reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci :)

Powiem Wam dziewczyny że ja to sie schematu nie trzymam, kupiłam słoiczki po 4 mcu , różne smaki i daje jej dziennie pół słoiczka i narazie ok. Jeśli o gluten chodzi to chyba zrobie tak jak kiedyś czytałam
- gotuje się 100ml wody i w tym 1 łyżke zwykłej kaszy manny i z tego jedną łyżke do mleka dziennie. W miare proste to , podam jak będzie miała 5,5- 6 mcy i kupie te gotowe słoiczki po 5 mcu też widziałam takie. :)

reklama
Widze ,że rozmawiacie o glutenie. Mój dostaje od czasu kiedy zaczoł 5 miesiąc życia. Daje mu codziennie jedno ciasteczko(herbatniki dla dzieci teraz mam Miśkopty z nestle), rozpuszczone np. w wodzie (pare kropel) i dodaje jakis owoc , zawieraja one gluten ,na opakowaniu nawet jest wytłumaczone jak dodaje sie do butelki z mlekiem, ale moj nie pije to dodaje do owoców. Polecam łatwo i szybko bez gotowania kaszki. Mój mały je narazie wszystko oznaczone po 4 miesiecu życia(kupuje słoiki jak narazie bo czekam na swoje warzywka w ogródku). Nie lubi tylko dyni ,za to przepada za brzoskwinią i nawet szpinak wsunie.Teraz juz bede wybierac te po 5 miesiacu :) Ide 12 do lekarza na szczepienie to zapytam sie co z mięskiem no i z mlekiem bo tego nie pije jak juz pisałam. Sok to najlepiej jabkowo-winogronowy ,tylko z czerwonych winogron. robi sie wybredny :)

Ostatnia edycja:
Ja kupiłam własnie ta kaszkę manną nestle,ale ona jest na mleku modyfikowanym...,a to trzeba chyba taką zwykłą na wodzie kupić i wtedy dodać własne mleczko...:confused:Wszędzie piszą coś innego:-(Raz łyzeczka,raz pół,raz 2,3...:confused:
A czym się rożnią np. te słoiczki? jedne to owoce inne zupki,inne deserki... od czego zacząć???:confused:
i owoce i deserki są jednoskładnikowe,to o co kaman? A i na niektórych pisze,że nie podgrzewać?:confused:To podgrzewać w końcu,czy nie?:confused:A jaki odstęp ma byc od wprowadzenia glutenu do słoiczków? :confused:

czy taka zwykła kasza manna błyskawiczna,na której nie jest napisane,że zawiera gluten,to jest ten gluten czy nie?
moze być np.firmy kupiec?
Tak o taką zwykłą kaszę manną chodzi:-), najlepiej zacząć od warzyw, bo owoce są słodkie i dziecko szybko się do nich przyzwyczaja i potem nie będzie chciało warzyw:-D

Powiem Wam dziewczyny że ja to sie schematu nie trzymam, kupiłam słoiczki po 4 mcu , różne smaki i daje jej dziennie pół słoiczka i narazie ok. Jeśli o gluten chodzi to chyba zrobie tak jak kiedyś czytałam
- gotuje się 100ml wody i w tym 1 łyżke zwykłej kaszy manny i z tego jedną łyżke do mleka dziennie. W miare proste to , podam jak będzie miała 5,5- 6 mcy i kupie te gotowe słoiczki po 5 mcu też widziałam takie. :)

Ja tez tak robie jak ty Dentico, sloiczki mam rozne smaki i tez daje jej pol sloiczka dziennie ;-) Ostatnio dalam jej ziemniaczki z marchewka i smiac mi sie chcialo bo jak wieczorem kupke zrobila to wygladala tak jakby to co jej dalam oddala mi w postaci kupki :-D:-D Mialam marchewkowo-ziemniaczana pieluszke :-D:-D A tak na powaznie, to normalne ze kupka az tak realistycznie wygladala? :baffled:

Ja robie podonie jak Dentico i Lysa. Daje po pol sloiczka - 2 dni obiadek (np kurczak z warzywami), 1 dzien przerwy po czym 2 dni deserek. Jak widze ze cos mu nie smakuje to nie wmuszam - moze jeszcze nie czas. Codziennie dostaje tez w ciagu dnia jedna butle z 2 miarkami kaszki np. malinowej i butle przed snem z 2 miarkami kleiku ryzowego.

u nas Asia uwielbia brokuły i ostatnio szpinak z ziemniakami - taki słoiczek gotowy, nie lubila kaszki brzoskwiniowej a teraz wcina, gusta sie zmieniają;-) dzis zajadala sie ziemniakiem+marchew+brokul( gotowany na parze), jakby mogla to pewnie wszystko by zjadła:-D

lysa mnie martwiły takie kupki u maksa, mam dawac ladidobaby 5 dni i nie wprowadzac nic nowego, zobaczymy jaki bedzie efekt...

mayo ty juz dajesz z miesem...?:szok:

Ostatnia edycja:
lysa mnie martwiły takie kupki u maksa, mam dawac ladidobaby 5 dni i nie wprowadzac nic nowego, zobaczymy jaki bedzie efekt...

mayo ty juz dajesz z miesem...?:szok:

na wyspach są słoiczki z mięskiem po 4 miesiącu, bo tu są inne normy żywieniowe, ale nam powiedzieli, żeby mięsko od 6 dawać, bo dostosowują się do WHO

aha:-)
ja wlasnie w rossmanie widzialam od 4 miesiąca jarzynki z kurczakiem:eek:
i mimo, ze moze to jest normalne jedzenie i dobrej jakosci, to przez to straciłam do tej całej firmy Babydream zaufanie;-)

reklama
Do góry