reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

22lipca dopiero:( ta moja jakas taka dziwna wczoraj byla, zawsze wszystko fajnie, pogadala,wytlumaczyla, a wczoraj tak po ****u.jakas zdenerwowana czy cos takiego! dzidziia spała podczas usg, robila mi przez brzuch bo na dopochwowe jest już za duże, wiem tylko tyle ze ma 400g (okolo). w ogóle to jestem niezadowolona z tej wizyty, zawsze sie tak cieszylam bo bylo inaczej. nawet moj S to zauwazyl bo na nim sie odbilo niestety.
dziewczyny powiedzcie mi, mialyście już robione to badanie penetralne? na czym to polega, i gdzie to mozna zrobić? bo moj gin mi nic nie mowil ,a ja zapomniałam spytac wczoraj:baffled:

reklama
kaska19 hej niunia dodam Cie zaraz na n.k :) Monika Ignaczak to bede jaaa :-) i trzymam kciuki za Twoja wizytke u gina :-p ja tez chcialam zobaczyc jajka i kusiola hehe a tu pipka :happy: ale masz racje oby zdrowe bylo :tak:
miska Ciebie tez zaraz zlapie na n.k // jeju to Ty juz lada chwila masz koniec :tak:ale fajno hihih boisz sie ??:-p wogole jak sie czujesz ??
olenka misiaku ja nie wiem czy ona dobrze mowi ze dziecko jest za duze na usg dopochwowe :confused: nie chce Cie wprowadzic w blad ale ja mialam robione jak moja mala miala 1500g i nie mowil ze nie mozna robil wtedy dopochwowe bo sprawdzal dokladnie szyje maluszka bo byla krociutka :baffled: ale okazalo sie ze jest ok no nie wiem sama zdecyduj i nastepnym razem zrob sobie kartke z pytaniami zeby o niczym co Cie nurtuje nie zapomniec !! i nie powinno Cie obchodzic zly humorek tej babeczki chociaz kazdemu moze sie zdazyc ale nie powinna to odbijac na Twojej wizycie bo przez to tak jak mowisz jestes niezadowolona ehhh aaaa i ja mialam prenatalne dwa razy i to jest juz Twoj czas zeby to badanie zrobic i ona powinna Cie na nie skierowac (jesli chodzisz prywatnie) to jest normalne usg tylko ze parametry sa tak malutkie ze wykrywaja wszelkie wady np zajecza warga splaszczony nosek co moglo by oznaczac zespol downa itd kazda czesc ciala sprawdza i w razie by cos bylo nie tak to kieruje na tzw zaawansowane prenatalne czyli igle wkluwa sie w brzusio i bierze probke Twoich wod ale jak dalej to wyglada to nie wiem bo u mnie nie bylo watpliwosci:happy:
galarecia buziaczkiiii:blink:

Ostatnia edycja:
nocnykoszmar mialam w szpitalu, bo przez tydzien lezalam, w poniedzialek dopiero wyszlam, mialam male problemy z biodrem, a w karcie wypisu wpisali mi poronienie zagrazajace....
oleńka19 ja tez jestsm w 20tyg, i mialam usg normalne i dopochwowe, teraz mam nr do prywatnego, wszysy mowia ze jest bardzo dobry, pacjentki trzyma nawet po 2 godz na wizycie i wszystko dokladnie pokazuje, a za usg placi sie 60 zl, tylko jeszcze troche poczekam niech maluszek podrosnie

madzik kurcze to nie mialas za kolorowo :baffled: ale dobrze ze juz w domeczku jestes mam na dzieje ze nie denerwujesz sie za bardzo !!

aha i kobitki jesli chcecie prenatalne robic to je sie robi okolo 20tyg bo pozniej juz wad nie wykryje kazde dziecko inaczej sie rozwija jedno ma glowke wieksza drugie mniejsza i nie wiadomo czy to no wodoglowie czy nie a do 20tyg dzieci sie rozwijaja mniej wiecej w tych samych gabarytach czyli ksiazkowo :blink: wiec olcia lepiej sie spiesz bo zaraz to bedzie za poznoo

kobity dzieki za zaproszenia tylko polowy nie kojarze hehe nie wiem ktora jest ktora :p

Ostatnia edycja:
Witam:)
NIo i nadrobione, ale na szczescie nie bylo tego tak duzo:)

Moje dane na n.k. Iwona Płoszczyca Grubka

Jak Wam mija dzień??

Ale fajna pogoda sie zapowiada:) A ja juz kolo 2 tyg czekam na pościel do lóżeczka i jeszcze jej nie ma:/ Mam nadzieje ze dzis przyjdzie:)

olenka główka do gory:) Na nastepnym razem maluch napewno pokaze co ma miedzy nozkami:)

dziewczyny ja chodze prywatnie i też place 60 zl. z checia bym zrobila to badanie, przy okazji moze oni by mi powiedzieli pleć maluszka:) tylkko ja nie amm pojecia gdzie takie badania robia u nas w kartuzach. nocnykoszmar a ty pewnie w gdyni robilas?

olenka ja robilam w gdyni ale ja chodze prywatnie do kliniki no i tam jest caly sprzet bo tam nawet sa sale zabiegowe i operacyjne jesli w kartuzach jest takie cos no to nie ma bata musi byc takie usg zapytaj swojego gina nawet jak w przycgodni ginekolog przyjmuje prywatnie to powinien miec sprzet do prenatalnego ejjj ma ktos meila chwili ?? potrzebny mi jej adres
angel mi jakos leci zaraz cisne na zakupki musze szlafrok do szpitala sobie kupic bo nie mam tylko ze duszkooo jest u mnie :confused: i tak jakos lipnie sie czuje ale moj K mi auto zostawil to nie bede musiala sie tluc autobusami :confused:

Ostatnia edycja:
Ja sie tam nie znam na prenatalnych bo nie było potrzeby robienia więc sie nie wypowiadam... wiem tylko że sąnapewno robione w poznaniu ale gdzie w waszych okolicach to nie wiem...

Angel a zamawiałaś od tego co część z nas? tą 10 albo 11 elementową? ja w poniedziałek zamówiłam wózek i za jakąs godzinke bedzie... Ależ sie ciesze, a dzidzia jak szaleje :-)

MIŁEGO DZIONKA...
eh tryskam dziś pozytywną energią :-)

reklama
Do góry