reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
uleńko anadri też karmi butlą.. tylko jak wdać mało się udziela tu ostatnio...
i jak mamulica napisała... każdy o butli pisze na karmieniu piersią:sorry:
dlatego właśnie przypomniałam że ten temat też jest :tak:

ja byłam dziś u pediatry i jak napomknęłam że może będę czasem podawać sztuczne, bo musze chodzić do pracy, a jakoś nie mam kiedy ściągać pokarmu, to mi lekarka od razu wypisała receptę na nutramigen i na bebilon pepti... nie wykupiłam, ale mam.

ja byłam dziś u pediatry i jak napomknęłam że może będę czasem podawać sztuczne, bo musze chodzić do pracy, a jakoś nie mam kiedy ściągać pokarmu, to mi lekarka od razu wypisała receptę na nutramigen i na bebilon pepti... nie wykupiłam, ale mam.

tak profilaktycznie ? czy twoja corka ma jakas alergie?

Wkleje i tu, a co :sorry:
Witajcie mamuski
Słuchajcie, mam pytanie do doświadczonych mamuś lub do tych bardziej zorientowanych niż ja; :sorry2:
Jak to jest z tą wagą maulszków?
Chodzi mi o to że cały czas po głowie mi się kołacze że maluszki powinny przybierać średnio 200g na tydzień. Wiem, że dzieci na butli często więcej przybierają ale z czego to właściwie wynika skoro moja Sonia je tyle ile przewiduje dobowa porcja lub mniej (podana na opakowaniu jak i zalecana przez lekarzy) tj ok 700ml mleka na dobe. Od 2dni też wprowadziłyśmy wode z miodem bo zaczela miec problemy z kupkami no a poza tym na butli trzeba płyny uzupełniać..
Nie żebym miała jakąś fazę z tymi kg, tylko nie chcę z córki serdelka zrobić, a przecież jej nie przekarmiam.
Wagę urodzeniową miała 3,9kg
W momencie wyjścia ze szpitala - 3,8kg
Tydzień później - 4,22kg
Kolejny tydzień później - 4,62kg
Jak to w końcu jest? :sorry2:

jak dzwonilam ostatnio do poloznej to mi powiedziala ze minimalny przyrost to 120 na tydzien ale nie wiem czy to dotyczy dzieci na piersi czy tez butelkowych moja przybiera ok 170 na tydzien i podobno to jest ok

mary_mary malucy nie przybierają regularnie, raz więcej raz mniej.
A czemu dajesz wodę z miodem? Tzn po co ten miód? tak u Was zalecają? bo u nas sie niczym nie dosładza i generalnie nie daje sie słodkich rzeczy jak najdłużej.

reklama
Miodu nie daje sie tak malym dzieciom bardzo pozno sie go wprowadza ja mojej Zuzi daje od niedawna a ma ponad dwa lata
Mary nie obraz sie ale wydaje mi sie ze 400 na tydzien to jednak troche za duzo ja bym zapytala lekarza bo moze z ta mieszanka jest cos nie tak dziecko powinna do pol roku podwoic wage a w tym tepie Twoje dziecko bedzie tyle wazyc za 2 miesiace:sorry:

Do góry