reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

My też bebiko 1 i ostatnio też się męczy z kupką. Próbuję podawac właśnie herbatkę i jeszcze Sab simplex - takie krople na wzdęcia, moze da to efekt bez zmieniania mleka.

reklama
Amelka je okolo 150ml co 4h...od kilku dni tak nam sie ja udalo przestwaic bo jadla okolo100-120 co 3h, chociaz to niby tylko godzina roznicy to jednak ulatwia nam to zycie, no i zwlaszcza w nocy jest lepiej

Ja karmię tylko butlą, ale już nie płaczę z tego powodu.
Pogodziłam się z losem , moimi parszywymi brodawkami i tym, ze nie było mi dane karmić cycem.
Może przy następnym dziecku będzie inaczej....

Czy Wasze niunie jak je budzicie na karmienie też czasem są takie senne , że za nic w swiecie nie da się ich obudzić i nakarmiić ?
Moja czasem mimo, że ją przewinę, podnoszę, gadam itd do spi jak zabita, wrecz leci z rąk i muszę mleko wylac bo za Chiny Ludowe nie chce otworzyc oczek i buzi :-)

ja wam z jednej strony zazdroszczę tego butelkowego jedzenia. Nie wiszą wam maluchy na cycu, możecie wyjść spokojnie z domku i długo wam maluchy śpią :))) więc znalazłam dużo plusów dla was :)) a nie to co moje biedne dojki :(

ja tez czekam az sama sie obudzi...i przewaznie mozna by z nia zegarek ustawiac:-D chociaz wcoraj zjadla o 8 wieczorem i obudzila sie o 1;30...wiec troszke sobie przerwe zrobila...ale czytalam, ze takie dzieciaczki to w nocy spokojnie moga sobie juz troszke dluzsze przerwy niz za dnia zrobic:tak:

ja wam z jednej strony zazdroszczę tego butelkowego jedzenia. Nie wiszą wam maluchy na cycu, możecie wyjść spokojnie z domku i długo wam maluchy śpią :))) więc znalazłam dużo plusów dla was :)) a nie to co moje biedne dojki :(

Masz rację, ja się tym pocieszam :-)
A to prawda z tym wiszeniem hehe.
I u nas też tata zadowolony , bo może nakarmić małą. :-)
Butla to wygoda, ale wolałabym karmic piersią mimo wszystko....
Chociaz niektórzy mówią, że cycek to wygoda.
Ale moim zdaniem butla wygodniejsza, a cycek zdrowszy.

Oj to ja czasem bym czekala z 5, 6 godzin, a boję się, że wtedy nie będzie odpowiednio przybierac na wadze...

Nie musisz jej budzic, mala juz nie jest taka malutka ;-) sama sie upomni :tak:

Ale za to my wyciagamy cycka wszedzie i o kazdej porze bez problemu i nie musimy w srodku nocy wstawac robic mleko ;-) ja bym tego chyba nie przezyla :-D

reklama
Do góry