reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Mi na początku ciąży polecano różne drogie kremy na rozstępy. Doczytałam się jednak, że tak na prawdę to wszystko zależy od naszej skóry. I krem który kosztowal np 130 zl jednym pomógł i nie bylo nawet jednego rozstepy a inni przeciwnie. Brzuszek trzeba oczywiście nawilżać ale moim zdaniem jak mają się komuś zrobić bo ma taką skórę to się zrobią. Ja od około 7 tygodnia smaruję brzuch oliwką w żelu bo jest wygodnie. Codziennie po kąpieli. Tak samo biust. Na pupie i udach podobno też się robią rozstępy ale już dużo rzadziej - tam mi się już nie chce gimnastykować by się nasmarować:D

Aguuniaa- Najlepiej na nic teraz się nie nastawiaj. Zrób Bete i będzie wszytsko jasne- nie chce by Ci było później smutno. Albo za tydzień powtórz test.. Ale Beta jest dużo pewniejsza. Jesteś już po menstruacji?

Ostatnia edycja:
reklama
CATSUN ja czytałam gdzieś, że rozstępy to też kwestia genetyki. Jedne są bardziej podatne inne mniej na te paskudy. Ja się smarowałam od ud i pupy po szyję kremem z apteki za ok. 35zł. Strasznie się bałam tych rozstępów, wypróbowałam z 5 preparatów, ale nie jest najgorzej :)

agunia u mnie też druga kreseczka była ledwo widoczna, po tygodniu zrobiłam znów i już była wyrazna:-)

Mały zasnął:) U lekarza ok, mam mu robic inhalacje i dostał syropek, 3 dni posiedzimy w domku.

Co do kremów na rozstępy to w ciązy smarowałam brzuch, a rozstępy i tak m i wylazły tydzień przed porodem;/ teraz prawie już nie widać na nogach ale na brzuchu trochę

Ja smakowałam brzuch oliwka dla dzieci i nid mam na btzuvhu wozstepow ale muske ze to nie od tego moja mama yrz niea a w ostatniej ciąży przytyła 35kg.

Dennisek już po obiadku a ja czskam az S. Wróci z pracy; )

Ja po ciąży mam na piersiach wyglądają jak promienie słoneczne ;D
Na brzuchu normalnie sito na tyłku i udach. A przytyłam tylko 16 kg moja mama przytyła w obu 40 i nic jej nie wyladło to zależy od stanu skóry ja mam sucho teraz niedawno dowiedziałam sie ze mam azs wiec słabo sie trzyma no i wylazły dziady.

Ja przy wózku kokardke mialam. Za dużo obcych bab sie patrzyło na niego ukradniej sie znajdywały za mna czy coś.;D

Moja mama mi opowiadała ze jak byłam malutka to mnie baba zauroczyła i ciągle płakałam bez powodu i babcia tam coś ze mną robiła jakieś tam babcine sztuczki i przeszło od razu.

Aguuunia-mnie chyba niedługo czeka taka ciąża... i w tedy napewno mnie gdzieś zamkną. A za ciebie nadal kciuki trzymam ;)

happy uwazaj ;D
Ale słyszałam ze to idzie też w drugą stronę jeśli kobieta nie chce bardzo ciaży i obawia sie jej to też może dojść do urojonej.

Własnie w wiadomościach podali ze kobieta rodzac dziecko miała 2,5 promina i dziecko które sie urodziło tyle samo a w tamtym roku straciła prawa o 5-tki dzieci.

Ostatnia edycja:
agunia trzymam kciuki:)
papitka hehe moja mama mówiła że sąsiadka też mnie zauroczyła:p Non stop płakałam ale do akcji wkroczyła babcia i przeszło:-D

Ja czerwonej wstążki nie miałam przy wózku synka, mój D. strasznie nie lubi takiego czegoś zaraz by się wkurzył :)

Papitka ja mam to samo co przed zajściem w ciążę dennisem... w głowie mam tylko dzieci i ciążę tylko ze poprzednio bylo latwiej bo oboje szybko się zdecydowaliśmy.kilka basam i po miesiącu starania i po kolejnym miesiącu ciąża a trtaz musze czekać dłużej bo tak dogadalam sie z S.

reklama
Do góry