reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

ja tez dlatego mam zawsze odmierzone wszystko na cala noc...stoi na szafce nocnej razem z podgrzewaczem:cool2: i tylko wsypuje mieszam i do podgrzewacza, chwila i jest gotowe....:cool2::-)

Wiem, wiem ;-) wiedzialam ze ktoras mi tak odpowie ;-) mysle ze zarowno karmienie butla jak i karmienie piersia maja tyle samo zalet :tak: tym bardziej, ze Julia byla od 3 miesiaca na butli, wiec mam porownanie :tak:

reklama
ja tez dlatego mam zawsze odmierzone wszystko na cala noc...stoi na szafce nocnej razem z podgrzewaczem:cool2: i tylko wsypuje mieszam i do podgrzewacza, chwila i jest gotowe....:cool2::-)

No to widze mamy taka sama armie butli na noc :-D:-D normalnie mleczarnie mozemy otworzyc, albo sklep z szejkami :-D:-D

Katrenki jakiego podgrzewacza uzywasz? I grzejesz butle zaraz po karmieniu i zostawiasz w stalej temp. czy mieszasz i grzejesz dopiero jak sie mala obudzi?

Ja doceniam fakt karmienia butla, na poczatku bylo mi ciezko ale teraz jestem zadowolona :tak::tak:

Ja karmię tylko butlą, ale już nie płaczę z tego powodu.
Pogodziłam się z losem , moimi parszywymi brodawkami i tym, ze nie było mi dane karmić cycem.
Może przy następnym dziecku będzie inaczej....

Czy Wasze niunie jak je budzicie na karmienie też czasem są takie senne , że za nic w swiecie nie da się ich obudzić i nakarmiić ?
Moja czasem mimo, że ją przewinę, podnoszę, gadam itd do spi jak zabita, wrecz leci z rąk i muszę mleko wylac bo za Chiny Ludowe nie chce otworzyc oczek i buzi :-)
też miałam problem z brodawkami i dostałam w szpitalu do karmienia nakładkę silikonową i mały jadł z cyca ale strasznie mnie gryzł i okazało się że trzeba mu wędzidełko językowe przeciąć no i przerzuciłam go na butelkę ale mleko odciągam i mu podaję

No to widze mamy taka sama armie butli na noc :-D:-D normalnie mleczarnie mozemy otworzyc, albo sklep z szejkami :-D:-D

Katrenki jakiego podgrzewacza uzywasz? I grzejesz butle zaraz po karmieniu i zostawiasz w stalej temp. czy mieszasz i grzejesz dopiero jak sie mala obudzi?

Ja doceniam fakt karmienia butla, na poczatku bylo mi ciezko ale teraz jestem zadowolona :tak::tak:
no wiec ja sobie przygotowuje wode odmierzona w butelkach a proszek tez odmierzony w porcjach osobno bo podobno nie powinno sie takiego juz przygotowanego mleczka przechowywac dluzej niz 2 godziny, wiec podgrzewam je zaraz przed podaniem. A... a podgrzewacz mam aventu, zakupiony na car boocie oczywiscie...:-D za cale 2 funciki;-)

Moja mala je ok 100ml co 3h , czasami wypije 120ml czasami tylko 60ml. Nie budze jej na karmienie , zazwyczaj po 3h jest juz w pelni gotowa do jedzenia:-D W nocy je ok 3.00 , wiec przed snem przygotowuje goraca wode wkladam do termosu tego ze styropianu i gotowe. Nastepne karmienie jest po 6.00 wiec juz musze wstac i wode przygotowac.
Zastanawiam sie czy mozna przechowywac wode w takim zwyklym termosie?? Jak myslicie??

Moja mala je ok 100ml co 3h , czasami wypije 120ml czasami tylko 60ml. Nie budze jej na karmienie , zazwyczaj po 3h jest juz w pelni gotowa do jedzenia:-D W nocy je ok 3.00 , wiec przed snem przygotowuje goraca wode wkladam do termosu tego ze styropianu i gotowe. Nastepne karmienie jest po 6.00 wiec juz musze wstac i wode przygotowac.
Zastanawiam sie czy mozna przechowywac wode w takim zwyklym termosie?? Jak myslicie??
napewno czemu nie, ale pewnie trzeba by go wysterlizowac najpierw

no wiec ja sobie przygotowuje wode odmierzona w butelkach a proszek tez odmierzony w porcjach osobno bo podobno nie powinno sie takiego juz przygotowanego mleczka przechowywac dluzej niz 2 godziny, wiec podgrzewam je zaraz przed podaniem. A... a podgrzewacz mam aventu, zakupiony na car boocie oczywiscie...:-D za cale 2 funciki;-)

Tez mam ten z aventu podgrzewacz... :tak:Ja sobie sypie proszek a wode trzymam w termosie ;-)

Ja trzymam w termosie Ilonko :tak:;-)

reklama
Też trzymam gorącą wodę w termosie.
I nie wyparzam go, a małej nic się nie dzieje.,
Butelek tez nie wyparzam tylko myję pod gorącą wodą w kranie.

Do góry