reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci :)

Iza kasze manne trzeba ugotować , 100ml wody jedna łyżka kaszy. Widziałam gotowe słoiczki marchewka z kaszą manną , chyba na łatwizne pójde ale one od 5 mca chyba były.:-)

Tylko ja nie chcę jej dawać normalnego jedzenia, chcę tylko wprowadzić gluten.

No ale dzieci karmione piersią mają dostać gluten w 5 miesiącu, więc można podać ugotowaną kaszkę wymieszaną ze swoim mlekiem podgrzanym :tak::tak: (2-3g w 100ml)
Izaa nie musisz jeszcze wprowadzać obiadków ;-)

To gotować w małej ilości wody i wymieszać z moim mlekiem?

Kurcze wcale nie chce mi się ściągać mleka, tak pięknie mi się wyregulowała laktacja.

Niby z tym glutenem mogę poczekać i wprowadzić w 6 miesiącu. Wtedy już będę musiała wprowadzić jedzonko, bo pójdę do pracy :-(

reklama
Izaa tak z własnym mlekiem :tak::tak:

Gemelo ale mi chodziło o samą kaszkę manną, na drugi dzień wymieszałabym ją ze świeżym mlekiem:tak::tak:

a mi pediatra powiedział aby dzieciom cyckowym robić kaszkę na wodzie:eek: żeby wogóle nie podawać modyfikowanego mleka a jak dziecko ma zostać bez mamy w tym wieku to lepiej podawać pokarmy stałe bez jej obecności:sorry:

Catedra nawet nie na swoim mleku? dziwne...:eek:

no chyba, że na swoim mleku:-p ale ja nie jestem w stanie laktatorem ściągnąć ani kropli i wogóle mam problemy z mleczkiem... mała wieczorami jest niedojedzona:sorry: a mnie zastanawia jeszcze fakt, że jak karmię piersią to mała jest na cycu co pół godziny:confused2: tego mleka często mi brakuje i mam wrażenie, że jej marudztwo z tego wynika, że jest głodna...

jak została raz na 3 dni i była karmiona butlę to dziecko było aniołem:eek: wogóle nie płakała, spała częściej i dłużej...

może ona mi się nienajada dobrze? waga prawidłowa dla jej wieku 75 centyl ale może ja mam małego głodomora?

My też już mamy powoli rozszerzać dietę bo skóra jest bardzo ładna, oczywiście wszystko pod kontrolą lekarza i powoli. Zaczynamy delikatnie od łyżeczki soczku jabłkowego. Wszystko niestety musi być z ekologicznych upraw i mało alergizujących, więc zostaje Hipp. Zupki dopiero po 6 miesiącu. Na razie soczki, słoiczki owocowe i warzywne, ale bardzo malutko. Acha i jeszcze kaszkę możemy spróbować Sinlac, ale gluten po skończonym 5 miesiącu.
W sumie lekarka powiedziała, że Adaś tak ładnie przybiera, że mogli byśmy zostać tylko na piersi do 6 miesiąca, ale że u nas testowanie może potrwać więc możemy bardzo powoli już zacząć.

Ostatnia edycja:
U nas zdecydowanie górę nad wszystkim ma zupka warzywna ze śwerzych owoców z Bobovity. Wczoraj małej kupiłam, dziś dałam z nastawieniem, że będzie kiepsko bo ona coś nie bardzo za jedzeniem z łyżeczki. Jak już to owoce,ale też chyba więcej pluła i kombinowała niż zjadła.A tu takie zaskoczenie! Sama buźkę mi otwierała! Łykała i mruczała, że chce jeszcze;-) Musiałam szybko podgrzać jej drugą połowę,która była w słoiczku,a i tak dostałam OPR;-)
Dziś kupiłam już jej dwa;-) Niech wcina;-)

Catedra pewnie Zosia nie zapcha się mlekiem z piersi na długo:no: dlatego co chwilkę jest głodna:confused2:
moja jak zje butle, to trzyma ją 3-4 godziny a w nocy śpi od 20 do 6-7 rano:tak: nie zachęcam do rezygnacji z piersi, ale może na noc podaj córci kaszkę łyżeczką i bardziej się zasyci i Ty bidulko będziesz bardziej wyspana:tak:

reklama
Dzięki Roksi...

ale ja ogólnie jestem bliska rezygnacji powoli z piersi... myślę aby jej zostawić cycunia jedynie na noc. Powoli wprowadzam coraz więcej posiłków innych od cycunia i zobaczymy... ale wiesz jak jest :) młode cyckowe potrafi wyjątkowo stanowczo domagać się cyca :/

Do góry