reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

No i doopa czekam i czekam a pogoda dalej burzowa co chwile pada i raczej dziś nigdzie nie pojdziemy...

Hej dziewczyny , strasznie mi głupio że tak wpadam i wypadam ale czasami to nawet nie mam czasu zetrzeć potu z czoła :/
wczoraj od 6 rano byłam sama z małą aż do teraz, mąż wrócił dopiero z pracy.
Byłam z małą na szczepieniu, strasznie płakała, teraz też marudzi, ale nie wiem czy marudzi jak zawsze czy to przez te szczepienie.

W końcu mi ją zważyli i waży już 4806gr czyli w miesiąc przybrała 1,4kg :) ale się cieszę :)

Ja sama z 2 siedzę i nikt mi nie pomaga a męża mam tylko w week i cały czas daje sobie radę. a Ty przy jednej mówisz że Ci ciężko??:-D Ala to diabeł wcielony Oliśka też nie lepsza rośnie....

Kurde idę malować paznokcie bo Oliśka w końcu usneła a Ala się zajeła malowanie (trzymajcie kciuki żeby ściany były czyste bo nie mam już sił maować ścian po nocach):-D

Ostatnia edycja:
reklama
Soksy hmm mieszkamy tu od roku, narazie poki co chcemy zostac na jakies jeszcze 2 moze 3 lata i zjezdzamy.. No smiesznie tutaj tak ze polozna przychodzi na pobranie do domu, od razu zaklada karte ciazy, wywiad robi itp.
Dorotar o matkoooo dobrze ze nic jej sie nie staloo ... Takie dzieci to takie szoguny male wszedzie ich pelno..
Eve fajny ten wozio, tez mi sie takie podobaja;-)

milenaa rozwaliłas mnie tym "Czekam na cud " :-D:-D:rolleyes::-D:-)
snoopy - ale moj tez był sporym kawalerem poki nie zaczął chodzic jadl duzo lekarka powiedziała że duzo waży a teraz jest drobny waży 10 kg :) Sądzę , że nie upasie ci sie
nadalka suża dziewczynka:)

U nas dalej duszno ;/

Snopy ty narzekasz masz czas na malowanie paznokci a u mnie lakiery stoją a paznokcie czyste :/

Magda no są fajne takie wózki z montowanym fotelikiem jeszcze jak ja sama na zakupy musze chodzić to wogóle klasa :) i nie są drogie na ebayu 80f i przesyłka 20f mały pieniądz a masz już coś ;)

zamówiłam te uchwyty do spacerówki w weekend zrobie ją i zrobie test Wiktorią hehe dobrze ,że ona lubi nowe wózki :)

A nie pochwaliłam się jeszcze troche i teściowa robi aut od nas 2września i w końcu będzie cisza w domu :)

eve ja bym się spaliła ze wstydu jak bym nieogarnięta była:-p w ciązy przez ostatnie 2 mieś u stop nie malowałam bo brzuchal mi przeszkadzał;-) Z resztą mam wymagającego męża i to działa w obie strony, nie chcę żeby mi się zapuścił:-D więc ja dbam o siebie on o siebie i jest jak przed Oliwką;-) taki mały standard:-p

z tym że jak Oliwka mi już na noc spać pójdzie to dopiero moge posprzątać... a malowanie paznokci jak ona śpi w leżaczku i mogę ją pobujać jak się rozbudza wcale w niczym nie przeszkadza;-) a Ala siedzi wtedy ze mną i tez jej maluję:-D

Ola u mnie Ala mając 5mieś miała takie walki z tluszczu wszedzie ze szok:-D a teraz też chudzielec:-p z tym że ona ma 108cm i waży 18kg po chorobie się odbiła i nadrobiła zastuj bo tak to dosyć długo ważyła niecałe 15kg...

Ostatnia edycja:
Hehehe Snoopy ja malowałam ostatnio paznokcie z miesiąc temu z tego co pamiętam a teraz to czasu nie mam bo mój M wymagający i Wiki też obiad z 2dań musi być czasem M gotuje ale częściej ja :D Wiki jak się maluje przy niej to zabiera kosmetyki i sama się maluje więc poprostu odpuściłam :)

Ja sama z 2 siedzę i nikt mi nie pomaga a męża mam tylko w week i cały czas daje sobie radę. a Ty przy jednej mówisz że Ci ciężko??:-D Ala to diabeł wcielony Oliśka też nie lepsza rośnie....

Tak , ciężko mi , to takie dziwne??? A Tobie z pierwszym dzieckiem nie było ciężko????

Ja bym może nie narzekała jak by mała w dzień spała chociaż ze 2 godzinki, żebym mogła cokolwiek zrobić, a tak to czasem nie mam czasu du.py podetrzeć bo ciągle płacze... więc albo trzeba ją nosić, albo bujać w leżaczku bo inaczej jest krzyk ...

Jak już i to nie pomaga, to włączam suszarkę, tyle że strumień ciepła musi być skierowany na nią, inaczej płacze... do tego drugą ręką bujam .. a co lepsze jeszcze trzeba jej śpiewać głośno aby przez ten szum słyszała. Jeszcze 3 ręka by się przydała do obtarcia potu z czoła.
Wtenczas jak zaśnie, odkładam włączoną suszarkę i lece spełniać swoje domowe obowiązki,, ale i przy suszarce śpi max 15 minut.. i tak w koło macieju..
Jak robię jej butlę to w biegu.. bo taką awanturę robi że pół osiedla ją słyszy.

eve Zobaczymy jak u nas będzie jak ten przeklęty remont się w koncu skonczy:-D z tym że jak ja gotuje czy coś jak razem jesteśmy M z dziecmi siedzi no i jak my już coś jemy to piers z warzywami najcześciej wiec 20min max i jest obiad:-D bo ja mam psychozę i wszystko muszę mieć uszykowane wcześniej:-D

Tak , ciężko mi , to takie dziwne??? A Tobie z pierwszym dzieckiem nie było ciężko????

Ja bym może nie narzekała jak by mała w dzień spała chociaż ze 2 godzinki, żebym mogła cokolwiek zrobić, a tak to czasem nie mam czasu du.py podetrzeć bo ciągle płacze... więc albo trzeba ją nosić, albo bujać w leżaczku bo inaczej jest krzyk ...

Jak już i to nie pomaga, to włączam suszarkę, tyle że strumień ciepła musi być skierowany na nią, inaczej płacze... do tego drugą ręką bujam .. a co lepsze jeszcze trzeba jej śpiewać głośno aby przez ten szum słyszała. Jeszcze 3 ręka by się przydała do obtarcia potu z czoła.
Wtenczas jak zaśnie, odkładam włączoną suszarkę i lece spełniać swoje domowe obowiązki,, ale i przy suszarce śpi max 15 minut.. i tak w koło macieju..
Jak robię jej butlę to w biegu.. bo taką awanturę robi że pół osiedla ją słyszy.
Kurde to ja mimo wszystko jakieś spokojnie dzieci mam.... może mleko jej zmien? ile razy ja przepajasz? kup cherbatkę z hippu na uspokojenie... moja pije i mam spokuj... z tym że w te upały to ona nawet i 400ml picia chce... do tego po 150ml mleka od dzis co 3h:-D mi się nie drze bo ja z zegarkiem w reku a jeszcze Ali obiadki robić trzeba bo wymagania ma:-D aha i ja 1 i 2 dziecko wychowuje praktycznie sama i nikt mi nie pomagał...
a w szpitalu jak się Twoja mała zachowywała? spała sama i niepłakała czy od początku krzykliwa była i nie spała?

kasiek sorrki ze jeden pod 2....:zawstydzona/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kurde to ja mimo wszystko jakieś spokojnie dzieci mam.... może mleko jej zmien? ile razy ja przepajasz? kup cherbatkę z hippu na uspokojenie... moja pije i mam spokuj... z tym że w te upały to ona nawet i 400ml picia chce... do tego po 150ml mleka od dzis co 3h:-D mi się nie drze bo ja z zegarkiem w reku a jeszcze Ali obiadki robić trzeba bo wymagania ma:-D aha i ja 1 i 2 dziecko wychowuje praktycznie sama i nikt mi nie pomagał...
a w szpitalu jak się Twoja mała zachowywała? spała sama i niepłakała czy od początku krzykliwa była i nie spała?

kasiek sorrki ze jeden pod 2....:zawstydzona/y:

wiesz myślę że z mlekiem jest ok , bo od początku daję jej bebilon i było ok tylko od ok 2 tyg życia ma takie jazdy... tą herbatkę z hippa uspokajającą to już kończy 2 puszkę... kolek nie ma , nic nie boli.. stawiam na taki charakter po prostu... musi swoje wymarudzić... chyba pozostało tylko czekać aż jej to w końcu przejdzie....

reklama
nadalka nie wiem może jej za gorąco? moja się uspokaja jak w samym pampie spać idzie i pieluszkę ściska... do tego przy wiatraku prawie cały czas... a kołysanki z płyty? mojej po przyjsciu ze szpitala to pomagało z tym że ja przez pierwsze 3 tyg nie wiedziałam w ogole jak sie nazywam... i łapałam się wszystkiego...

Do góry