reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci :)

Mayo, po prostu możesz ugotować marchewkę lub ziemniaka, przetrzeć przez sitko lub rozgnieść widelcem jak nie masz blendera.

reklama
Poradzicie mi od kiedy mozna podawac jogurty np. Danon dziecku.
024013950.png

Mayo ja ostatnio czytałam jakiś artykuł dotyczący soi i ja bym jej dziecku nie dała... Źle wpływa na rozwój układu hormonalnego, nieźle tam miesza. Dzieci szybciej dojrzewają (np. dziewczynkom przedwcześnie rosną piersi itd.). Masakra jakaś.:szok::szok:

ANAA z nabiałem to ja bym się nie spieszyła...

edit. Cyniczna jeśli Twoja siostra mieszka w Opolu i ma na imię Gosia, to tak :D

Ostatnia edycja:
Mayo ja ostatnio czytałam jakiś artykuł dotyczący soi i ja bym jej dziecku nie dała... Źle wpływa na rozwój układu hormonalnego, nieźle tam miesza. Dzieci szybciej dojrzewają (np. dziewczynkom przedwcześnie rosną piersi itd.). Masakra jakaś.:szok::szok:
Dlatego tez dalam spokoj bo moim zdaniem maluszki tez swoj rozum maja i czasem moze intuicyjnie wyczuwaja co dla nich dobre:tak:Poki co - Damis czuje sie lepiej na dotychczasowym mleczku:-) Mam wrazenie ze lekarze w UK jak nie moga zalecic Paracetamolu to nie wiedza co robic i mowia "samo przejdzie"..:no:
Amelkowa dzieki za info :tak:

ANAA takie zwykłe jogurty to po drugim roku życia. Wcześniej możesz tylko te z działów dla dzieci. Ale one też są gdzieś od 1,5 roku z tego co pamiętam.

To mowicie ze lepiej nie przesadzac bo znam osobe co juz w wieku 6 miesiecy dawala jogorty dziecku i polecala abym tez zaczela dawac tak sama z czekolada ja wole poczekac trochce czekolda to chyba po roku.
024013950.png

Moja Zuza jadła Danonki jak miała jakieś 8 mcy ale to był duży błąd i szybko przestaliśmy. Danonek to mega słodkie paskudztwo. Natomiast z nabiałem faktycznie lepiej poczekać, ale tez nie ma co przesadzac, w drugim roku życia jak dziecko nie jest alergikiem można podać od czasu do czasu jakiś serek.

Co do czekolady - my wyszliśmy z założenia, że słodycze wszelakie - im później tym lepiej, dla zębów i dla zdrowia w ogóle. Dzieci swoją porcję w życiu na pewni zjedzą, u nas do skończenia 2 lat nie podawaliśmy żadnych słodyczy. Z Agatą będzie tak samo.

edit. Cyniczna jeśli Twoja siostra mieszka w Opolu i ma na imię Gosia, to tak :D
Oprócz Opola, to się wszystko zgadza...;-):-D
Co do czekolady - my wyszliśmy z założenia, że słodycze wszelakie - im później tym lepiej, dla zębów i dla zdrowia w ogóle. Dzieci swoją porcję w życiu na pewni zjedzą, u nas do skończenia 2 lat nie podawaliśmy żadnych słodyczy. Z Agatą będzie tak samo.
Abeja, Tyś moje żywieniowe guru :-):-)

To jednak nie ma co sie spieszyc ale co dac dziecku na drugie sniadanie w takim ukladzie. Moze cos poradzice mi.

reklama
Czyli nie bede sie spieszyc z dawaniem ale poradzcie mi co mam dziecku na drugie sniadanie podac. Moze macie jakis pomysl bo zaczynaja mi sie konczyc pomysly.
ticker.php

Do góry