• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
easter_2012.jpg
Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych,
przepełnionych wiarą, nadzieją i miłością.
Radosnego, wiosennego nastroju,
serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół
oraz wesołego "Alleluja". Kasia i Dominika:)

Ostatnia edycja:
Z dala słychać trzask gałęzi, to zajączek przez las pędzi. Chociaż Wielka jest sobota, ciężka czeka go robota. Z hukiem wpada do kurnika, bierze jajka, szybko znika, w drodze wszystkie je maluje, z trudem tempo utrzymuje. Z pisankami zdążyć musi zanim z Rezurekcji wrócisz. Potem trochę chłop odpocznie, w ciepłym gniazdku sobie spocznie. Miejsca długo nie zagrzeje, coś mu się na głowę leje. Głośno śmieje się baranek: To już Lany Poniedziałek! Wesołych Świąt

Ale cisza.

K z moją mamą byli w kościele na 6 na rezulekcji.Ja pobudka o 7 bo malutki się obudził. Ba nie liczę już nocnych pobudek tyle ich jest, taka nie wyspana ciągle chodzę.
Potem śniadanko rodzinne
Ja byłam w kościółku na 10 z siostrą i Amelką a po południu raz jeszcze jadę do innego na ślub byłej pani Amelki z przedszkola, oczywiście córcia jedzie ze mną, bo przecież przez ostatnie dni płacze, że tęskni za panią Kasię.
A poza tym siedzimy wszyscy w domku i się obżeramy.
Pogoda do bani, wyjść nie można.

Dzień dobry :-)
Ja własnie wróciłam z kościółka i się obżeram ciastami :-D
A pogoda do doopy, zimno, wieje, w kościele przemarzłam..:confused2:

A my mamy leniwy dzionek. Z rana śniadanie rodzinne, potem szaleństwa w 3kę z Martynką, obiad rodzinny i Królewna teraz już 1.5h śpi a my się lenimy, wcześniej oglądaliśmy Znahora. Planów wielkich nie mamy
p.gif
W tym roku nie przyjechał brat z rodzinką, więc jest cisza, że hoho
p.gif

hej :) ugotowalam zurek z biala kielbasa, zjadlam, TZ spi po nocce, jak wstanie to mu odgrzeje. Bylam w Tesco na zakupach-jedyny otwarty supermarket w okolicy i szok przezylam ile bylo ludzi! Wczoraj wieczorem zrobilam salatke i tyle mam z tych Swiat :P pogoda u nas tez nieciekawa, nie pada, ale jest zachmurzone caly dzien.

dorotar milo ze strony pani Amelki, ze was zaprosila :) ladny slub-na Wielkanoc :)

lorata podziel sie ciastem! :) masakra, ale mam ochote na sernika!

vegas Znahor na Wielkanoc to juz prawie taka tradycja jak Kevin na Swieta :) tez zawsze ogladalam.

ide sobie kawke zrobic i muffina sobie zapodam, ciast nie pieklam bo nie umiem, a ze sklepu nie sa takie smaczne.

reklama
A mogę się podzielić. Cóż sobie życzycie? Szarlotka, makowiec, sernik, "czarna magia", tiramisu czy może "wiśniowy sad" ? :sorry: Mam do zaoferowania również muffiny i ciastka :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry