• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

kasiaF ja tez dzis jakas przemeczona jestem u mnie straszny upal moze dlatego, lenia mam takiego ze az wstyd dobrze ze moja matula obiad robi ;-) to moge sobie posiedziec :happy: jeszcze jakis film dobry by sie przydal i zeby tak fajnie laac zaczol deszczyk :tak:

reklama
Koszmarku - no właśnie ja jestem zdania że ludzie jeżeli naprawdę chcą to się zmieniają i jestem taka że daję szanse nie wiem czy to dobrze czy źle ale mimo że twarda jestem to serce miękkie mam ;/

Baśka - tyle że nie mam tego roku zresztą teraz może nas jeszcze zbliżyć ciąża wspólne USG itp. odczuwanie tego wszystkiego razem myślę że jedynie właśnie dzięki temu maleństwu jest szansa na to że damy rade

Aniu - a moje serce jak i rozumek są całkowicie wyłączone co zresztą jest straszne :| bo ja nie potrafię sama decydować i myśleć ;/ masakra jakaś jak ktoś się mnie pyta a co ja o tym wszystkim sądzę to po prostu nie potrafię odpowiedzieć bo nie wiem nie umiem się na tym skupić czuje się jak roślinka ... ;/ tak bardzo bym chciała po prostu mieć spokój nic więcej żeby się teraz ktoś mną zajął o nic nie pytał i nic nie wymagał... egoistyczne myślenie ale ja już nie mam po prostu sił ;/

Kasiu - co to to na pewno nie mieszkanie jest na mnie (wynajmujemy) i jak by próbował zgrywać wielkiego pana świata to leci na zbity pysk nie pozwolę sobie na takie coś ja mam zupełnie inne podejście do tego wszystkiego moim zdaniem facet powinien dbać o swoją rodzinę sprawiać by czuła się bezpiecznie i dobrze pomagać jak tylko może dlatego np. nie mogę zrozumieć sytuacji u Oliwki ;/ bo facet ma być podporą a nie problemem ;/

Witam, kurcze ale dzis upal, mnie jeszcze cos brzuch w dole boli, w nocy to sie nawet nie moglam przekrecic, takie dziwne klucie czuje tez tak macie??
femme fatalwydaje mi sie ze dobrze robisz, Twoj eks rzeczywiscie mogl sie zmienic, zobaczyl ile moze stracic, ze mozesz sobie ulozyc zycie z kims innym, i ze nie bedziesz na niego wiecznie czekac, mogl sie troche przestraszyc, i to moglo dac mu troche do myslenia, trzymam kciuki za Ciebie
Asiowo tylko pozazdroscic takiego porodu, a corcia przepiekna:-)

Kasiulka musisz po prostu powiedzieć mamie,że Twoje dziecko wychowujesz Ty a ona ma Ci pomagać.Ja mam rodziców na miejscu i wiem,że będzie mi potrzebna ich pomoc i już teraz uświadamiam ich,że bardzo mi się przydadzą,ale moje dziecko ma być wychowywane na moich zasadach.Nawet kiedy zostanie z dziadkami samo.Nie martw się tylko skorzystaj z tej pomocy,bo na pewno Ci sie przyda:tak:

A co do telefonów...Ułatwiają życie,ale nie muszą psuć bliskości.Wszystko zależy od podejścia.Tak samo telewizja i internet.Ja nawet jak jestem sama w domu to wolę posiedzieć i nic nie robić albo poczytać książkę niż patrzeć w telewizor.Także mi takie wynalazki nie przeszkadzają:tak:

Femme Zwana Roślinką czasem każdy ma prawo być egoistą..A gdybyś potrzebowała słowa otuchy to pisz śmiało:)

Madzik ja też mam czasem kłucie w brzuchu,ale ustępuje wiec to chyba normalne...

Ostatnia edycja:
Dziekuje wszystkim za wszystko i za wsparcie:-)
Mała nie chce spac w łozeczku:baffled: zasypia albo przy cycu albo gdy tatus ja nosi:-p

asiowo gratuluje, sliczna dzidźka....:-) cód miod i orzeszki:)
pozazdroscic porodu, oby wszystkie byly takie:-p
a jak sie czujesz bez brzuszka/????

No jeszcze troszke brzuszka zostało;-) ale z dnia na dzien robi sie coraz mniejszy:-) a bez brzuszka nawet super:-) Teraz patrze na mała i nie umiem uwierzyc w to, ze ona sie w tym brzuszku mieściła, w koncu kawał baby z niej:-)

Asiowo ale szkrabik przesłodki. Fajną masz piżamkę, to chyba specjalna do karmienia?? Ile taka kosztuje??

a dzieki:-) na targu ja gdzies upatrzyłam... ona ma takie fajne rozciecia po bokach i jest naprawde wygodna do karmienia:-) dokładnie 28 zł za nia płaciłam:-) a w ogole to było tak gorąco, ze ja codziennie zmieniałam koszule... ogólnie zuzyłam 5 sz. Bo jezcze 1 była do porodu. Mąż jechał mi kupic 2 na ramiaczkach, bo zaduch strazny był w szpitalu, bo upał na zewnatrz:baffled:
Asiowo biedactwo to teraz się namęczysz...Ale może szybko się porozumiecie i będzie lepiej:tak: Odpoczywaj i regeneruj siły:tak:

Dla tej malutkiej istotki warto sie nameczyc:-) a wiem, że moje mleczko jest dla niej najlepsze i na pewno nie zrezygnuje:-) wytrzymałam 9 miesiecy, poród... to i wytrzymam karmienie;-) Ja sie porodu nie bałam i to mi tez pomogło... z resztą przede wszytkim nie panikowac. Mi to wyszło na dobre i urodziłam pół godz po dotarciu do szpitala:-)

A mi oxy podłaczyli na samym koncu, jak juz nie miałam siły... pomogło mi troche, bo lepiej czułam skurcze parte... :-) ale zleciało dosłownie 5 kropel:-)

w ogole troche nieswiadoma byłam z tego zmeczenia, ale juz po... i mój Aniołek sprawił, ze wszytkie te meczarnie poszły w zapomnienie:-)

I powiem wam, ze sprzatanie, chodzenie po schodach, swieze powietrze i przytulanie meza pomogły... :-) A mężusiowi codziennie dziekuje za nasza Paulinkę, a on mi:-p

femme tu gdybanie kociaku nie pomoze i nie zawracaj sobie glowy tym co bedzie gdy... i co by bylo gdyby.... dalas szanse wiec licz sie ze wszystkim a nie mecz sie niepotrzebnie sama znasz go najlepiej i widzisz jak podchodzi do zycia !! czy zmiana zaszla czy tez nie :* i wiadomo ze serduszka nie oszukasz moj facet wyglada na kawal skurwysyna do tego jest stary i ma rozum ja zrobilam cos czego jemu bym nie wybaczyla a on nie zastanawial sie oszukal rodzine kolegow itd i Ty tez jestes silna i widze ze znosisz duzooo kochanie nie denerwuj sie za duzo dzidzi najwazniejsze a co masz teraz robic to powie Ci intuicja i jakby nie bylo to dobrze ze sprobowalas bo za kilka lat bilabys sie w piers *****aaa a co by bylo gdybym wtedy dala szanse wiec ten problem mamy z glow !! ale to tylko moje zdanie misiu

ech zmieniły mi się plany i siedze w domu....starzy jadą na zakupy i jak będa wracać to maa małą wziąść na noc do siebie ....daniel na 2 zmiane do pracy więc posprzątam trochę ,usmarze naleśniki i mam wolne...pewnie poczytam jakieś gazetki.....ASIOWO ja też miałam brodawki w opłakanym stanie....pomogła maść BEPANTHEN jest super i dla maluszka i dla brodawek ..położna mi ją doradzieła a pociesze cie może że po tak ok tyg 2 tyg brodawki się wyciągną i zagoją i jest oki.....pamiętam że jak Bartka na początku przystawiałam to tak bolało jakby miał żyletki a nie dziąsełka....a malutka naprawdę cudowna

ASIOWO ja też miałam brodawki w opłakanym stanie....pomogła maść BEPANTHEN jest super i dla maluszka i dla brodawek ..położna mi ją doradzieła a pociesze cie może że po tak ok tyg 2 tyg brodawki się wyciągną i zagoją i jest oki.....pamiętam że jak Bartka na początku przystawiałam to tak bolało jakby miał żyletki a nie dziąsełka....a malutka naprawdę cudowna

Znam ta maść, nawet ja w szpitalu dostałam... takie wyprawki mi dali z róznych firm:-p narazie uzywam Maltan i troszke pomaga... bede na zmiane smarować... ale co tam... wytrzymam:-)

Dzięki dziewczyny jesteście niesamowite normalnie potraficie poprawić humor :-)

Madzik - to gdzie ty mieszkasz że upały masz ? u nas jakoś ostatnio taka nie taka ta pogoda jakaś niby ciepło ale nie do końca :-p

Koszmarku - dzięki za słowa otuchy jakoś to będzie a tego Twojego to jak bym już gdzieś widziała :-p chociaż za Gdynią to ja za bardzo nie przepadam :-p

Oliwka - no nareszcie trochę wolnego to kochana zrób coś dla siebie ! :-)

Netgirl - też tak myślę mam nadzieję że teraz to już tylko z górki będzie :-)

reklama
Czesc Dziewczyny :) Co slychac ??
Ja dzisiaj poddenerwowana :D moje rodzenstwo dzisiaj przylatuje :P:P Tylko beda dopiero o 21 na moj czas wiec jest jeszcze troche czekania :)

Baska trzymaj sie :) Dasz rade :P poczatki zawsze trudne , swoja droga to napewno szybko minie i bedziecie razem :)

No no Asiowo Gratuluje :P Przesliczna kruszynka :)A tak apropos to gartuluje takiej cierpliwosci :P i szybkiego porodu :P

Polna sknera nie jestem pipo !! :D tylko on juz mial jeden w autka i lezy w szafie bo mu juz niepotrzebny :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry