• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

witam dziewczyny.... mnie troszke nie bylo bo bylam w naszym nowym mieszkanku, musialam powynosic tam wszystkie graty,bo nie bylo puste...i tam takie bzdety....ILONKO ten twoj to naprawde cham, dobrze że mu w pysk strzelilaś-zaslużył!!a wiecie co, u mnie byla kilka dni temu moja kuzynka, tez ma 19 lat, i mi powiedziala ze jest w ciazy... w 10tyg i chce usunac to dziecko, poniewaz jest z chlopakiem a go nie kocha, chciala sie rozstac a teraz zonk-jest przerazona. wczoraj miala wizyte u lekarze by usunac ciaze i zrezygnowala bo sie przestraszylo. mialam jechac z nia,ale nie chcialam zeby zrobila cos takiego. specjalnie jej pokazalam rozne filmy o aborcji, i zeby to jeszczze 50 razy przemyslala, poszlam z nia rano do mojego gina, chcialam zeby zobaczyla malenstwo, i wiecie co? poskutkowalo. juz nie che tego zrobic. mozna powiedziec ze ocalilam malenstwo:):):):):):):):)teraz przychodzi do mniei trzyma brzuszek, cieszy sue strasznie jak kopie, juz sie nie moze doczekac kiedy jej takm bedzie brykal

reklama
Oleńka postąpiłaś wspaniale... uratowałaś jedno maleństwo... w końcu żeby kochać dzidzie nie trzeba kochać faceta i nie trzeba z nim być...
famme ja ćwicze tylko mięśnie klatki piersiowej, położna mówiła żeby mięśnie kegla ćwiczyć, i do tego jeszcze oddechy brzuszkiem, i żeby sie przyzwyczajać to rozstawiania nóg... a tak poza tym to żadna "aktywność" nie jest potrzebna... wystarczą spacerki...
Madziu jak dobrze że jesteś i że wszystko oki... martwiłyśmy sie strasznie... sprawdź może numer tel w swoich danych bo może ja byka strzeliłam...Gratuluje córuni... Ja w opcji jak będe miała dziewczynke miałam właśnie wiki :-) tylko te imie w gre wchodziło...

mikusa ona byla z tym facetem miesiac potem wpadli. brala tabletki no ale taka skutecznosc..mysle ze troche jej to dalo do myslenia. mam nadzieje ze bedzie dobrze. jak ogladalam te filmy o aborcji...mialam lzy w oczach. same zdjecia byly straszne, jak rozrywano dziecko na kawalki a ono jeszcze takie malucienkie , jak pol palca i z urwana nozka....az plakac sie chcialo...wiecie ja tez bralam tabletki i wpadlam po 2miesiacach. ledwo zaczelismy a tu juz dzidzia sie pojawila. ale nawet nie pomyslam o usunieciu.tez mialam problemy z moim S pierwsze 2 miechy byly straszne i o krok od rozstania.ale przetrwalismy i jest ok. teraz nie wyobrazam sobie zeby nie bylo tego malego broja w moim brzuszku.

a ja twierdze ze skoro 0,001 wpada na tabletkach a ja bylam akurat ta osoba to tak musialo byc.najwidoczniej bylo mi z gory dane zostac mama w tym wieku.....z czego sie ciesze... a jak tam sie twoja sliczna laleczka sprawuje mikusa??? bo moj broj mnie kopie...:P

OLENKA - to że nieodpowiedzialna to fakt ... nie rozumiem jak można paść z facetem którego się nie kocha ... u mnie tak na prawdę to była wręcz "planowana wpadka" ale co do dziecka to zależy ... moja koleżanka usunęła w 6-7 tygodniu i bardzo dobrze ... w tym tygodniu jeszcze nie można tego nazwać dzieckiem a jeżeli nie ma się warunków to moim zdaniem lepiej usunąć tyle że ona nie dość że ma nieodpowiedzialnego faceta to źle w domu i nie miała by pomocy i nie widzę przyszłości dla tego dziecka więc wiesz ja uważam że póki serduszko nie zacznie bić to lepiej czasem usunąć niż zapewniać dziecku dupsianą przyszłość wszystko zależy od warunków no i od tygodnia ciąży bo nigdy bym nie osunęła wiedząc że już bije serduszko... ;-) przynajmniej to moje zdanie :-)

Co do diety to najlepszą dietą jest jeść regularnie żeby się nie głodzić i nie pozwolić na obżarstwo i nie jeść po 18-19 kolacja jest nie zdrowa :-) i wszystko nie trzeba się specjalnie ograniczać :-) ja tam nigdy nie miałam z kg problemów ale koleżanka tak z 15kg zrzuciła :-)

ILONA - no widzisz ... on ma wszystko w dupie bo jest pewien że go nie zostawisz ... udowodnij chamowi że się myli :-)

KASIA - a jakie ćwiczenia na klatkę ? i jak ćwiczysz te oddechy brzuszkiem :-p ?

Witajcie Dziewczyny! A więc tak, trochę mnie nie było i nie zdołam dokładnie czytać o czym pisałyście, w każdym bądź razie, witam nowe Mamusie i gratuluję wszystkim nowonarodzonym :-D
Posłuchajcie, wczoraj byłam u lekarza i... MAM JUŻ MAŁE ROZWARCIE I MOŻLIWE, ŻE MOGĘ URODZIĆ JUŻ DO DWÓCH TYGODNI!!! Gin powiedział, że Mała (już na bank MAŁA :tak:) jest całkiem rozwinięta, waży ok.2783 gramów i jest gotowa już na wyjście. Ale powiedział, że mam się oszczędzać (również brak stosunków ;-)), żeby donosić jeszcze tak ok. dwóch tygodni. I co myślicie? :-)

olenka19 tej kolezance nie ma sie co dziwnic bo w sumie wpadka to wpadka nigdy nei wiadomo jak zareagowac,.. ja wpadlam z malenka ale w sumie planowanie... lecz mojego partnera znalam tylko 3 miesiace nie cale i to jeszcze nie za bardzo... nie ma sie czym chwalic ale warto o tym mowic by innym dawac przyklad ze nie wszystko jest stracone i zawsze mzona sobie jakos poradzic
a za ta dziewzyne trzymam bardzo mocko kciuki aby jej sie udalo :)

Cześć dziewczyny.
Madziu Jak dobrze, że już z nami jesteś
Netgirl To nie jest tak że od razu zaczęłam ćwiczyć, wcześniej przez miesiąc ćwiczyłam. Teraz przed każdą A6W robię jżejsze ćwiczenia i się rozciągam, a po to już tylko ćwiczenia na rozciąganie. Ja realizuję sześciotygodniowy plan czyli jestem już na 1/4.
Mogę teraz powiedzieć że jest warto się pomęczyć, po pierwsze samoocena mi wzrosła, straciłaM 1.5 CM W PASIE, no i czuję się lżejsza. teraz mam więcej motywacji, może jak zchudnę to mąąż znów mnie zauważy... Obieca łam sobie że wytrwam to tak musi być.

A ja wczoraj byłam z Justynką u okulisty. niby na siatkówce są pewne zmiany pigmentacyjne i pewna wada wzroku, ale to w jej wieku jeszcze jest możliwe, tak samo z tym zezem. Za pół roku kontrola. A za tydzień ja idę.

Witam Dziewczyny ;-) ja mialam ciezko noc ,Ala budzila mi sie z placzem od 2 i tak do 5,moze znowu zeby ida :sorry2: teraz siedzi z Lucja w pokoju i sie bawia ,przynajmniej troszke mam spokoju !!

Basia widac dziadek zastepuje Jej tate :-) u mnie Ala jest strasznie nierozlaczna zemna - jak tylko gdzies znikne i nie widzi mnie przez minute to odrazu krzyczy ..mama.. i szuka :sorry2: no chyba ze sa gdzies w poblizu dzieci to ja nie musze istniec :rofl2::-D

Ewi wiec zostaje tylko czekanie i miec nadzieje ze z oczkami jednak bedzie dobzre i jakos sie unormuje ;-)

Ilona BRAWO ;-) dobrze postapilas !!

Olenka no to chyba chciala isc do lekarza gdzies na lewo zeby zalatwiac aborcje bo bo tak jak pisala netgirl w Polsce jest zabronione !! chodziaz sa pewne wyjatki ale o tym przeciez nie bedziemy pisac :sorry2: grunt ze postanowila urodzic bo to Najwpanialszy moment dla kazdej kobiety i nie powinna zalowac :tak:

Karolina wiec juz mozesz sie pakowac do szpitala :happy: a jakie imie wybralas dla dziewczynki ?

reklama
mikusa hmmm wiesz sama ze kazde dziecko jest inne :-) mi sie wydawalo ze Ala bedzie miala juz piewszego zabka jak konczyla 4 miesieco bo strasznie pakowala wszystko do buzi :sorry2: a pojawil sie pierwszy jak miala skonczone 6 miesiecy wiec chwile to trwalo :happy: potem zaraz wyskoczyl drugi i dwa kolejne na dole -potem miesiac przerwy i znowu 2 wyskoczyly i zauwarzylam ze Jej tak hurtowo na raty wychodza co 2 miesiace po 2-4 zabki !! NO i teraz wlasnie jest czas :rofl2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry