• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witajcie dziewczyny:) Jestem nowa na forum i bardzo podziwiam Was jako młode mamusie. Interesuje mnie w jakim wieku urodziłyście swoje maleństwa? I czy było Wam ciężko przyzwyczaić się do nowej roli? Nie wiem czy mnie potępicie i co powiecie o tym co napisze ale ja urodzę w wieku 17 lat, 27 grudnia dowiedziałam się że zostanę mamą, 2 dni temu byłam na usg i słyszałam bicie serduszka maleństwa. Lekarz powiedział że nie widzi żadnych niepokojących rzeczy. Termin mam na 14 sierpnia, boję się jedynie porodu, bólu. Mam wsparcie w rodzicach, chłopaku (nie zostawił mnie samej), znajomych, wychowawczyni rozmawiała z mamą i powiedziała że pomoże mi skończyć szkołę. Choć na początku było trudno bo sprzeciwiłam się wszystkim (proponowali abym usunęła ciążę, a ja na to bym nie pozwoliła nawet gdybym miała ciężkie życie to malucha bym wychowała) to teraz jest dobrze. Obecnie jestem w 15 tygodniu ciąży i nie moge doczekać się kolejnego badania usg:)

za co cie tu potepic?
raczej podziwiac ze mimo takiej okropnej propozycji postawilas na swoim i skoro malenstwo jest to nie odbierasz mu zycia. ja urodzilam majac 21 lat i 9 miesiecy... i jakos nie bylo mi trudno... caly okres ciazy uswiadamial mnie ze ebde mama ze szykuja sie rewolucyjne zmiany...wyobrazalm tylko sobie a rzeczywistosc byla inna ale nie rozczarowalam sie mocno. ciesze sie ze jestem mama i jestem ztego dumna:)

reklama
Konniczynka odpuściłam :zawstydzona/y: wygrały kanapki z pasztetem :-D nażarłam się i nie miałam siły robić kolejnej serii :dry:

Emiliana pewnie że nie potępimy! nie ma za co. Gratulację!
Ja urodziłam mając rocznikowo 20 lat.
Widzę że jesteś z Białegostoku, ja mieszkam 27 km od Białego.

e-miliana Gratuluję i wierzę, że wam się wszystko dobrze ułoży.
paula dla mnie te z rossmanna są fajne ze względu na strukturę- kupa fajnie się zatrzymuje we wzorku :-D ale mogłyby być bardziej nawilżone
kaamaa :-DA ja właśnie pochłonęłam pół litra mleka i do tego górę płatków kukurydzianych, ale nie odpuszczę ćwiczeń, skoro już ponad 2tyg wytrwałam :-)

za co cie tu potepic?
raczej podziwiac ze mimo takiej okropnej propozycji postawilas na swoim i skoro malenstwo jest to nie odbierasz mu zycia. ja urodzilam majac 21 lat i 9 miesiecy... i jakos nie bylo mi trudno... caly okres ciazy uswiadamial mnie ze ebde mama ze szykuja sie rewolucyjne zmiany...wyobrazalm tylko sobie a rzeczywistosc byla inna ale nie rozczarowalam sie mocno. ciesze sie ze jestem mama i jestem ztego dumna:)

Większość ludzi potępia nastolatki które są w ciąży... Nie wyobrażałam sobie nigdy, abym mogła zrobić coś tak okropnego dla dziecka a nieraz o tym słyszałam.

Dzięki za słowa otuchy to wiele dla mnie znaczy ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Paula ona tylko tak z facetami :-D
Fajnie że impreza i leniuchowanie udane ;-)

Kiniorek ja miałam jeszcze większy brzuch niż Ty :-p w szpitalu byli pewni że to bliźniaki :-D

Vegas kupujesz te chusteczki z babydream? jak dla mnie są za mało nawilzone.

Ja teraz odkryłam z johnsons baby, są świetne ładnie pachną i są bardzo mokre, kupkę bez problemu zmywają :tak:
nawilżone są bardzo:D może źle zamykałaś opakowanie? bo jak mi raz Młoda otwarła i nie zauważyłam to po paru godzinach ta u góry chusteczka była sucha. Ale tak to super zmywają wsjo:D

reklama
już przeczytałam wszystko..
więc teraz napisze trochę co tam i jak tam

dziękuję wam jeszcze raz za ciepłe słowa:tak:
już mi lepiej , mam nadzieje ze małej przejdzie..
wczoraj w nocy zauwazyłam ze jej sie troszkę odkleiło to i miała czerwoną skórę , wiec smaruję kremikiem zeuy ją nie bolało choć nie dała się dotknąć..
dzisiaj przed spaniem sprawdzałam i nie ma już zaczerwienionego , ale jeszcze nie daje zobaczyć dokładnie więc chyba ja boli , cały dzięń marudziła, może się goi i ją trochę piecze..
dzisiaj jestem padnięta bo dąła popalić jak nigdy
a ta druga skubana kopie jak szqalona az mi cały brzuch skacze:-D

wczoraj byli znajomi.. no i poszlismy na spacer bo ciepło ładna pogoda więc się wspólnie wybraliśmy na plac zabaw.. a w drodze spotkała nas niespodzianka
u nas styczeń i luty to czas sztormów i fal...
no i idąc z 2 wózkami wzdłóż oceanu chodnikiem .. jedna z takich nas nakryła:szok::-D
widziałam tylko reakcję Vi i jej zachwyt w oczach jak nagle jej do wózka wleciała fontanna wody hehe
oczywiście później bylismy się przebrać i na plac zabaw, wieczorkiem pizza... no i spaciu

wkleję wam zdjecia naszych fal.. dodam ze było ciepło bo ja w samym sweterku byłam:tak: no a tym chodniczkiem własnie szliśmy ...
zauwazcie na jednym zdjęciu ze fala sięga wyzej niż budynek:tak:
DSCF4268.jpgDSCF4270.jpgDSCF4269.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry