reklama

Mazurskie mamy !!!

reklama
jestem, jestem:-) tylko was nie ma:-(;-)
ja już troszkę lepiej sie czuje aczkolwiek jeszcze boli jak odwracam głowę:-(
jesteśmy po kontroli u pani laryngolog i u Antosi wszystko jest ok, wszystko wyleczone i malutka zdrowiutka:tak:
a muffinki to jedyne ciasto, które mi się udaje:-p i mnie tu Liwcia teraz reklamę robi;-) :-D
Kasia próbuj jeszcze dryndać do tego dr. wiesz jak oni to mają;-)

o jestem pierwsza!!!!!

hej spiochy-wstawać!!!!!!
my już po śniadanku-Kubuś był dzielny i zjadł cała kanapkę z pasztetem babcinej roboty :tak::happy: ja coś trochę nosem pociągam,ale mam nadzieję że nic sie do mnie nie przyczepi...???

O no to druga jestem :-)
My też po śniadanku.
Adaś wywija "koziołki" na macie a ja jednym okiem zerkam na niego a jednym na BB.
Zaraz lecę robić obiad,a potem pkować graty do przeprowadzki.
Mój M dzisiaj po noce w pracy wrócił o 8:00 i teraz śpi.
Dzisiaj "instaluje" Adasia do chustyi idziemy w odwiedziny do rodziców no a jutro idziemy na zbieg do szpitala na udrażnianie kanalika łzowo-nosowego ale w końcu spokój będzie. Boję się i jednocześnie cieszę że już nie będzie mu to oko ropieć i łzawić:happy:
Miłego dnia dziewczyny!

Hej.
Wczoraj miało być tak pięknie ale nie było bo Jak moj M wrócił to Filip te zaraz obudził i tyle...:dry: widocznie tak było nam pisane.:sorry2:
Dzis spaliśmy prawie do 10.
Zmykam teraz bo marta do mnie na kawkę przychodzi:blink:
Na zamknięty zerknę dopiero później.

Pozdrawiam
miłego dnia

Liwus-jak to jest z taką chustą??? do ilu kg.ona utrzymuje? bo nasz klocuś ma juz 12kg. pytałam czy pracujesz w Abecadle-bo mam tam kumpelę.trzymam kciuki za wizytę u doktora.słyszałam że jak dzieciom oczka ropieja to (jak się karmi cycem) to trzeba ściągnąć trochę mleka i tym codziennie przemywać.(kumpela tak robiła i oczko pięknie się wyleczyło) ona to zna podobno od swojej ciotki.:tak:

Kinga-fajnie macie z tym kawowaniem się....my tu za bardzo nie mamy do kogo się wprosić...wszyscy daleko:baffled: najbliżej mamy do mojej kuzynki i do mojej siostry,

Liwus-jak to jest z taką chustą??? do ilu kg.ona utrzymuje? bo nasz klocuś ma juz 12kg. pytałam czy pracujesz w Abecadle-bo mam tam kumpelę.trzymam kciuki za wizytę u doktora.słyszałam że jak dzieciom oczka ropieja to (jak się karmi cycem) to trzeba ściągnąć trochę mleka i tym codziennie przemywać.(kumpela tak robiła i oczko pięknie się wyleczyło) ona to zna podobno od swojej ciotki.:tak:

kasiamaj - z chustą rewelka. Po prostu genialna sprawa. Kręgosłup w ogóle nie boli. A chusta jest nawet do 3-4 lat. Jeśli na starsze dziecko czyli takie jak Twoje to polecam mei tai - ja sobie zamówiłam i właśnie się szyje, więc pod koniec lutego się pochwalę. Zamówiłam tu melkaj - Onet.pl Blog . MT jest na zasadzie nosidła. Co do chust to polecam wiązaną tkaną bo ona utrzymuje dzieci cięższe też nawet do 4 r.ż. Na razie mam pożyczoną ale upatrzoną też mam i chyba kupię :happy: W chuście wiązanej masz więcej metod wiązania : na placach , kangurek , kieszonka , kołyska. Dziecko w chuście leży/siedzi fizjiologicznie więc nie wygina sobie żle nóżek i nie obciąża nieprawidłowo kręgosłupa.
MT jak i chusta jest zdrowa dla dziecka i polecana przez lekarzy, no i przede wszystkim wygodna dla matki i dziecka. Zapraszam na stronę o chustach i innych rzeczach dzieciowych i innych chusty.info • Strona główna
Jak będziesz mogła to przyjdź na spotkanie kangurowe w lutym do Abecadła, przymierzysz małego do chusty i MT i zobaczysz czy mu dobrze w tym.

Odnośnie oczka to nie słyszałam o tym sposobie. Ale pediatra mi powiedziała że oczko leczy się do 4-5 misiąca a potem się udrażnia. Mam nadzieję że wszystko będzie w porządku.

My już pokawkowałyśmy sobie:tak: było miło, dzieciaczki się pobawiły. Jakub nawet skorzystał z Filipka nocniczka :-) brawo!
Potem wyszłyśmy razem bo musiałam iść zapłacic za mieszkanie.W drodze powrotnej zrobiłam z Filipem zakupy i teraz robię obiad:blink: Filip zajada jogurt.

Widzę że rozmawiacie o chustach. Ja jak Filipek był malutki to nosiłam go w nosidełku na szelkach i też bardzo byłam zadowolona:tak: polecam!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry