reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Daff chyba mówisz o innych czopkach, bo po glicerolowych dzieciak steka, chyba samo z Niego nie wyleci nie? :eek:
A poza tym zatwardzenia nie ma codziennie, więc do czego ma się przyzwyczaić?!
Może chodziło Ci o termometr, po tym owszem kupka sama wychodzi.

Paula ja też nie wiedziałam, kiedyś babka od biologii powiedziała że to może być przez zmiany wątrobowe.

Ech.. pozazdrościła ja telewizorków, my mamy z dupką 21'. Kiedyś może się dorobimy, może i głupia jestem ale mam w życiu inne priorytety, niż nowy "ekran".

Definitywnie za miesiąc zaczynamy wykańczanie piętra, na razie tylko pokój dla Julki, a jak fundusze pozwolą, to sypialnię z naszą prywatną łazienką :-) doczekać się już nie mogę efektów.

nie nie:d o czopkach glicerolowych.. moge wstawic ich zdj..
jak pwoeidzialam lekarzowi ze dalam julce to zje*be dostalam! i to taka ze wstyd mi bylo bo wszyscy to slsyzeli nawet ci na zewntarz!

reklama
cześć kobiety:-)

Eliza biedny Mikuś, oby mu się jak najszybciej udało z tą nieszczęsną kupką ;*

Daffi najważniejsze,że nic jej nie jest:-)

Kaamaa też uwielbiam urządzanie mieszkania;-) u nas już (niestety) wszystko zrobione,ale bedę mogła sobie "podłubać" w pokoju małego teraz ;p

Umi mały smakosz Ci wyrasta:-)

Wybraliśmy dzisiaj z Michałem wózek dla Jacusia, udało nam się kupić ten, który planowaliśmy:-)

Hej laski;

Ja już po wizycie u fryzjera:-)Tylko ścięłam,bo oczywiście mi kasy na farbowanie już nie starczyło;-) Nawet jakoś strasznie ze mnie nie zdarła-bo tylko 50zł ;-)

Elizka ja jeszcze słyszałam,że przed jedzeniem można dać łyżeczkę wody przegotowanej. mam nadzieję,że w końcu mały zrobi ta kupkę i nie będzie się męczył.

Trinaa
jaki wózek wybraliście?

Kaamaa też bym zrobiła sobie jakiś remoncik ;-) Ale na razie poprzestałam na naklejkach ściennych :-D

Umi
jaka Ty niedomyślna byłaś przy stole :-D:-D:-D Przecież to oczywiste co oznacza mijoł ;-):-D:-D

hej z rana
koniczynka ooo nie dzieki nie bede próbowac takiego sposobu :-D
ja dzis zmieniam dietke na taka lzejsza, bo jadlam ta rybe po grecu a od gotowanej marchewki moglo go złapac to zatwardzenie :dry:

No dzieci pobudke zrobily mi o 6:45. wiec juz jestemy po sniadanku, i nawet zupka pomidorowa sie gotuje... Hania jeszcze w oizamie lezy bo niechce jej sie przebrac:-)
po wodzie koperkowej malemu bylo lepiej ale meczy go widac cos....:-p
oo u nas też dziś pomidorowa była:)

witam się:) Daffi ja to mam już roztrzepane dziecko, ale Twoje pobija wszystkich;D Moja nauczyła się wstawac na naszym wyrku i idzie zawału dostac. Wiadomo, że pod naszym okiem to robi, ale to nie zmienia faktu, że ja matka panikara się boję o nią;D

Ale u nas słonko. Już po spacerku jesteśmy:)

Umi
, hehe, uśmiałam się;D

Ostatnia edycja:
lolkak kupiliśmy wózek implast bolder sd ecoline :-)

Vegas u nas pomidorowa była wczoraj,a dzisiaj barszczyk czerwony:-) skąd masz to słonko szczęściaro ?;-)

julka przeszla dzis sama siebie.. i ona niestety ale co do reki to do buzi.. nawet jak jakis paproch zawirueszy sie na podlodze to ona go zje.
to taki mini odkurzacz niedobry. meble powiazane w domu amm bo ona wszytsko potrafila wyciagnac... i teraz z powiazanych potraf tez a ja nie ejstem w stanie ich wyciagnac. nie wiem jak ona to robi.
ta pinezka przegiela dzis! ja juz sie darlam glosno bo balam sie ze polknie ja! sparwdzalam z m cala podloge czy jakiejs jeszcze nie ma!
no brak mi slo na to moje dziecko!
i chetnie ja oddam komus kto ja troche utempersuje!
obvstawiam ze dlugo byscie nie wytrwaly! w przychodni z niedowierzaniem patzryli na jej energie ze siedziec nie chciala jak ja wzielam to zaczela sie rzucac plakac na kolana padac i w ogole.... a inne dzieci siedzialy przykladnie.

ona ma chyba bunt dwulatka o rok za szybko!
to taka mala fria jak cos nie tak to pokazywala rogi!
a jak nie dostanie tego co chce jest identycznie!
ja wam nagram atak furii julki same zobaczycie do czego jest zdolna.

daffi a pisałaś mi że Julcia tak a grzeczniusia:-D
oczywiście wpółczuję tych wypadków.. musisz ją teraz dobrze pilnowac żeby sobie znów nic nie narobiła

moja to po stołas skacze i tańczy .. ale nie spada:-p amy taki niski w salonie , to włazi na sofę później na szafkę od laptopa i z niej na stół (z 50-60cm) i po nim tańczy , albo włazi na paarpet i krzyczy do ludz:-D parapet też niski bo takiej samej mniej więcej wysokoci co stolik..
ale fajnie to wygląda jak taki mądrujący się szkrabik włazi na stół i się kłóci ż nie zejdzie:-p
tak, Martynka jeszcze na trójkach choc zauważyłam, że pampki z firmy Pampers już są na totalny styk, z tej firmy wiem, że mam już trójek nie kupowac:) Ale trójki z reszty firm są idealne.

Dziś ostatnia tableteczka i czekac na ciocię z Ameryki:)
już się miałam zdziwić że nosi 3 bo są w podobnym wieku a moja już od 2 miechów nosi pampersy 5:tak:
Martynka ważyła 9kg do niedawna, dziś waga pokazała 8,4kg To możliwe? W sumie biega non stop, ale je za dwóch;/
Idziemy zaraz na spacer bo mi tak niedobrze, że może chociaż świeże powietrze dobrze na mnie podziała.
moja ważyła 9 jak miała pół roczku:sorry::tak:i miała 80cm
a teraz waży już 14 i 89 cm ...:sorry:
klocuszek... yhhh mimo ze duzo biega to i tak jest wielka i nosi juz ciuszki na 18-24msc :tak: teraz jej zakupiłam w pl bluzeczki na 2 latka i są na nią akurat na teraz:tak:

Kobiety,a tak odbiegając od tematu, to czy instalowałyście na łóżeczku ten wynalazek zwany baldachimem ? :-)

ja miałam przy kołysce zainstalowany , bo łózeczko miałam turystyczne więc nie dało się
a nie kupowałam go specjalnie , ttylko był w zestawie z kołderką było chyba 12 elementów ...
więc jak już miałam to zamontowałam , ale jakoś mała nie była zainteresowana;-)

koniczynka a no nic.... kupy jak nie bylo tak nie ma.... :dry: :sorry2: wypróbowalam juz wsio.... niewiem sama:dry:
Ja czopków nie daje czesto,jedynie jak jest taka sytuacja ze nic nie pomaga(tak jak teraz) to czekam na te czopki teraz jak na zbawienie:dry:

reklama
lolkak kupiliśmy wózek implast bolder sd ecoline :-)

Vegas u nas pomidorowa była wczoraj,a dzisiaj barszczyk czerwony:-) skąd masz to słonko szczęściaro ?;-)
hehe lubi Pszczynę;D ale pocieszę Cię, że za to okrutnie zimno było:p

Paula
, nie odpisała ta Laska, ale ja jak obejrzałam jej fotki to zaraz ją usunęłam ze znajomych. A musiałam najpierw przyjąc zaproszenie bo chciałam ją poznac chociaż z fot, ale nie znałam;) no a nie odpisała w dalszym ciągu kim jest:p

dziś Martynka siedziała na nocniku. Z gołą dupką nie chciała, larmo na 102, a ja na siłę nie chcę jej sadzac, potem ją ubrałam i sama siadała na nocnik, oj polubiła go bardzo, ale szkoda, że w ubraniach na nim siada a nie goła:( Z czasem się nauczy:p

Ostatnia edycja:
Do góry