reklama
katrenki
Fanka BB :)
Amelka je okolo 150ml co 4h...od kilku dni tak nam sie ja udalo przestwaic bo jadla okolo100-120 co 3h, chociaz to niby tylko godzina roznicy to jednak ulatwia nam to zycie, no i zwlaszcza w nocy jest lepiej
Ja karmię tylko butlą, ale już nie płaczę z tego powodu.
Pogodziłam się z losem , moimi parszywymi brodawkami i tym, ze nie było mi dane karmić cycem.
Może przy następnym dziecku będzie inaczej....
Czy Wasze niunie jak je budzicie na karmienie też czasem są takie senne , że za nic w swiecie nie da się ich obudzić i nakarmiić ?
Moja czasem mimo, że ją przewinę, podnoszę, gadam itd do spi jak zabita, wrecz leci z rąk i muszę mleko wylac bo za Chiny Ludowe nie chce otworzyc oczek i buzi :-)
Pogodziłam się z losem , moimi parszywymi brodawkami i tym, ze nie było mi dane karmić cycem.
Może przy następnym dziecku będzie inaczej....
Czy Wasze niunie jak je budzicie na karmienie też czasem są takie senne , że za nic w swiecie nie da się ich obudzić i nakarmiić ?
Moja czasem mimo, że ją przewinę, podnoszę, gadam itd do spi jak zabita, wrecz leci z rąk i muszę mleko wylac bo za Chiny Ludowe nie chce otworzyc oczek i buzi :-)
mary__mary
BorySoniowa Mamusia :)
OLICA
nie budze małej na karmienie. Czekam az sama sie upomni
OLICA
Oj to ja czasem bym czekala z 5, 6 godzin, a boję się, że wtedy nie będzie odpowiednio przybierac na wadze...
katrenki
ja tez czekam az sama sie obudzi...i przewaznie mozna by z nia zegarek ustawiac
chociaz wcoraj zjadla o 8 wieczorem i obudzila sie o 1;30...wiec troszke sobie przerwe zrobila...ale czytalam, ze takie dzieciaczki to w nocy spokojnie moga sobie juz troszke dluzsze przerwy niz za dnia zrobic
chociaz wcoraj zjadla o 8 wieczorem i obudzila sie o 1;30...wiec troszke sobie przerwe zrobila...ale czytalam, ze takie dzieciaczki to w nocy spokojnie moga sobie juz troszke dluzsze przerwy niz za dnia zrobic
ja wam z jednej strony zazdroszczę tego butelkowego jedzenia. Nie wiszą wam maluchy na cycu, możecie wyjść spokojnie z domku i długo wam maluchy śpią)) więc znalazłam dużo plusów dla was
) a nie to co moje biedne dojki
![]()
Masz rację, ja się tym pocieszam :-)
A to prawda z tym wiszeniem hehe.
I u nas też tata zadowolony , bo może nakarmić małą. :-)
Butla to wygoda, ale wolałabym karmic piersią mimo wszystko....
Chociaz niektórzy mówią, że cycek to wygoda.
Ale moim zdaniem butla wygodniejsza, a cycek zdrowszy.
D
dziunka24.
Gość
Oj to ja czasem bym czekala z 5, 6 godzin, a boję się, że wtedy nie będzie odpowiednio przybierac na wadze...
Nie musisz jej budzic, mala juz nie jest taka malutka ;-) sama sie upomni

ja wam z jednej strony zazdroszczę tego butelkowego jedzenia. Nie wiszą wam maluchy na cycu, możecie wyjść spokojnie z domku i długo wam maluchy śpią)) więc znalazłam dużo plusów dla was
) a nie to co moje biedne dojki
![]()
Ale za to my wyciagamy cycka wszedzie i o kazdej porze bez problemu i nie musimy w srodku nocy wstawac robic mleko ;-) ja bym tego chyba nie przezyla

reklama
katrenki
ja tez dlatego mam zawsze odmierzone wszystko na cala noc...stoi na szafce nocnej razem z podgrzewaczemAle za to my wyciagamy cycka wszedzie i o kazdej porze bez problemu i nie musimy w srodku nocy wstawac robic mleko ;-) ja bym tego chyba nie przezyla![]()
i tylko wsypuje mieszam i do podgrzewacza, chwila i jest gotowe....
:-)
Podziel się: