reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

Nasz je od rowno skonczonego 5 msc, potrzebowal juz tego i bardzo sie cieszy na widok lyzecki. Warzywka zastepuja u nas juz jedno karmienie. Do tej pory jadl sloiczki Hipp (marchew, ziemniaczek, dynia, cukinia - ta ostatnia nie posmakowla mu). Dzisiaj zgotowalam sama z bio marchewki i ziemniakow 4 male sloiczki, pyszne wyszly.

reklama
Mamusia chyba Bebilon jest najbardziej godny polecenia... ja kupiłam na pierwszy ogień Bebiko (miało byc awaryjnie na raz jak Majka miała zostać z Tomkiem pól dnia no i że na raz to wybrałam najtańsze) ale Maja nim pluła na pół pokoju, potem jak Jej potrzeby zaczęły wzrastać a moja ilość mleka była bez zmian i zaczęłam dokarmiać to kupiłam Bebilon i Maja się nim zajada :) Są jeszcze mleka z Hippa ale są sporo droższe od Bebilonu i Nan ale on zatwardza wiele dzieci bo ma dużo żelaza... Metodą prób i błędów zobaczysz co Tymkowi smakuje najbardziej :)
A Bebilon u mnie najtańszy jest Biedronce - 800g kosztuje 38zł z groszami

Dziewczyny, mam wprowadzić gluten. Czy mogę wsypać pół łyżeczki kaszki manny błyskawicznej do gotującej się zupki?? Czy coś innego? Kurcze, chłopaki nie wypytali dokładnie i teraz nie wiem. I codziennie tak podawć? przez jaki czas??

Mamusia, co do mleczka, to nasz dostał kilka razy bebilon ha i było ok:) hipp wg położnej beznadziejny, ale nie wiem...
A pokarmów stałych jak masz po dostatkiem mleczka bym nie wprowadzała jeszcze. My wprowadziliśmy jak miał 5 m-cy, ale z bólem (bo anemia), tak to bym go jeszcze z miesiąc na samym cycusiu trzymała...

Aestima wydaje mi się, że do zupki możesz. Ja gotowałam łyżkę na wodzie(wg przepisu z opakowania) i z tego pół łyżeczki do słoiczkowego obiadu albo owoców dodawałam. I te pół łyżeczki długo się daje. Doczytałam - 2 m-ce espozycji na gluten(czyli tylko tyci tyci) a później już dowolna ilość

Ostatnia edycja:
U nas tez NAN pro 1 i te paczki 2*350g w Tesco za 22 zł z groszami bywaja-chociaz wiecznie braki sa.
U nas NAN najbardziej sie sprawdzil-kupki w porzadku, a startowalismy z Bebilonem, ale smrod kupek byl nie do zniesienia :)

reklama
Do góry