie sprawy szkolne :-) Ekspresu wyłączać nie będziesz :tak: hehehe A ja zaopatrzyłam się w peeling Perfekty, maseczke Under Twenty i żel oczyszczający Garniera... Malowideł mie kupowałam...wszystko do buziulki, bo w trakcie @ zasze nie jest taka jak powinna hehe
No ja czekam na meżusia...lada chwila powinien być :tak:

Hej. Filip przysnął niedawno... a ja siedze narazie sama.
U Filipa teraz najgorzej z kaszlem..nawet głos mu sie zmienił. Jeżeli chodzi o uodparnianie to u nas zawsze braliśmy witaminy i mimo wszystko wirus nas dopadł. Musze jednak przyznać że rzadko chorujemy a jak już to cała nasza trójka od razu.
Filip dostawał i dostaje suplementy diety( Kidabion i Rutinacea junior) Tak wiec wszystko czego mu potrzeba w okresie jesiennym i zimowym.
W tym tygodniu powinniśmy się wygrzebać z tego wirusa paskudnego.

Ja z M łykamy antybiotyk plus syrop i jeszcze polopirynaS i pyralgina itd tak wiec cała apteka u nas teraz he...

Pozdrawiam was i dziekuje za miłe słowa.
Wybaczcie że nie czytam co piszecie ale nie mam do tego głowy teraz.
Buzka***Pa

tak jak mówiłam....nic ciekawego nam nie powiedzieli....
mamy odstawić wszystko co uczula... jajka ,mleko,mąka,cytrusy,proszki do prania,itd.
no to już nie wiem co Kuba będzie jadł-bo on i tak się gniewa na jedzenie-więc co mu pozostało????
musiałam wyprosić skierowanie do alergologa bo babka nawet nie wpadła na to że mogłaby nam dać:no::no::szok:
jeszcze na koniec dodała że skoro mąż jest alergikiem -to czego tu się spodziewać????
Wredna baba!!!:wściekła/y: ulotki nam nadawała jakbyśmy na makulaturę mieli ten skład zanieść. pytała w czym go kapiemy-mówiłam że w emolium-aha powiedziała i gra. pytałam ją też o testy z krwi....mówiła ze można prywatnie u nich zrobić ale jeden odczynnik np.na jajka kosztuje 30zł.
byłam w aptece bo przy okazji poprosiłam o receptę na vigantol -bo się skończył- tam pracuje moja koleżanka.-poleciła mi taką maść UNIBASIS (tj.jakaś emulsja na skórę) właśnie na takie uczulenia (ona też ma roczną dzidzię)-mówi że jak jej mała miała takie krostki smarowała ją tym przez miesiąc i zeszło ładnie ) cena tej emulsji to 9zł.tubka 40g.
Zobaczymy -a może pomoże?
muszę teraz dobrego alergologa złapać!!!

no nic-idę wreszcie poskakać na ten aerobic
wpadnę do Was potem -jak dam radę:-) się doturlać do komp

Tosika-bardzo fajnie -z tymi namiarami :tak: proszę podaj bo będę jechała. skierowanie mamy.:happy2:

ATra-fajnie jak masz koleżanki z którymi możecie iść na spacerek:-) my nie mamy tak fajnie.mieszkamy tu od ok.3lat.i nie ma tu koleżanek :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jakoś tak wyszło a na siłę nie będę po wiosce latać i szukać znajomych:-D:-D

Właśnie wróciliśmy z zakupów i strasznie rozbolała mnie głowa,wzięłam pigułki i objadam się czipsami.
Kinga zdrówka życzę dużo dużo dużo :-)
Marta fajnie że zakupy i spacerek się udał :-)
kasiamaj współczuję bo co Ty teraz masz temu dziecku dawać do jedzenia skoro wszystko zabronione?szok :szok: a jeśli chodzi o koleżanki to nie martw się ja też tu prawie nikogo nie mam,jedną ma dobrą koleżankę z którą na uczelnie chodzę i kurs razem odbywamy a tak to nikomu tu nie ufam aż do tego stopnia żeby się kolegować czy przyjaźnić.
tosika ja tam już nikogo namawiać nie będę na wypad do Ciebie jak nie mają ochoty jechać to ich sprawa a ja cały czas myślę jak tu do Ciebie dotrzeć i kiedy miałabym wpaść:-)
lecę odpocząć
*****buziak******

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry