reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

MENU naszych marcowych pociech

O jacie i do 23.00 ci nie śpi?
Moja na początku tak miała, że zasypiała po 22.00 gdzieś, ale walczyliśmy, aby ją nauczyć szybszego zasypiania, bo chcieliśmy mieć trochę czasu dla siebie :happy:

Cześć

Gdy uda mi się uśpić malucha po karmieniu (czytaj, gdy zaśnie przy cycusiu):-) ok. 21-szej, to pośpi z godzinę i obudzi się:rofl2:, chce się dalej bawić:happy2: i idzie spać i tak po 23.00:no:

reklama
A jaką mają gramaturę? Deserki chyba wychodzą cenowo podobnie :tak:
Hipp jednak ponoć wiele owoców i warzyw wprowadza szybciej niż zalecane.
Sprawdziłam i np. Hipp podaje śliwki, morele i gruszki już po 4 m-cu, gdzie inni zalecają śliwki w 6 m-cu, a morele i gruszki dopiero w 7-ym :tak:Dziwne to wszystko...

moja Wika już jadła śliwki i gruszki i nic jej nie było, morele też wcinała z bananami. Ci producenci to mogliby sie chociaż zdecydować na jeden termin wprowadzania a nie jak im zawieje

Dokładnie, ja prawie w ogóle nie kupuję Hippa :no: U nas w ogóle jakoś najlepiej sprawdza się Gerber - zupki - i Bobofrut - deserki i soczki :tak:

malaga jak Piotrusia kupki po kleiku?
Ja podobnie :tak: Ale nie ma u nas zbyt wielkiego wyboru deserków Bobofrut - najczęściej jest tylko jabłko-maliny-jagody..
A kupka - twarda strasznie :no: Dziś stękał od samego rana, a wystękał dopiero teraz :rolleyes:

A ja kupuję deserki Hippa za 1,99. Chyba nie są droższe od innych.
U nas najtańsze deserki Hippa kosztują 2,69. Nigdzie nie widziałam takich tanich jak u Ciebie :szok: Gerber w promocji 2,09 a normalnie 2,29 lub 2,39, Bobovita podobnie, a Bobofruta najtaniej kupowałam za 1,85 :tak: Zupki są droższe - Hippa po 2,89, Bobovity za 2,69, a Gerber 2,39 :tak:
Hippa kupowałam tylko w trzypakach - deserki za 5,49, a zupki za 6,49 :tak: To się opłacało, bo pojedynczo drogo wychodzi.

Sprawdziłam i np. Hipp podaje śliwki, morele i gruszki już po 4 m-cu, gdzie inni zalecają śliwki w 6 m-cu, a morele i gruszki dopiero w 7-ym :tak:Dziwne to wszystko...
No właśnie też się zastanawiałam, czemu tak jest :confused: Ja już podawałam śliwki i morele Hippa Piotrusiowi.. Gruszek jeszcze nie..

Co do kaszek z glutenem, to jest bezsmakowa Nestle Bifidus 8 zbóż.
Widziałam ją w Kauflandzie. Kosztuje ponad 8 zł.

reklama
A kupka - twarda strasznie :no: Dziś stękał od samego rana, a wystękał dopiero teraz :rolleyes:

Moja dzisiaj też miała problem z kupką - ostatnio robiła koło 6 rano a dzisiaj pół dnia się męczyła, robiła na raty na twardo, aż w końcu koło 14 się załatwiła na rzadko...sorrki za szczegóły ;-)
Dzisiaj podałam więc pierwszy raz kleik kukurydziany, może jej troszkę pomoże :-(

U nas najtańsze deserki Hippa kosztują 2,69. Nigdzie nie widziałam takich tanich jak u Ciebie :szok: Gerber w promocji 2,09 a normalnie 2,29 lub 2,39, Bobovita podobnie, a Bobofruta najtaniej kupowałam za 1,85 :tak: Zupki są droższe - Hippa po 2,89, Bobovity za 2,69, a Gerber 2,39 :tak:
Hippa kupowałam tylko w trzypakach - deserki za 5,49, a zupki za 6,49 :tak: To się opłacało, bo pojedynczo drogo wychodzi.

Wow! Chodzący cennik z ciebie :-DJa za cholerę nie pamiętam dokładnie żadnej ceny :szok: Idę i kupuję najczęściej jak leci :zawstydzona/y:Aż muszę sama następnym razem spróbować zapamiętać ceny, ale chyba nie bardzo mi to wyjdzie - za dużo cyferek na raz :dull:

No właśnie też się zastanawiałam, czemu tak jest :confused: Ja już podawałam śliwki i morele Hippa Piotrusiowi.. Gruszek jeszcze nie..

Ja jeszcze nic z tych rzeczy nie podałam i chyba jeszcze troszkę poczekam. Mam mnóstwo słoiczków z owocami po 4 miesiącu, których jeszcze nigdy nie podałam, np. maliny, owoce dzikiej róży itp. ;-)

Do góry