reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej.
U nas kase on dostaje na konto co miesiac, a jak ja potrzebuje to loguje sie do niego, robie sobie przelew i juz ;) albo dzien wczesniej mi wyplaca tyle ile chce i po problemie ;)

Dzis jade odebrac suknie z pralni i do gina. Troche nie chce mi sie do gina isc ale ide na przeglad ;) Mam nadzieje ze na urlopie ta kobita nie bedzie bo tam nie trzeba dzwonic tylko od razu idzie sie.
Aa.i do solarium skocze bo musze rownomiernie opalenizne miec bo teraz wygladam jak kosmitka.jakas :D krotki rekaw, ramiaczka, dlonie czarne, i stopy :p

reklama
Happy ADHD stwierdza psychiatra po konsultacji z psychologiem i po zapoznaniu sie z opinią ze szkoly, przedszkola czy gdzie tam dziecko chodzi. no i ok 6 r.ż mogą stwierdzić tak na 100 % czy to ADHD czy nie.
Nadpobudliwosc to jeszcze nie ADHD.

polecam porządnie zmeczyć mlodego. tylko to dziala :)

Lucypp kiedyś mialam podobny problem z pieniedzmi i podejsciem Ł do tematu. Tylko ze ja nie milzalam, nie godzilam sie na ten styl rodziny. ze on zarabia wiec on "rzadzi" kasą. Kiedys dla L kazalam placić rachunki , robić zakupy, i placić mi za gotowanie, sprzątanie po nim.

a pozniej nadszedł taki cudowny czas dla o rozwoju.Ł nie pracowal. Ja fizycznie tez nie ale mialam co miesiac swiadczenie na F. Nie zapominalam przypominac mu ze on nie pracuje tylko siedzi w domu.
sprzatal, gotował, prał, zajmowal sie chlopcami, ale skoro kobieta tylko siedzi w domu, to on tez.No jakie wtedy bylo oburzenie, jak ja moge tak mowić. Przeciez posprzątane, obiad na stole.
od tamtej pory ani razu nie jeknął ze jego wyplata jest tylko jego. Kasa jest wspolna.A o najwazniejszych wydatkach decyduje ja :) bo Ł sie nie orientuje czy i co aktualnie trzeba najpierw kupić.

Renata-chodź o to ze on nawet jak je czy ogląda bajkę to musi chociaż nagą machac bo nie wytrzyma! Jak ogląda bajkę to skacze w miejscu; co prawda zajmie się soba ale np. Caly czas biega w kolko przez godzinę. Wiem ze nadpobudliwości to nie ADHD, mam stwierdzona lekka napobudliwosc psycho-ruchową czy cis w tym stylu:D

Happy u nas tez obaj tak skaczą. F jak byl maly to nawet jak sikal to skakał. jadł biegajac, 3 godziny biegania wcale go nie meczyly. nie do zmordowania byl. wszedzie biegał, wspinał sie podskakiwał. taka mucha robacznica w ciasnym pokoju.
O podobnie.

sama taka nadatywnosci fizyczna to pikus. przy ADHD jest jeszcze oslabiona lub brak koncentracji, bywa ze agresja w stosunku do kogoś lub siebie, dzieci takie lubią dociski.

co do dzieci jeszcze. w Ł rodzinie niektorym strasznie przeszkadza wzrost Filipa. Bo jest chlopcem i powinien być wysoki. Tylko zastanawiam sie po kim. Ł ma 175cm., ja 163cm. rodzice moi i Ł do gigantów nie nalezą. No ale. F powinien być wysoki. Bo np. Dominik jest. Dominik to bratanek Łukasza.Z tym ze rodzice dominika oboje mają po ponad 175
nie dociera do niektorych ze Filip moze byc wysoki. ma czas zeby urosnąc.

No ale Oskar przeciez jest wysoki. I jak to tak.. bracia, rodzice ci sami.. a jeden niski a drugi wysoki. I jak to mozliwe ze jeden ma ciemną karnacje i oczy brązowe, a drugi jasną i niebieskie oczy.
to jest dopiero powod zeby mi dowalić. roznorodnosc moich dzieci.

Renata-mój Dennis ostatnio jest jakiś odmieniony zachowuje się bardzo niespokojnie nawet jak śpi ale to prawdopodobnie skutek przyjmowania steryd:/

Moim zdaniem fajnie ze chłopcy się różnią :) każde dziecko jest inne i to jest piękne.
U nas wszyscy się śmieją z ogromnych stóp Dennisa nodi rozmiar 26 czasem 27 a ma dopiero dwa lata i juz parę razy uslyszalam teksty typu "yeti" albo "wielkostopy"

ludzie są dziwni. Mnie drazni takie komentowanie, bo zazwyczają dzioba otwierają ci co sami mają jakies braki i chcą podniesc swoją samoocene.

Dostalam wczoraj @. i dziś mnie wszystko boli i denerwuje.

Współczuję @ ja teraz mam strasznie nieregularne :/ ciekawe kiedy się ureguluja :/ jakbym zaciazyla to nawet bym nie wiedziała bo juz nie przejmuje się spoznianiem @

reklama
happymum ja tez nie wiem ile synek ma wzrostu:) Jutro chyba znów pójdziemy do lekarza bo P. nadal kaszle a idzie weekend więc poprosze doktorkę żeby go zmierzyła

Do góry