reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Co do jedzenia umie któraś robić pierogi leniwe bo ja uwielbiam i bym chciała kiedyś spróbować samemu zrobić??

ja ci niestety co do pierogow kochannie pomge chocbym bardzo chciala moze znajdziesz jais przepis na internecie

juz opłukałam wodą z solą, bleeeeeeeeeeeeeeee...:dry:
Ja uwielbiam mleko w róznych postaciach:-D a takiego swojeskiego tez bym sie napila:-D u nas niedaleko ma facet krowy i chyba sie skuszei powiem mezowi by mi kupil:-)

nio ty masz kochana szczescie bo jak dobrze zrozumialam mieszkasz na wsi to masz djscie do mleczka

a z ta sola to za bardzo smaczne nie jest ale pomagaaa najlepiej 2 do 3 razy dziennie :) kuruj sie kochan kuruj

Brzoskwinka hehe to miałaś podobny też miałam na porodówce błone przebijaną, bóle krzyżowe i do tego jeszcze skurcze oksytocyną wywoływane bo jak się znalazłam na porodówce to byłam w połowie i zero skurczy :sorry: ale chociaż szybciej urodziłam bp w 5h o 6 byłam na porodówce a o 11:07 Miki już był :-) ale ja akurat traumy nie mam wrecz odwrotnie super wspominam ludzi którzy przyjmowali mój poród.
ja też miło wsjo wspominam=) mi wody odeszły same w nocy w wyrku po 3 w nocy myślałam że to upławy poszłam siku a ze mnie się lało jak z kranu=P ale byłam zestresowana=d tez miałam oxy bo skurczy brakowało i od 5 do 8.10 rodziłam=) krótko=) i pewnie temu źle nie wspominam porodu=D po 2h już biegałam po oddziale=)

a ja zawsze pilam cieple mleko z maslem i czosnkiem, tez polecam no i miod:)

witajcie ja dzis bylam na basenie, poplywalam troche bo cos mnie ramie zaczelo bolec terz zrobilam maseczke na wlosy bo sa w zlym stanie:/

no wlasnie maselko jak bog mi swiadkiem chcialam napisac o maselku ale myslalam czy sobie cos ubzduralam czy naprawde sie dodawalo maselko kochana wiesz widzilam twoje fotki na facebooku ten twoj maluch jest nienormalnie cudowny a ty szczuplusienka az ci zazdroszcze figurki:p

ja też miło wsjo wspominam=) mi wody odeszły same w nocy w wyrku po 3 w nocy myślałam że to upławy poszłam siku a ze mnie się lało jak z kranu=P ale byłam zestresowana=d tez miałam oxy bo skurczy brakowało i od 5 do 8.10 rodziłam=) krótko=) i pewnie temu źle nie wspominam porodu=D po 2h już biegałam po oddziale=)

o jak dawno cie nie widzialam a tobi to dobrze porod przebiegl ja od 2 w nocy pojechalamdo szpitala ze skurczami zwyklymi i krzyzowymi i do godziny 14 40 sie meczylam mi przebili mi wody ale zadnych kroplowek nic nie dostawalam tylko jakis zastrzyk

Ostatnia edycja:
hej
Ja trzy razy rodziłam z bólami krzyzowymi|:/ porazka ale co zrobic;] gdyby nie ten ból to by byl luz pewnie:]
eve trzymam kciukasy!!!

No a dzis moja córa skonczyla własnie o 8:50 4 lata! bosze jak to zleciało! :szok:
Ide rozpalic w piecu bo zimno jakos, Miki śpi wiec moge wyjsc z domku a Hania i Danielem bajke pooglądają w tv:-)
ooo zdróweczka i radości dla Małej Jubilatki=)

no wlasnie maselko jak bog mi swiadkiem chcialam napisac o maselku ale myslalam czy sobie cos ubzduralam czy naprawde sie dodawalo maselko kochana wiesz widzilam twoje fotki na facebooku ten twoj maluch jest nienormalnie cudowny a ty szczuplusienka az ci zazdroszcze figurki:p

o jak dawno cie nie widzialam a tobi to dobrze porod przebiegl ja od 2 w nocy pojechalamdo szpitala ze skurczami zwyklymi i krzyzowymi i do godziny 14 40 sie meczylam mi przebili mi wody ale zadnych kroplowek nic nie dostawalam tylko jakis zastrzyk
dziekuje za siebie i za Olka:)

Soso bo odkąd mąż nie ma lapa to ja mało co na necie siedzę. W tym tyg mąż ma od 22 pracę to mam wówczas dużo czasu=) a za dnia Małą się zajmuję bo zajmująca jest bardzo=) ale to dobrze=) wiem przynajmniej co to macierzyństwo hehehe. Ma fazy na chodzenie przy ścianach a mnie to przyprawia o palpitacje serca=P Ja to w ogóle bojaźliwa jestem jak widzę jak Mała sobie chodzi przy meblach w tempie expresowym. Zawsze mam scenerie w wyobraźni że się przewraca i prosto na głowę ląduje. My mamy albo płytki albo panele więc strach jest.

Eve ma mój nr komórki i ma pisac w razie czego jej Marcin do mnie=)

dziewczynki jestem wsciekla mecze sie od wczoraj ze skorczami co 30min juz mialam w nocy i minely co za cholernik z tego mojego dziecka nooo ;/ jestem gotowa to wyjazdu wrazie czego ale dzis ogolnie tylko jak leze mam takie felerne skorcze ;/
dzieki za kciukaski ale chyba urwisiatko moje chce sobie poczekac jeszcze i tylko mi sie szkudzi ale ja to wypomne po latach ;D
jak narazie mam troszke nadzieje ,ze dzis lub jutro to sie skonczy bo w sobote do poloznej idziemy i jej powiem o tych skorczach ;)
Vegas wrazie rozruchu akcji porodowej sms do ciebie przyjdzie dzieki za nr tel ;*

reklama
Zawsze byłam przekonana że nasza córeczka nie potrafi raczkowac. Mimo to byłam w błędzie. Otóż niejednokrotnie ostatnio oglądamy Perłę jak sobie najzwyczajniej w świecie raczkuje=) Nie raczkuje długo bo troszkę i zaraz pełza lub wstaje przy meblach. Stwierdziliśmy wraz z mężem i moją mamą że pewnie od dawna potrafi raczkowac ale my mamy w pokojach albo panele albo płytki i ślizga się na tym co utrudnia raczkowanie. Fajnie że znowu jakieś odkrycie hehe ale i tak cieszę się że Mała woli wstawac przy meblach i chodzic przy nich

Do góry