reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Blaneczka wiem że dasz radę. mimo ze masz dopiero 19 lat jak pisałaś. ja w tym roku kończę 21.
z moim chłopakiem/ojcem dziecka jesteśmy razem prawie rok i troszkę ponad to się znamy.
ciąża to wpadka ale nas zbliżyła. ja też się boje ze może mnie zostawić. obawy moje są znikąd i wiem że on jest zdolny tez do wszystkiego.
pamiętaj musisz być zdeterminowana i walczyć o swoje. Walczyć o szczęście swoje i księżniczki Twojej.
jeśli on jest takim idiotom że Taki jest wobec Ciebie nie zadręczaj się myślą co będzie. jesteś od niego mądrzejsza i silniejsza. jestem tego pewna. Ja o alimentach troszkę wiem może nie dużo ale wiem. Uczę się i pobieram alimenty od mojego ojca i mimo ciąży i tego ze urodzę nie zostaną mi zawieszone alimenty. ile będę w stanie mogę Ci wytłumaczyć o alimentach. jak coś pisz na PW.

Milenaaaa śliczne imię. mi się też podoba ale my już mamy wybrane.
Konstancja lub Filip
we wtorek powinnam wiedzieć już kto tam mieszka w moim brzuszku :D

anetka551 pięknie kolczyki a jaki kolor wybrałaś dla swojej królewny??

reklama
Konstancja on wybrał ja Filip. przypadkiem jakby maleństwo samo mi podsunęło to imię.
ktoś w kolejce do lekarza spytał mnie jakie imię wybraliśmy. i dziewczynki już wiedziałam a chłopca jeszcze nie ale pierwsze imię jakie mi do głowy przyszło to Filip. i zostanie takie.

No malenstwo20 ładniutkie imiona . porodu jeszcze trochę zostało i nie wiem czy mi jeszcze coś do głowy nie wpadnie . Ale od samego początku mam Karolinkę , choć mojemu P podoba sie np Natalka , ale już Chyba mi ustąpił ; PP he

Anetka kosmetyczka powiedziała że jak ładnie się wygoją u każdego to indywidualna sprawa, myślę że poczekam na powrót mamuśki i jeśli nic nie kupi to od razu zamawiam na all czyli za jakieś 3tygodnie no chyba że do tego czasu jeszcze będzie się babrać.

Milena, Maleństwo bardzo ładnie imiona :tak:

Liza heheh Danielek taki łobuziaczek:)

Gosia
to trzymam kciuki&&&&

Milena dla mnie też gorszy był dentysta niż poród:p

Dorotar mam nadzieję że szybko coś znajdziesz:)

Kamcia hehhe no właśnie mi też by bardziej duża trampolina pasowała ale nie mam tyle zbędnej kaski;/ Hehhe to niedługo otworzysz sklep z zabawkami:)

Blaneczka pewnie ustal sobie wszystko sądownie bo on ma jakieś wahania nastrojów i jak mówisz że jest nie obliczalny;/ Hhehe jeszcze trochę i sobie pobiegasz:)

Renata mam nadzieje że uda Ci się coś załatwić:) Może ma jakiś gorszy dzień moja czasami też tak ma że wyje bez powodu;/

Kama cudownie Jula w kolczyczkach wygląda:) Śliczna panienka:)

Anetka już się stęskniłaś za szaleństwami Zuzi??:) Śliczne te kolczyki:)

Milena
mi to tak ooo się podoba ale wiesz jeśli Wam się podoba to śmiało:)

Maleństwo
mi się bardzo Twoje imiona podobają:)

My wczoraj do rodziców przyjechaliśmy Domka zachwycona my poszliśmy do mojej koleżanki na grila panieńsko kawalerskiego chociaż nie idziemy na wesele ale bardzo jej na tym zależało i super się wybawiliśmy wróciliśmy do domu w zabawowych humorach heheh Ja wstałam koło 8 ale z kacem męszyłam się do popołudnia no może nie tyle z kacem ale nie wyspaniem C spał do 13... Dziś mieliśmy wracać ale jednak do jutra zostajemy bo dziś goście u mojej mamy byli zresztą pewnie nie dalibyśmy rady:p

Kama no to szybko, widzę, że wszyscy mogli zmieniać szybciej. Nam radziła zmienić dopiero po 6 miesiącach :-p sama nie wiem dlaczego tak długo..

kasiek szczerze to nie stęskniłam się za jej szaleństwami :-p ona ostatnio jest tak nieznośna, że jak raz w tygodniu jej nie ma to chociaż mogę sobie odpocząć. Naprawdę strasznie niegrzeczna się ostatnio zrobiła, chyba taki wiek, jeszcze gorszy niż bunt 2-latka :sorry2:
Fajnie, że imprezka się udała :tak: no i że jednak dłużej u rodziców posiedzicie.

Milena, Malenstwo20 piekne imiona :) Filip to juz wogole :D

U nas z wyborem imion to ja decydowalam. Powiedzialam do Ł ze on daje nazwisko to ja daje imie. przy pierwszym synku mial byc Kacper, ale pozniej Zmienilam na Filip. fakt po podpowiedziach moich rodziców, mego brata, ktory mial byc chrzestnym, tesciów. Ł pies byl Filip i tesciowa palnela raz zeby Ł syna tak nazwał, bo pies dogorywa. hahaha.. i nazwalismy :) Potem pies strasznie mego syna lubił. nikomu nie dał do wozka podejsc oprocz mnie i ł.
a z oskarem to ł był wrogo nastawiony calą ciąze. On chciał Krzys,Kamil, Stas. Po smierci mego brata Szymon. Ale ja bylam uparta i jak tylko wyszlam ze szpitala, sie nie rozpakowalam tylko poszlam dziecia zapisac zeby nikt mnie nie wyprzedził i jakims Ludwikiem go nie nazwał :D
Pamietam ze od malego wszystkie misie Oskar nazywalam. Wiec syn musiał miec tak na imie :D

A humor oskarowemu sie ciut poprawił. Troszke wyszedł na dwor, tak mnie prosił ze nie umialam odmowic. Od razu inne dziecko.wYGLĄDA JAK MUCHOMOR TAKI WYCETKOWANY NA BIAŁO :) F ma ubaw, ze oskar łaciaty.

Blaneczka.. dasz rade. Ja zaciskam kciuki non stop. Sprawy sądowe i twoj porod to jak swoj bede przezywac :D

Hej. My do 20 ciągle na ogrodzie byliśmy. Ja się opalałam a Mała kąpała się zaraz obok mnie w swoim baseniku, szalała też tradycyjnie na zjeżdżalni i huśtawce. Mnie super opaliło, więc zaraz lepszy humor. A J. dziś, jak i wczoraj, od 18-6 w pracy. A jutro i ja do pracy, ahh
p.gif
Co dobre stanowczo za szybko się kończy!
p.gif

Milenaaa Karolinka całkiem ładne imię:tak:
Maleństwo imię Konstancja kompletnie nie w moim typie, ale Filip super:tak:
Anetka mi się akurat tego typu kolczyki nie podobają jak pokazałaś, ale ogólnie kurcze tak bym chciała Małej przebić uszka już:-) Ale J. się nie zgadza, więc poczekamy na decyzję Martynki:tak: Aż się wierzyć nie chce, że Zuza taka łobuziara ostatnio, a wygląd aniołka:-)
Renata hehe, to Twój mąż nie miał za wiele do powiedzenia odnośnie imion:-D My z J. razem wybieraliśmy. Wpierw były wątpliwości, ale jak już płeć dziecka została potwierdzona to wątpliwości minęły.
Kaamaa ale cudnie Twoja Gwiazda prezentuje się w kolczykach:-) W ogóle cała słodziutka jest:-)

Co do imion to z J. od samego początku chcieliśmy dla córy imię Zosia albo Julcia, a została Martynka:-D
A dla chłopaka mieliśmy wybrane imię Przemuś.
A teraz jak będzie chłopczyk to na pewno będzie Oskar:tak: Jednogłośnie.
A jakby była dziewczynka to nie wiadomo. Nadal strasznie podoba mi się imię Zosieńka, więc bym pewnie o to imię walczyła, ale J. chce drugiego syna, więc nie myśli wcale o dziewczynce:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Anetka - uszy chce przebić jak najszybciej małej . Mi mama dała wybór i przebiłam dopiero w 2 klasie podstawówki i żałowałam, że mama nie przebiła mi jak byłam dzieckiem.

Renata - żebyś tylko skurczy nie miała, haha ;D

Kasiek - a no biegania brakuje najbardziej . Ciekawe jaką będę miała kondycje po ciąży :)

Malenstwo -
​dzięki za wsparcie ;**

Do góry