• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam

Ale zawierucha na dworze. Chciałam dzisiaj do rodziców jechac no ale nie wiem
Zuzia ogląda teledyski a ja mam chwilę.

Paula tak styczniówki się schowały na zamknietym a ja tam wejscia nie mam

my mamy fotelik Maxi-Cosi Tobi 9-18 kg i jest tez super. zuzi kupilismy go jak miała niecałe pół roku, bo zaczeła szybko siedziec i w nosidle jej było nie wygodnie

Od wczoraj wieczora 6 stron do nadrobienia miała:-)

reklama
Elizka no to wszystkiego naj dla Mikiego :-)

Ania92 witaj :-) Ja też czytałam Tracy Hogg,ale za nic Maja nie daje się wtłoczyć w łatwy plany. A po przeczytaniu języka niemowląt-całkowicie zgłupiałam i nie wiem już co moje dziecko chce mi przekazać ;-) :-D

Mała mi dziś dała popalić. Obudziła się o 3:30 na jedzenie. Skończyła o po 4 i od tamtej pory zero snu-nie licząc 20 minutowej drzemki :dry:

Kaamaa mi się podobał Coneco Perciles ale on jest rzadko w sprzedaży. podobny do VIVY Z coneco podoba mi się jeszcze Graffo,ale nie ma pełnego rozkładania.

O widzę temat fotelików. Tez muszę się zainteresować,bo mi już maja się ledwo mieści ;-)

Co do chłopców i dziewczynek, ja mojego Kacpra ubierałam zawsze jak chłopca, miał jedne rózowe ratuzki ale uzywwalismy ich po domu, w sumie to kupione zostały przez pomyłke bo na opakowaniu było napisane zielone a nie zajrzałam do srodka. Ale i tak jak szlismy do szpitala to nawet młodsi ludzie mówili do Kacpra " O jaka ty jestes sliczna i jak ty sie fajnie smiejesz" No tak bo ja bym dziewczynke ubrała w spodnie moro i chłopiecy sweterek... Jak zapytali jak ma na imie i powiedziałam ze Kacperek to gosc był w szoku, stwierdził że jest sliczny jak dziewczynka i takie słodkie wloski ma... to mu ściełam:-D wnerwił mnie:-p Młody jeszcze nie miał wtedy roku o ile pamietam

anetka ja jak byłam mała to zgodnie z modą ubierana byłam na niebiesko za to mój T. na różowo. Ja obierając młodego odstąpiłam od tych kolorów i głównie ubierałam go w zielone czerwone i inne mocne kolory:-p A Zuzia wcale tam na chłopca nie wygladała wręcz przeciwnie
kaaamaa bo nie można zajść w ciążę po owulacji:-p a komórka jajowa przeważnie żyje 24 h jednak są przypadki, że żyje 72. Poza tym może wystąpić coś takiego jak opóźnienie owulacji ja sama zaszłam w ciąże"po" owulacji która najnormalniej w swiecie mi sie przesunęła o tydzień wiec wszystko jest mozliwe, zawsze miałam owulke 16 dnia cyklu a wtedy miałam 7 dni później, no ale nic sobie z tego nie robiłam bo i tak sie zabezpieczaliśmy:-D. Skad to wiem? prowadziłam obserwacje cyklu tzn mierzyłam temp i zawsze wiedziałam z dokładnością jednego dnia kiedy mam owulacje. Co mnie jak widac nie uchroniło przed ciażą

edit Elizka
no to pod te 8 miesiecy 100 lat:-) mnie zaczął uciekać czas dopiero po roczku. A do roczku czas mi sie tak ciągnął ze dosłownie mnie trafialo

Cześć dziewczyny:-)

Ania92 witaj;-)

Eliza wszystkiego dobrego dla Mikołaja :*

lolkak współczuje ciężkiej nocki

a mnie dzisiaj noc "umilił" nasz czworonożny przyjaciel...cały czas się kręcił i czegoś szukał, tak jakby ktoś miał przyjść..nie ogarniam tego psa:dry:

heehe a ja wam powiem ze jak jest troje dzieci to czas tak zapierdziela ze nie zadaza sie za nim... wszystko dopiero co bylo,porody, itd a tu hania do przedszkola, Miki zaraz roczek... kurcze naprawde leci mi szybko...:-)

ale u mnie wietrzysko :no:

jesli chodzi o foteliki to jeden teraz musze zakupic tz podstawke Hani. Daniel ma jakis "4baby" 9-36kg a miki ma 9-18kg (zapomnialam nazwy) ktory mozna ulozyc by byl w pozycji bardziej lezacej bo w foteliku tym 0-13kg juz nie chcial mi siedziec plakal itd... a teraz tescie za symboliczna sume;-) sprzedali nam samochod i problem z wozeniem dzieciakow do przedszkola rozwiazany bo mamy teraz 2 auta.:) ehhh jedyna pozytywna sprawa, oby tylko nie zakonczylo sie tak jak 3 lata temu ze dali nam samochod(jako darowizna) i sie spalil... ;] jak jechalam do szkoly... dlatego teraz nie chce za nic samochod tylko cos zaplacic musimy :no: :-)

o matko ile naprodukowalyscie.

Anetko Zuzia mi w goole na chlopca nie wyglada... juz po samej buzce widac ze to dziewczynka:D
no i zdj z sesji tez sa sliczne.. piekna jest Zuzia:D i ta mini:D:D:D

Kurcze ja nie pamietam juz wsyztskiego co czytalam.

Witam nowa mamusie. na pytanie o fotelik my zmienialismy jakos jak ala miala 6-7 miesiecy i kupilismy maxi cosi priori. Jestesmny zadowoleni. malej dobzre sie w nim siedzi i ladnie sie rozklada na pollezaco.

co do krzeselka to skusilismy sie na drewniane z racjki takiej ze pozniej moze sluzyc jako krzeselko i stoliczek dla Julki.

Anetko widze dzis 6 lat wam mija jak jestescie razem:) wszystkiego Najlepszego:)

Eliza i dla Mikiego wszystkiego Najlepszego! to juz 8 miesiecy! jak ten czas leci...

ktoras z was wstawiala dwa linki wozkow ktore sie podobaja! moge pwoiedziec ze tego coneco pierre cardin nie polecam! z racji kiepskich kolek. ja mialam zwykla spacerowke taka i wiem co to znaczy! naprawde odradzam.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny.. Dawno mnie tutaj nie było ale stanowczo za mało czasu... choć teraz na pewno częściej będę tu zaglądać bo już siedzę do konca ciąży w domciu:)
Mam pytanie.. Jestem przeziębiona, męczy mnie kaszel suchy i katar. Słyszałam ze dobre są owoce czarnego bzu , oczywiście przygotowane. Czy są one bezpieczne w ciąży??? Proszę was o pomoc bo to dla mnie ważne.

reklama
Justysia- szwagierka przeziębiła się na końcówce ciąży i brała ten syrop. Chwaliła go sobie.
*spam* NATURALNY SYROP DLA KOBIET W CIĄŻY 150 G - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry